Background adbanner
calendar

Četvrtak 10. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“KRALJICA SILIKONA” DANAS NE LIČI NA SEBE! Imala gigantske silikone i plava sočiva, a onda usledio ŠOK OBRT! “MOJA ĆERKA NIJE LJUBAVNICA!” Majka Sofije Janićijević ŠOKIRALA SVE IZJAVOM! NA NEBU IZNAD SRBIJE AURORA BOREALIS! Nebo je krv crveno, na društvenim mrežama se masovno dele prizori (FOTO) PAF DIDIJU ZAKAZANO SUĐENJE, EVO I KADA! Porodica došla na saslušanje, reper zanemeo! Na ovo se žalio advokatu! “MARIJA ŠERIFOVIĆ NIJE KRIVA ZA MOJ RAZVOD SA SALETOM” Jovana Pajić nikad iskrenija za Hype TV, evo šta kaže o pevačici! Čaj od ove voćke će napraviti ČUDO ZA VAŠ ORGANIZAM! Nema više povraćanja i proliva! ILDA OTPEVALA DUET SA ŠABANOM! Hologram u tri dimenzije izazvao suze kod publike TERZA ĆE POLUDETI KADA VIDI KOJU FOTKU JE MILICA OBJAVILA! Jasno pokazala šta misli o njemu i njegovoj besramnoj ljubavnici! ŠOK! (FOTO) HYPE TV U POSEDU LEKARSKOG IZVEŠTAJA MILJANE KULIĆ! Evo DA LI JE AB*RTIRALA! Otkriveno i nešto šokantno! SKANDAL! HITNO UPOZORENJE RHMZ! Temperatura neverovatno pada, na udaru nevremena ovi delovi Srbije DARKO LAZIĆ OBJAVIO PRVU FOTKU SA ĆERKOM SRNOM! Pevač raznežio sve prizorom! Scena iz porodičnog doma topi srca! (FOTO) “Miona je POBEGLA od Stanislava?! On je MUTAN TIP?!” Ekskluzivno! Jasmina Ana RASKRINKALA Krofaka?! (VIDEO) U OVE DVE NAMIRNICE SE NOVAK ĐOKOVIĆ KUNE! Daju mu neverovatnu energiju, snažno utiču na organizam TRUDNA JOVANA LJUBISAVLJEVIĆ DOŽIVELA ŠOK! Sve objavila javno, a Bogdan stoji iza svega! Ovome se nije nadala! (FOTO) “POSEBNO SAM PONOSAN! HYPE BIH JE DANAS POSTAO VALTER” Saša Mirković saopštio javno srećne vesti! “NEKA JE SA SREĆOM” “DOBRO DOŠLI U SRBIJU, DRAGI PRIJATELJU” Srdačan susret Vučića i Erdogana (FOTO)

ODBOJKA ZAVIJENA U CRNO! Preminuo legendarni srpski trener!

Objavio: RHT
10/10/2024 6:05 PM

ODBOJKA ZAVIJENA U CRNO! Preminuo legendarni srpski trener!

Proslavljeni odbojkaški trener, profesor i sportski radnik, Darko Kalajdžić, preminuo je u 85. godini.

Kalajdžić je rođen u Zvorniku, gde je završio osnovnu i srednju školu. Uspešno je 1963. godine diplomirao na Višoj pedagoškoj školi, na grupi za fizičko vaspitanje. U Sarajevu je završio Visoku školu za fizičku kulturu 1967. Magistrirao je 1972, a doktorirao 1984. godine na Univerzitetu u Novom Sadu.

najnovija
najnovija

Posle afirmacije u u Zvorniku i Titelu, 1969. prešao je u Novi Sad. Tamo je bio asistent na Višoj pedagoškoj školi, a kasnije i redovni profesor na Fakultetu fizičke kulture.

Na trenersku klupu Vojvodine stigao je na polovini sezone 1972/73, kada je preuzeo tim i doprineo boljitku na rezultatskom polju. Bio je među “lalama” i kada je prvi trener bio Dušan Višekruna. U sezoni 1976/77, tada je osvojen istorijski trofej – Kup Jugoslavije.

Među Novosađane se vratio u sezoni 1981/82, kada je ekipa osvojila drugo mesto u Balkanskom kupu. U sezoni 1982/83. zauzeli su treću poziciju u Kupu pobednika kupova.

Ostaće zapisano da je radio kao trener muške juniorske reprezentacije Jugoslavije. Bio je pomoćnik nekadašnjeg selektora Lazara Grozdanovića u stručnom štabu juniora na prvenstvu Evrope 1997. Tada je Jugoslavija zauzela 5. mesto. Darko Kalajdžić je bio prvi trener juniora Jugoslavije na EP 1979. u Portugalu, kada je osvojena 7. pozicija.

Bio je dekan Fakulteta fizičke kulture u Novom Sadu od 1991. do 2000. Takođe, počasni predsednik Udruženja dekana fakulteta fizičke kulture podunavskih zemalja. Iza njega je ostalo preko 80 stručnih i naučnih objavljenih radova i tri knjige o odbojci. Od toga su dve univerzitetski udžbenici.

Komemorativni skup će se održati u petak, 11. oktobra u 11.00 časova u prostorijama OK Vojvodina u Novom Sadu.

Darko Kalajdžić će biti sahranjen u petak, 11. oktobra u 13.00 časova na lokalnom groblju u Čereviću.

Hypetv.rs/Alo!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner