Background adbanner
Background adbanner

NA ŠTA SU SVE GLUMCI SPREMNI, A NA ŠTA NE ZBOG JAKE ULOGE?! ,,Na ćelavo se ne bih ošišao jer sam već ćelav”

Objavio: RHT
27/09/2022 4:30 PM

Većina glumaca spremna je na sve zarad jake uloge i dobrog honorara. Za neke umetnike je, na primer, šišanje na ćelavo, variranje sa kilažom, prisnost sa pripadnikom istog pola, seks pred kamerama i slično, potpuno normalno, dok neki ne žele da se menjaju zbog uloge, bez obzira na to kakva je dobit u pitanju.
Pozvali smo neke glumce koji su nam ispričali svoja iskustva oko uloga:

Foto: Instagram/Instagram/Instagram/Instagram/Hype ilustracija

Dusan Kaličanin poznat je javnosti iz raznih pozorišnih, filmskih i serijskih ostvarenja. Publika ga je najviše zavolela zbog uloge Joce u seriji ,,Istine i laži”. Njemu nije strano da se zbog uloge transformiše i sasim tim približi liku koji igra:


– Svaki glumac određuje sopstvene granice u transformaciji. Mislim da je najlakše uraditi fizičku transformaciju, posebno danas. Lično sam vrlo otvoren za eksperimentisanje sa izgledom jer gluma znači biti druga osoba, najteže je transformisati se mentalno i proizvesti istinu života koji vam je poveren da igrate, a šišanje, farbanje, gojenja i skidanja….to je šlag i slatko je – rekao je Dušan za Hype TV.

Foto: Privatna Arhiva

Stefan Usiljanin

Glumac i voditelj koji je narodu poznat zbog alter ega ,,Žaklina žena iz naroda”, iza kojeg postoji i istoimena monodrama  za portal Hype tv otkrio nam je da je zbog uloge spreman na sve:

– Kao svaki slobodan umetnik i pravi glumac, svaka transformacija je dobro došla u našem poslu, moć transformacije mora da poseduje svaki glumac. Kada sam ja u pitanju, spremnost da se menjam zbog uloga je evidenta, samim time možete me videti u monodrami ,,Žaklina žena iz naroda” gde tumačim lik supruge, žene, majke i komšinice. Takođe, imao sam tu priliku da igram prostituku u predstavi ,,Crtice iz života”, kao i sveštenika u predstavi ,,Tužna priča jednog sveštenika”, samim tim mislim da umetnik odnosno glumac treba da bude potpuno slobodan i da sa žarom ulazi u svaku ulogu koja mu je dodeljenja – završava Usiljanin.

Foto: Instagram/Printscreen


Iva Štrljić

Srpska glumica i spisateljica, prvu profesionalnu ulogu ostvarila je u prvoj srpskoj telenoveli ,,Jelena” u kojoj je tumačila lik sekretarice Tatjane Pantić. Nakon toga Ivina karijera kreće uzlaznom putanjom i njen lik možemo gledati u svim važnim filmskih i serijskim ostvarenjima, a evo šta je ona imala da poruči:

– Glumcima se često postavlja ovo pitanje, verovatno zato što se možda ljudima koji nisu bliski našoj profesiji, najneobičnijim unutar nje, baš čini ta transformacija i spremnost da učiniti sve da biste jedan lik, prikazali vernim, jer to je naš posao. Međutim, moram da naglasim da onog trenutka, kada igramo određeni lik bilo na sceni, bilo pred kamerama, to nismo mi već karakter koji tumačimo, a ume da se dogodi da nas publika vidi kroz naše likove. Meni se dešavalo, da su me šišali, farbali me, ja privatno možda nikada ne bih izabrala takvu frizuru, ili boju kose koja je za taj lik odgovarajuća, ali je to bilo tada neophodno. Naravano, profesionalno gledam na svoj posao, i učiniću sve da ulogu odigram na najbolji mogući način. Vrlo mi je važno, ako su već takvi zahtevi, da i oko mene bude tim vrhunskih profesionalaca, i da im verujem da je ta promena zaista neophodna, a ne neki hir – istakla je slavna glumica za Hype TV.

Milan Pajić

Srpski je televizijski, pozorišni i filmski glasovni glumac, a iza sebe ima brojna filmska ostvarenja.

– Zarad dobre uloge, one koja inspiriše ili reditelja koji radi film, glumac jeste spreman na razne promene. Na kraju to je i sastavni deo posla. Svakako promena radi promene i bez smisla meni nije prihvatljiva. Zato u razgovoru sa rediteljem dođe do toga koja je promena neophodna. Na ćelavo se ne bih ošišao jer sam već ćelav. Ugojio da, smršao da, a što se tiče erotike, ukoliko je smislena i dobro slikana, naravno. Dakle sve što ima smisla i što je neophodno da bi uloga bila što bolja i uverljivija – kaže Milan.

BONUS VIDEO:

HYPETV.RS

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.

U TRENDU

CRNA HRONIKA

HOROSKOP

PRATITE NAS

FACEBOOK

Facebook Posts

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x