Background adbanner
calendar

Nedelja 19. Maj, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
OVO NIKO NIJE MOGAO NI DA NASLUTI! Evo koliko je zapravo Aleksandra Prijović mlađa od Filipa, detalj koji ostavlja bez teksta ŠOK ODLUKA LUNE I MARKA NAKON HAPŠENJA?! Nisu mogli više da podnesu, prelomili, PAKUJU SE I ODLAZE? PARTIZAN – ZVEZDA Pakao u “Areni” za crveno-bele: Navijači vređali Teodosića na transparentu sa ROGOVIMA, skandirali uvrede Jelisaveti Orašanin KONAČNO OTKRIVENO! Evo s kim se zapravo Karleuša nalazi u Dubaiju: Krišom je snimili, a sada je sve jasno! (FOTO) ŠOK POTEZ! Miljana pred produkcijom otkrila ko je želeo da je DISKVALIFIKUJE, odmah promenjen kadar, učesnici zanemeli KONTROVERZNA PROŠLOST TRUDNE RIJALITI UČESNICE: Procurili skandalozni detalji, ovo se od svih krilo, sada sve isplivalo javno HARIS DŽINOVIĆ DOŽIVEO POMRAČENJE! Šokantna reakcija na pitanje o Melini i suzama, javno priznao, SKANDALČINA! “JEZIČARA” OTKRIVA: RANI RADOVI naše popularne PEVAČICE! Nekada pravila skandale GOLIM GRUDIMA, a sada FOTOŠOPOM (VIDEO) EVO GDE ŽIVE ALEKSANDRA I FILIP: Zavirite u unutrašnjost njihove kuće u Hrvatskoj, prizor ostavlja bez teksta! (FOTO) MAJA SPREMA DISKVALIFIKACIJU STANISLAVU?! Njegov prijatelj se momentalno oglasio, šokantna reakcija porodice Krofak! PREDSEDNIK IRANA U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI? Zabrinjavajući informacije, evo šta se desilo na mestu nesreće, oglasila se Amerika, isplivao i snimak “DA LI ZASLUŽUJU NEDELJNU DNEVNICU?” Ana Ćurčić i Stefan Usiljanin krenuli da sređuju “Imanje”, a evo i kako su se snašli! (FOTO) Influenserka Anastasija Grujić: Obožavam striptiz barove, i dečka sam vodila! ZBOG SMRTI MUK U RIJALITIJU! Učesnik izneo stravične tvrdnje, nakon njegovih reči ona se zaledila! HYPETV PROGRAM ZA ponedeljak 20. maj 2024! Dejan Dragojević ugostio je MC Aleks! ZANEMELA OD ŠOKA! Staniji uživo u emisiji pušten snimak Aneli Ahmić, Dobrojevićeva nije znala šta ju je snašlo!

BRITANSKI GARDIJAN: Srbija nije priznala genocid u Srebrenici i nije se odrekla velikosrpskih pretenzija – zato podržava Putina i rusku agresiju!

Objavio: RHT
07/11/2022 6:53 PM

Britanski list Gardijan je pre nedelju dana objavio esej u kojem je izneto niz neistina i napada na aktuelnu vlast u Srbiji, a celokupno srpsko društvo je optužio da je željno krvi i da samo čeka da Putin osvoji Evropu pa da pokrene krvavi pir na Balkanu.

Foto: Screeshot theguardian

Autor eseja, Tomislav Marković, optužio je srpske medije da vode prorusku propagandu i da strastveno navijaju za Putina i Rusiju.

Državni vrh Srbije, Marković je označio kao onaj deo političara koji ima nacionalistički bekgraund, vezujući ga za period ’90. i Slobodana Miloševića.

“Srpski politički lideri još uvek javno ne priznaju Srebrenicu kao genocid. Suočavanja s prošlošću na državnom nivou nije bilo.” – tvrdi Marković.

Neutralnost Srbije u sukobu Ukrajine i Rusije, autor je iskarikirao i opisao kao licemerno. Zatim se bacio na analizu desničara u Srbiji za koje piše da je za njih “mir na Balkanu je samo privremen, baš kao i granice. Oni još sanjaju o velikoj srpskoj državi koja će obuhvatati Kosovo, Crnu Goru, Republiku Srpsku i delove Hrvatske i tome da im Putin bude mesija. Ostvarenje tog sna sada nije moguće, ali nacionalisti su strpljivi. Posle poraza u jugoslovenskim ratovima povukli su se da ližu rane, raspiruju mržnju prema susedima i putem medija drže stanovništvo u stanju borbene gotovosti.”

“Ako medijske hijene mogu da se rugaju žrtvama genocida u Srebrenici u udarnom terminu TV, zašto bi oplakivale žrtve Putinovih zločina?” – zapitao se Marković.

Marković vidi u muralima Ratka Mladića neposrednu opasnost za mir na Balkanu, a neuvođenje sankcija Rusiji od strane Srbije, doživljava kao otvoreno svrstavanje Srbije na stranu Rusije, a ne kao pravo izbora države da samostalno donosi odluke o svojoj spoljnjoj politici.

Konačno, Marković ima veoma čudan rezon po pitanju poštovanja međunarodnog prava jer tvrdi da Srbija jedva čeka da se ono raspadne i da nastupi haos, kako bi mogla da realizuje svoje nacionalističke ciljeve. Marković naravno u ovom neverovatno grotesknom eseju propušta da ukaže na činjenicu da upravo Srbija najviše insistira na međunarodnom pravu te da ne priznaje nikakve separatizme u svetu, pa ni u Ukrajini jer je upravo po pitanju Kosova i Metohije ono na najbrutalniji način prekršeno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner