Background adbanner
calendar

Subota 18. Maj, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MAJA SKOČILA NA STANISLAVA! Napravila neviđe haos, Krofak zanemeo od šoka, ne može da nasluti kakav pakao ga čeka HYPE EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Evo kako izgleda rodna kuća Goce Božinovske u kojoj je Jelena Vučković odrastala do 15.godine SVI U ŠOKU ZBOG ZORICE MARKOVIĆ! Pevačica ne liči na sebe, niko ne može da veruje, ŠTA JOJ SE DESILO?! (FOTO) “JOŠ SI JE VERIO, KONJU” Asmin urnisao Janjuša, vodi ga kod Karamujića i zakazuje mu terapiju, brutalno ga ponizio! “SITA SE PRODAVALA KAO KILO JAGNJETINE” Asmin zagrmeo pa NAJAVIO njene SLIKE IZ KATALOGA? ANELI DOZIVA I PREKLINJE DA ASMIN UĐE U RIJALITI: Nije mogla više da izdrži, hitno se obratila produkciji! “KAKVA PREVARA U SLAGALICI” Ljudi u neverici zbog situacije u kvizu, desila se neviđena greška i skandal! ”KRAO SAM AUTOMOBILE IZ ZABAVE” Baki B3 otkrio detalje optužnice SKANDALOZNO PRIZNANJE! “MOJ POROK JE KOCKA!” Andrija Đogani šokirao usred emisije (VIDEO) OPŠTI HAOS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA ZBOG NIVES I DEJANA: Nakon saopštenja da će oni voditi rijaliti “Imanje”, komentari se samo nižu PRVO OGLAŠAVANJE NATAŠE NINKOVIĆ NAKON ŠTO JE HOSPITALIZOVANA: Glumica priznala u kakvom stanju se nalazi: “Deca su mi se uznemirila” UMRO JEDAN OD NAŠIH NAJTROFEJNIJIH TRENERA: Saopštene loše vesti, srpska košarka zavijena u crno! CEO REGION BRUJI O VODITELJKI RIJALITIJA “IMANJE” Evo ko je Nives Celzijus koja će voditi format sa Dejanom Dragojevićem! (FOTO) “JANJUŠE, JA BIH SE ZAPALIO OD SRAMOTE NA TVOM MESTU! Još si je i VERIO, konju!” Asmin ide kod KARAMUJIĆA (FOTO) STANIJA UCENILA ASMINA! Postavila mu ozbiljan ULTIMATUM, evo na šta je bio primoran da prihvati da bi ušao u vezu sa njom! STIŽE OGROMNO NEVREME U SRBIJU! Pljuskovi s grmljavinom, ovi delovi su na udaru, a evo kakvo vreme nas očekuje do kraja nedelje!

POLICIJSKA AKCIJA “IZI”: Uhapšene vođe balkanskog kartela u najvećoj akciji srpske policije!

Objavio: RHT
11/05/2023 3:22 PM

Ova kriminalna grupa sumnjiči se da je tokom 2020. godine učestvovala u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zapadnoj Evropi i Srbiji.

ATA images

ATA images

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u saradnji sa Evropolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, u okviru međunarodne akcije “Izi”,  uhapsilo je i privelo vođe balkanskog kartela koje je poslednjih godina organizovao šverc više od 7 tona kokaina na područije Evrope.

Akcija je sprovedena u najvećoj tajnosti u saradnji sa policijama Holandije i Belgije uz koordinaciju Evropola, a uhapšena su lica koja su vođe ovog najvećeg kartela u Evropi.

U međuvremenu se oglasilo Tužilaštvo za organizovani kriminal koje je saopštilo da je danas uhapšeno 13 osoba.

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP-ovom službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina danas je uhapšeno 13 osoba i to: M. S., M. L., M. J., D. Đ., M. M., D .N., I. C, R. R., G. P.,M. R, V. S. M. P. i Lj. L, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova organizovana kriminalna grupa koju čine 20 lica sumnjiči se da je umešana u međunarodnu trgovinu narkoticima.

Organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.

U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje “skaj aplikacije” putem međunarodne pravne pomoći kao i dokazi koji se odnose na predmetne zaplene od drugih država , pre svega, Republike Francuske.

Na teritoriji Srbije je uhapšeno 13 osoba.

Od sedmoro koji nisu uhapšeni, dve osobe se nalaze na izdržavanju kazne zatvora odnosno pritvora po rešenjima Kraljevine Holandije i Republike Peru, jedna osoba  je u pritvoru po drugom osnovu u Nišu i četiri su u besktvu.

Ova organizovana kriminalna grupa, koja je delovala i na području Kariba na Arubi, je u februaru 2022. godine ugovorila za samo jednu isporuku droge isplatu u iznosu od 4,5 miliona evra.

U toku su pretresi na više lokacija.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani.

Više informacija se očekuje posle vanredne konferencije za novinare MUP-a Srbije koja je zakazana u 16 časova u Palati Srbija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner