Background adbanner
calendar

Četvrtak 29. Feburar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ČETVRTAK! HYPETV PROGRAM za 29. februar 2024! SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA! Rasta uzeo ćerku, Ana mu preti hapšenjem! FRKA ZA STARATELJSTVO! Ivan Marinković uzima sina Željka?! U Nišu vanredno stanje, Kulići na mukama! Janjuš i Aneli u akciji! Posle svađe je slađe! Zatresli jorgan planinu! (FOTO) PRVE ZADUŠNICE U 2024.! Evo šta treba obavezno da uradite tog dana! Marko Bulat PROGOVORIO O PRVOJ ŽENI! “Mislim da sam bio kratak i jasan!” Pevaču zasmetalo pitanje! “ANĐELO JE ZALJUBLJEN U MATORU!” Šokantne tvrdnje iz spoljnog sveta, PROCURILA NJEGOVA MRAČNA TAJNA! MARIJI KULIĆ UGROŽENO ZDRAVLJE! Rezultati nisu dobri, evo šta je dovelo do pogoršanja! “NUDILI SU MI TROJKU!” Marko Bulat šokirao priznanjem! “Nisam ja drvoseča!” “NORA DOZIVA TATU SVAKI DAN!” Srcecepajući detalji! Asmin nema pojma: “Pita za njega, nedostaje joj!” DEVICA VOLI ŠOK IZNENAĐENJA, VAGA LEP VEŠ, LAV JE BOG S*KSA, A EVO KAKO DA DOVEDETE DO LUDILA U KREVETU SVAKI HOROSKOPSKI ZNAK SKANDALČINA! Lepi Mića uhvaćen “U ZANOSU” sa mlađom učesnicom? Fotka šokirala javnost! Evo šta rade krišom! ŠOK FOTKA STANIJE DOBROJEVIĆ! Evo kako je izgledala PRE OPERACIJA i šta je sve promenila, niko je ne bi prepoznao! SUBOTIĆKA OŠTRO O RIJALITIJU! Okrenula novi list: Tamo je najveći šljam, ja tamo nisam pripadala! ANELI URLA NA JANJUŠA! Nasrnula na njega, pljušte psovke i uvrede, obezbeđenje u pripravnosti! Mama Džehva OPLELA! ,,Anđelo ne može da preboli Teodorin uspeh!“

ŽUTI BUJKE I OLJA NASTAVLJAJU PO STAROM: Na Pesmu Evrovizije bacaju čak 250.000E! Samo za ‘vizuelni identitet’ plaćaju 120.000E!

Objavio: RHT
02/03/2023 9:52 AM

Rukovodstvo RTS, i posle otkrića milionskih malverzacija i pokrenute istrage tužilaštva, nastavlja da razbacuje novac sirotih RTS pretplatnika: Za Pesmu Evrovizije planiran je budžet od 140.000 evra, a potrošiće skoro duplo više!

Foto/ATAImages/Instagram

Kontroverzni direktor tzv. Javnog medijskog servisa Dragan Buljošević i “njegova” glavna urednica i bivša Plejboj zečica Olivera Kovačević i dalje nemilice, na krajnje sumnjiv način, razbacuju pare svih građana Srbije!I posle otkrića milionskih malverzacija kojima je RTS u prethodnim godinama oštećen za više stotina miliona dinara, i nakon pokrenute istrage tužilaštva, Buljošević, Kovačevićeva i njihova zloglasna ekipa nastavljaju po starom – tako će na organizaciju i direktan prenos izbora za Pesmu Evrovizije – za samo tri večeri – potrošiti čak 250.000 evra, iako je budžetom predviđen trošak od 140.000 evra!?!

Ima se, može nam se…

Za tri večeri Pesme za Evroviziju RTS će potrošiti 110.000 evra više nego što je predviđeno Finansijskim planom za 2023.

Duplo više

Bahato rukovodstvo RTS gotovo je udvostručilo troškove Pesme Evrovizije, a sve ćemo to, naravno, platiti svi mi, građani Srbije, koji, po zakonu, moramo da plaćamo TV pretplatu.Prema dokumentaciji Javnog servisa, Upravni odbor RTS usvojio je detaljan Finansijski plan za 2023. godinu prema kojem je za Pesmu Evrovizije izdvojeno 140.000 evra (planirano je da će troškovi biti 120.000 evra, a kao rezervni fond predviđeno je dodatnih 20.000 evra). Međutim, alavim šefovima Javnog servisa to je bilo malo, pa su usvojili naknadnu ‘detaljnu kalkulaciju troškova’ prema kojoj je za ovu muzičku manifestaciju iz budžeta (čitaj: iz džepa svakoga od nas) izdvojeno čak 250.000 evra!?!

Matić: Stati na put bogaćenju privilegovanih

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije ocenjuje da su novi podaci o rasipanju para na RTS skandalozni.
– Novi podaci potvrđuju ranija saznanja da je RTS od strane rukovodstva kuće pretvoren u Alajbegovu slamu, koja služi za bogaćenje malog broja privilegovanih ljudi. Podatak da je 120.000 evra predviđeno za nekakav ‘vizuelni identitet’ ukazuje da je reč o zloupotrebi i ispumpavanju novca iz Javnog servisa, koji izdvajaju svi građani Srbije. Ovakva praksa je apsolutno nedopustiva i nadležni organi u najkraćem roku moraju da joj stanu na put – apeluje Matić.

Najveća stavka u najnovijoj kalkulaciji jeste ‘vizuelni identitet’, i ona iznosi čak 120.000 evra! Taj vizuelni identitet radi, pogađate već, ‘spoljna, izvršna produkcija’, pošto je, kako se navodi, utvrđeno da sam RTS za to nema potrebne kapacitete!?! Pritom, Javni servis ima svoj, stalno zaposleni kreativni tim na čelu sa Borisom Miljkovićem, a ima i brojne zaposlene scenografe, dizajnere, grafičare…

Stručnjaci koji godinama rade na organizaciji i produkciji manifestacija sličnih Pesmi Evrovizije kažu da ‘nema nikakve šanse’ da je cena od 250.000 evra realna!
– Ne znam šta tačno taj njihov ‘vizuelni identitet’ sve podrazumeva, ali 120.000 evra samo za tu stavku ne da je mnogo nego je bezobrazno mnogo! – kaže suvlasnik jedne od najvećih beogradskih firmi specijalizovanih za TV produkciju.

Klanšček: Tačno je

I dok se Buljošević i Kovačevićeva nisu oglašavali ovim povodom, kao i niko iz Javnog medijskog servisa, predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček potvrđuje naše informacije.
‘Upravni odbor RTS je usvojio Finansijski plan za 2023. godine u kojem je za izbor za Pesmu Evrovizije predviđeno 140.000 evra. Upravo mi je stigao plan iz kog se vidi da će nas to koštati 250.000 evra, a samo stavka ‘vizuelni identitet’ iznosi 100.000 evra, odnosno sa PDV-om 120.000 evra. Upravo sam odao poslovnu tajnu’, napisao je Klanšček na Tviteru.

Šta je sve do sada otkriveno

* Nepostojeća emisija
Potrošeno je 14 miliona dinara (oko 120.000 evra) na emisiju ‘Jedan dobar dan’, koja nikada i nigde nije emitovana. Urednica ove ’emisije’ je Olivera Kovačević.

* Privatne produkcije
‘Zvezde RTS’, poput Kristine Radenković, Jovana Memedovića, Dragane Kosjerine i drugih stalno zaposlenih na Javnom servisu primaju za taj svoj posao i plate i nagradne varijabile, a emisije koje vode dodatno milionski naplaćuju preko svojih privatnih produkcija!?!
Tako Kristina Radenković vodi kviz ‘Stigni me ako znaš’, koji RTS košta 825.812 evra. Jovan Memedović vodi kviz ‘Potera’, koji košta 706.608 evra, a pravi i emisiju ‘Sasvim prirodno’ za 148.260 evra. Dragana Kosjerina vodi emisiju ‘Ja volim Srbiju’, koja košta 782.840 evra.

* Grafika za Mundijal
RTS je grafiku za emisije o Mundijalu platio čak 197.330 evra, iako je cena za to bar četiri puta manja. Angažovana je firma ‘Sport didžital host’ iz Novog Sada, da bi ona odmah potom angažovala podizvođača, kompaniju ‘WTVision’ iz Portugalije, kojoj je za ‘grafičku podršku’ prosleđena znatno manja suma.

* Preskup internet portal
Za održavanje internet portala ‘RTS planeta’ firmi iz Mostara plaćaju čak 39.500 evra mesečno iako je realna cena tih usluga desetak puta manja. Na sve to, firma iz BiH uzima od RTS i 35% prihoda od svakog pretplatnika (trenutno je to oko 4.500 evra mesečno).

* Milioni za serije
Za dve sezone serije ‘Radio Mileva’ plaćeno je čak 4.630.764 evra, a serija je sitkom koji se snima u nekoliko soba. Za seriju ‘Kamiondžije’ RTS je platio 1.980.936 evra, dok je za dve sezone sitkoma ‘Lako je Raletu’ – snimanog isključivo u studiju – isplaćeno 4.525.796 evra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner