Background adbanner
calendar

Subota 19. Oktobar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
“ŽENE, SMIRITE SE” Jelena Đoković hitno reagovala zbog Novakove fotke, javno se obratila devojkama koje lude za njim! (FOTO) HYPE TV PROGRAM ZA NEDELJU, 20. OKTOBAR! Ne propustite “Male stvari” i “Chit Chat” OVAJ DAN ĆE BITI NAJTOPLIJI SLEDEĆE NEDELJE! Temperatura čak i do 24 stepeni, a evo kada se očekuje MRAZ HITNO OGLAŠAVANJE STANISLAVA KROFAKA! Raskrinkao sve o vrelim akcijama sa Majom, priznao zašto je bila u bolnici UŽAS U AUSTRIJI! Ženi prerezao vrat, pa se razneo bombom u podrumu EVO KAKO DANAS IZGLEDA ŠABANOVA CUCA! Udala se za Turčina i promenila život iz korena! (FOTO) UŽAS I STRAVA U BULEVARU ZORANA ĐINĐIĆA! Devojka pala s 13. sprata, na mestu mrtva! NAŠA VODITELJKA GOLA! Procurili privatni snimci iz toaleta, a evo šta se krije iza svega! (FOTO) “NIŠTA ME NEĆE ZAUSTAVITI” Benjamin Netanjahu se oglasio nakon što mu je gađan dom! ENA ČOLIĆ HITNO NAPUŠTA RIJALITI! Učesnica otkrila razlog: “Osećam se kao čudovište” UMRLA ČUVENA GLUMICA IZ “VRUĆEG VETRA” PRONAĐENA NESTALA DEVOJČICA IZ BAČKE PALANKE! Evo gde je bila TAJNI SUSRET STANIJE I MENSURA! Ajdarpašić otkrio detalje, u liftu pokušala da ga smiri! LEPI MIĆA NAPUSTIO RIJALITI! Ne može da dođe sebi, rijaliti učesnik u suzama! SUTRA POČINJE 3. MUNDIJAL PRIJATELJSTVA Pavle Pepđonović za Hype TV: “Ovo je izuzetna priča, koja je otišla mnogo daleko” POZNATU INFLUENSERKU UBILA SABLJARKA! JEZIVI DETALJI! Dozivala pomoć ali uzalud, svedoci su je jedva izvukli iz vode!

ZA SRBIJU JE IMAO POSEBAN ZNAČAJ: Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Jehude Bauera

Objavio: RHT
19/10/2024 10:28 AM

ZA SRBIJU JE IMAO POSEBAN ZNAČAJ

Jehuda Bauer je u aprilu ove godine istakao da u Srebrenici nije bilo genocida

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom smrti Jehude. Bauera, telegram saučešća, ističući da se njegov glas, kao jednog od najvećih svetskih autoriteta u oblasti. Holokausta i genocida uopšte, snažno čuo i kada je pružio jasnu i nedvosmislenu podršku. Srbiji u borbi za istinu povodom rezolucije o Srebrenici.

– Sa dubokim žaljenjem sam primio vest o smrti Jehude. Bauera, jednog od najvažnijih glasova u očuvanju sećanja na Holokaust i u borbi protiv antisemitizma. Njegov neumorni rad i posvećenost očuvanju istorijske istine, predstavljaju stub na kojem počivaju ne samo naučna saznanja, već i moralna odgovornost celokupnog čovečanstva da ne zaboravi i ne ponovi prošlost – napisao je Vučić u Telegramu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Za Srbiju, naglasio je Vučić, Jehuda. Bauer je imao poseban značaj, “kao most između naše zemlje i globalnih napora da se održi sećanje na žrtve. Holokausta, posebno na našim prostorima”.

– Njegov glas, kao jednog od najvećih svetskih autoriteta u oblasti Holokausta i genocida uopšte, snažno se čuo i kada je pružio jasnu i nedvosmislenu podršku. Srbiji u borbi za istinu povodom rezolucije o Srebrenici. Reč čoveka koji je posvetio život borbi protiv genocida, oduvek je imala i uvek će imati posebnu težinu, ne samo u akademskim krugovima, već i u areni međunarodne politike, a naš narod će je sa velikim pijetetom čuvati i pamtiti – istakao je Vučić.

Kako je ukazao, učešće Jehude Bauera u brojnim međunarodnim projektima i saradnja sa institucijama širom sveta, uključujući i one u Srbiji, doprinele su širenju svesti o tragedijama koje su zadesile naš narod, kao i druge narode sveta.

– Imao sam čast da mu, u znak priznanja za njegovu posvećenost istorijskoj pravdi, dodelim Zlatnu medalju za zasluge Republike Srbije, čime je naša zemlja iskazala duboko poštovanje prema njegovom radu, koji nadilazi granice i služi kao podsetnik budućim generacijama o važnosti negovanja mira, tolerancije i ljudskog dostojanstva – napisao je Vučić.

On je istakao da je odlazak Jehude Bauera nenadoknadiv gubitak za sve nas, ali da će njegov duh i ideali nastaviti da žive kroz sve one koji se bore za svet u kojem više nema mesta mržnji i nasilju.

– U ovim teškim trenucima, moje misli su sa njegovom porodicom, prijateljima i poštovaocima. Neka počiva u miru – navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Istaknuti izraelski istoričar, profesor Hebrejskog univerziteta u Jerusalimu, Jehuda Bauer preminuo je juče u 99. godini, saopštila je Međunarodna alijansa za sećanje na Holokaust (IHRA). Jehuda Bauer je u aprilu ove godine istakao da u Srebrenici nije bilo genocida.

hypetv/Alo!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

PRODAJA KARATA ZA KONCERT ACE LUKASA I EVROPSKU PREMIJERU FILMA “STRAVIČNO” KLIK OVDE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner