Background adbanner
calendar

Subota 1. April, 2023

ZASLUŽENO: Stiven Spilberg nagrađen za životno delo na Berlinskom filmskom festivalu!

Objavio: RHT
22/02/2023 11:14 AM

Proslavljenom američkom filmskom reditelju Stivenu Spilbergu je uručena nagrada za životno delo na 73. Berlinskom filmskom festivalu.

Youtube screenshot

Primajući Počasnog zlatnog medveda za životno delo Spilberg je rekao da ga i danas, u 76. godini života uzbuđuju planovi za snimanje novih filmova, prenosi Rojters.

Ovaj svetski priznati reditelj, poznat po najomiljenijim blokbasterima u istoriji kinematografije kao što su „Ajkula” i „E.T.”  nedavno je završio, jedan za drugim dva filma – poluautobiografski „Fibelmansovi” i „Priča sa zapadne strane”, rimejk klasičnog holivudskog klasika, ljubavno-dramskog mjuzikla iz 1961. godine koji je režirao tandem Robert Vajz i Džerom Robins po originalnom brodvejskom mjuziklu iz 1957. godine.

Govoreći o poluautobiografskom ostvarenju „Fibelmansovi”, Spilberg je rekao da ga je majka uvek podsticala da snimi film o svom detinjstvu.

„Moja mama je govorila: Dala sam ti toliko dobrog materijala, kada ćeš ga iskoristiti?”, rekao je Spilberg.

Poznat po svojim popularnim, pristupačnim i ubedljivim filmovima, Spilberg je uputio savet potencijalnim filmskim stvaraocima da uvek počnu od priče.

„Ako želite da budete filmski režiser, pre svega pišite. Priča će učiniti da publika obrati pažnju na vas, a ne snimci”, poručio je američki reditelj.

Spilberg je podelio sa auditorijumom da završava rad na scenariju pod naslovom „Napoleon” koji je njegov prijatelj, čuveni američki reditelj Stenli Kjubrik ostavio nedovršenim posle smrti 1999. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner