Background adbanner
calendar

Ponedeljak 17. Jun, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“OVO NIJE BIO PLAN” Piksi nakon poraza od Engleske se oglasio, otkrio i jednu dobru vest! SKANDALOZAN POTEZ ENGLEZA! Zviždali prilikom intoniranja himne “Bože pravde” (VIDEO) MIONINI RODITELJI PROŽIVLJAJU HOROR?! Nakon završetka rijalitija im tek sledi PAKAO, procurili šokantni detalji! UEFA OVO NIJE TOLERISALA! Pokrenut postupak protiv Albanije, očekuje se ozbiljna kazna SRBIJA POKRADENA?! Mitrović pao u kaznenom prostoru Engleske, evo šta je uradio Orsato! “DAVIO BIH ERMINU PAŠOVIĆ, SMEĆARKA!” Rijaliti učesnik uputio jezive pretnje, voditelj zanemeo od šoka! JANJUŠEVA BAKA LOŠE ZBOG HAOSA U RIJALITIJU! Hitno se oglasila porodica, evo kakva drama se dešava u njihovom domu FILIP KOSTIĆ U SUZAMA! Plakao kao kiša, napustio utakmicu Srbija – Engleska ASMINU NEĆE BITI DOBRO KADA VIDI! Stanija objavila nikad vrelije fotke, kadrovi ostavljaju bez daha! SKANDALOZNA FOTKA ANELI AHMIĆ IZ PROŠLOSTI: Učesnica bi spalila ove scene da može, javnost u neverici (FOTO) SRBIJA GUBI! Engleska brzo povela POČELA UTAKMICA SRBIJA – ENGLESKA! Orlovi u NAPAD, evo ko je ostao na klupi! NOLE SE OBRATIO “ORLOVIMA” PRED MEČ! Evo šta im je poručio NE MOŽE DA DOĐE SEBI! Janjuš u šoku nakon što mu je rečeno ovo za ćerku, hitno napušta rijaliti “BILA SAM UGNJETAVANA” Tanja Savić ne može više da ćuti o PAKLU KROZ KOJI JE PROŠLA: “Neću ni ime da mu spomenem” ŠABANOV UNUK POSTAJE OTAC PO DRUGI PUT! Podelio srećne vesti, slavlje u domu, objavio i pol bebe (FOTO)

VUČIĆ SE JAVIO UŽIVO IZ NJUJORKA: Upozorio sam ih na posledice… (VIDEO)

Objavio: RHT
24/04/2024 7:25 PM

Vučić se javio uživo iz Njujorka

Vučić se javio uživo iz Njujorka
Foto: Printscreen Alo

Predsednik je prethodno danas predstavio je pozicije Srbije u vezi Nacrta rezolucije. „Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici“ državama članicama UN iz Azijsko-pacifičke grupe.

– Razgovor su prošli na izuzetno dobar, iskren, pomalo i emotivan način. Mislim da smo objasnili sve razloge koji su važni, a to je pre svega regionalna stabilnost, mnogo više nego samo proceduralna pitanja. I Srbija ima poštovanje u Azijsko-pacifičkom regionu i verujem da će mnoge zemlje, čak i kineski predstavnik ali i emiratski predstavnik i mnogi drugi razmotriti dalje usaglašavanje stavova, da se ide na intenzivnije, inkluzivnije konsultacije u budućnosti, pa je moguće da se pomeri, ali to naravno ne zavisi od njih i od nas, i zavisi od onih koji su podnosioci teksta rezolucije.

Na male zemlje pritisak sve uočljiviji i snažniji

– Mnogi su govorili o potrebi da se razmotri dalje usaglašavanje stavova, da se radi na konsultacijama u budućnosti, to ne zavisi od njih ili nas već od podnosioca Rezolucije. Na male zemlje pritisak sve uočljiviji i snažniji.

– Zamislite vi mene gurnuete i udarite a neko sa strane kaže da nijedna strana nije spremna da prihvati kompromis. Mi ćemo u teškom danu nastaviti svoju borbu kao i da rezultata ima. Mali smo suviše za najmoćnije Zapadne sile, ali istinu ne možete uvek da pobedite silom. To za nas ipak nešto znači.

– Rekao sam da su Slovenci bili odvratni misleći na sednicu Saveta bezbednosti. Nije mi problem da to ponovim. Ljudski sam rekao šta mislim o njihovoj politici. O Slovencima kao narodu mislim sve najbolje. To da ne treba da dolazim tako često u. Sloveniju shvatio sam kao pretnju i smanjiću dolaske i kod mojih prijatelja i familije, ali ako sam bilo koga uvredio želim da se izvinim celokupnoj javnosti i narodu. Slovenije, ali ne i političarima iz Slovenije. Nije strašno što sponzorišu Rezoluciju o Srebrenici, što ugrožavaju naš teritorijalni integritet. Pozvaću njihovu predsednicu u Beograd i. Srbiju ako treba još jednom da se izvinim i kažem da nisam mislio na Slovence i njihov narod.

– Nakon jučerašnjih sastanaka sa predstavnicima zemalja Afričke i Južno-američke i karipske grupe u UN, danas sam države iz. Azijsko-pacifičke grupe informisao o našoj borbi za istinu, pravo i pravdu i za očuvanje slobodarskog i ponosnog duha srpskog naroda”, naveo je predsednik. Vučić i dodao:

– Upozorio sam na posledice i nepopravljivu štetu koju usvajanje rezolucije o Srebrenici može da ima po stabilnost i budućnost. Zapadnog Balkana, poštovanje međunarodnog javnog prava, ali i po kredibilitet samih UN, kao garanta mira i pravnog poretka u svetu.

Kaže da ti što je nešto nemoguća misija i to što nam nešto izgleda nemoguće, ne znači dasmete da se ne borite.

– Jer ono što vi čuvate i branite i ono na šta ste se zakleli svom narodu i svojim građanima je za vas svetinje, za vas i to najvažnije u životu, a ne strah pred silom i snagom onih koji su mnogo veći i jači. Ali jesmo li mi razgovarali, svima objasnili, ja moram da vam kažem da u svim grupama postoji ogromna, ogromna rezervisanost prema i postupku i procesu kako su neki definisali i mnogi naši prijatelji iz islamskih zemalja čak i kad glasaju za, nije im drago jer znaju da time povređuju prijatelja i hoću samo da vam kažem da i po tom pitanju mislim da smo mnogo toga uradili i dodatno podigli ugled Srbije – ističe on i dodaje da će mnoge zemlje biti uzdržane u glasanju o rezoluciji o Srebrenici.

hypetv/Alo

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner