Background adbanner
calendar

Nedelja 20. Oktobar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
SUTRA SE SLAVI VELIKA SVETITELJKA! Obogatila se na nečastan način, pa grehe okajala postom do smrti SKANDALOZNE FOTKE JELENE ILIĆ! Evo kako je izgledala pre operacija, niko je ne bi prepoznao! (FOTO) NOVI NAPAD NA RUSIJU! Na meti vojni kompleks, ima ranjenih TRUDNA POZNATA GLUMICA! Potvrdila srećne vesti u 34. godini! “DŽABA TI SVE KADA SI ZLO” Anelina majka brutalno napala učesnicu rijalitija, ona joj uzvratila: “Nisi vaspitala ćerku da ne širi noge kome stigne” SKANDAL! MORAO NA HITNU OPERACIJU! Peja za dlaku izbegao smrt, ovo su šok detalji “IVAN STALNO NEGDE ŽURI, JELENA JE NEKAKO…” Komšije RAZOTKRILE pravo lice Bosiljčića i pevačice, sve javno izneli “DOKTORE, ŽELIM DA ŽIVIM! Secite mi nogu odmah!” Potresna ispovest rijaliti zvezde koja cepa srca! “Probudila sam se dok su mi amputirali nogu” Njena borba i dalje traje (PROMO) EVO OD KADA SE OČEKUJE POGORŠANJE VREMENA! Poznato i kada kreću prvi znaci zime BEOGRAD SLAVI 80 GODINA SLOBODE! Impresivni vatromet i dronovi na Sava promenadi (FOTO) ERA OJDANIĆ SE ONESVESTIO U PROGRAMU! Pevač pao kao pokošen, hitno mu ukazana lekarska pomoć, voditeljka van sebe “NJEN ŠVALER, PRENOSILI JEDNOM DRUGOM…” Asmin javno objavio Ahmićkinu fotku sa muškarcem, raskrinkao šok detalje iz njenog života “KOD NAS NEMA BEŽANJA, KAO U DRUGIM RIJALITIJIMA” Saša Mirković objasnio kakav će rijaliti “IMANJE” biti! Učesnici će imati slobodu! (VIDEO) SVE SE PROVIDI! Lidija Vukićević u nikad vrelijem izdanju: Rupe i izrezi svuda po haljini, pokazala atribute u 62. godini! (FOTO) “MISLIM DA SE SINAN PREVRĆE U GROBU” Sinanova udovica iznela sve o porodičnim problemima nakon njegove smrti: “Mislili su da ću da zapalim kuću” PREDSEDNIK BRAZILA HITNO HOSPITALIZOVAN!

Vučić se obratio na samitu o nuklearnoj energiji u Briselu: “Mogu vam reći da smo zainteresovani da dobijemo barem 4 mala modularna reaktora”

Objavio: RHT
21/03/2024 12:25 PM

Vučić se obratio na samitu o nuklearnoj energiji u Briselu

Vučić se obratio na samitu o nuklearnoj energiji u Briselu
Foto: Printscreen Instagram@buducnostsrbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Briselu gde se održava Samit o nuklearnoj energiji. Vučić se u Briselu sastao i sa Ursulom fon der Lajen i Šarlom Mišelom, a obratio se i zvaničnicima tokom samita.

Predsednik Srbije obratio se na samitu o nuklearnoj energiji u Briselu.

Vučić se u Briselu sreo i sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji ga je srdačno pozdravio.

Predsednik je u obraćanju istakao da imamo tri problema.

– Hvala na gostoprimstvu, dragi prijatelji. Ne možemo mnogo naučiti od Srbije po ovim pitanjima jer nakon raspada Jugoslavije nismo imali iskustva sa nuklearnom energijom, ali verujem da je ovaj samit od istinske važnosti za budućnost oje zemlje i budućnost celog evropskog kontinenta. Svi smo spremni da diskutujemo o velikim planovima, velikim stvarima, o budućnosti ali ne znamo kako da ih sprovedemo – rekao je predsednik Srbije.

– Rekli smo sebi da moramo da bar udvostručimo proizvodnju naoružanja, moramo da poboljšamo rast koji, kada govorimo o evropskom kontinentu, te stope rasta su tako male i ne znam kako ćemo moći da podstičemo veće stope rasta ili ovaj tip proizvodenje, da dođemo do većeg broja malih modularnih reaktora. Imamo tri problema. Prvi problem je da u Srbiji nemamo potrebno znanje o korišćenju nuklearne energije i ne znamo kako ćemo nabaviti to znanje, te ljude. Druga stvar je kako ćemo finansirati ove projekte. Mogu vam reći da smo zainteresovani da dobijemo barem 4 mala modularna reaktora koji će zameniti 250 megavata. To je oko 8 milijardi evra. Moramo dobiti neku vrstu podrške od vodećih država iz EU. Treća stvar je da će nam uvek biti potrebno da promenimo stav naših ljudi. Moraćemo da promenimo naš zakonodavni okvir – rekao je Vučić.

“Srbija spremna da odgovorno pristupi ovim pitanjima”

– Odlična prilika da sa evropskim liderima razgovaram o strateškim ciljevima EU u pogledu energetske kohezije u Evropi, dugoročnim perspektivama energetske održivosti i razvojnim planovima za postizanje energetske efikasnosti i bezbednosti.

– Kao odgovoran partner, Srbija je spremna da sistemski pristupi ovim pitanjima i da svoj doprinos energetskoj tranziciji u cilju postizanja trajne energetske održivosti – navodi se u objavi na instagram profilu buducnostsrbijeav.

Vučić se obratio na samitu o nuklearnoj energiji u Briselu
Foto: Printscreen Instagram@buducnostsrbije, Vučić se obratio na samitu o nuklearnoj energiji u Briselu

Sastanak sa Ursulom fon der Lajen

Predsednik Vučić sastao se sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, sa kojom je razgovarao o strateškim pitanjima i napretku Srbije na putu ka EU.

“Važan razgovor sa Ursulom fon der Lajen i velika zahvalnost za podršku Srbiji. Govorili smo o svim strateškim pitanjima, o budućnosti. Srbije i njenom napretku na evropskom putu”, napisao je Vučić na Instagram nalogu @buducnostsrbijeav.

Izvor: alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner