Background adbanner
calendar

Subota 7. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“Uzeo sam CELU FLAŠU LOZE, a Goran je prestao da ZANOVETA!” Kako je Bora Čorba pričao o POČETKU SARADNJE sa Bregovićem: Otkrio i koga je Brega ŠUTNUO U DU*E! PREMINULA MAJKA NIKOL KIDMAN! Slavna glumica neutešna! VIKI MILJKOVIĆ SE SKINULA U PEDESETOJ GODINI! Pevačica pokazala zavidne obline u crvenom kupaćem! (FOTO) DOK NJEN MUŽ VODI BITKU SA KANCEROM, KRALJICA KAMILA UHVAĆENA SA BIVŠIM! Još jedan skandal trese kraljevsku porodicu! SVE JE KRENULO PO ZLU! Željko Mitrović se zapalio uživo u programu, kamere se odmah sklonile! SKANDAL! FILIP CAR IMAO S*KS SA ANĐELOM I DUŠICOM?! Isplivala prljava istina van kamera! Skandalozni detalj ugledao svetlost dana! “STISKALA JE MOŠNICE DECI PRI ROĐENJU!” Joca Stefanović izbegao HOROR u porodilištu: “Majka me silom prilika rodila u Valjevu!” OTKRIVENO OD KOGA JE MAJA MARINKOVIĆ DOBILA ROLEKS! Starleta prošetala skupoceni sat, konačno sve priznala! “HELENA TOPALOVIĆ ME JE PREVARILA!?” Joca Stefanović PROGOVORIO o bivšoj: “Voli da bude primećena, smetali su mi njeni drugari!?” ANĐELA ĐURIČIĆ ŽELELA DA IZVRŠI SAMO***STVO U RIJALITIJU DA BI NAUDILA ČELNICIMA PINK TELEVIZIJE! “NE DIŠE, UBILI SU GA!” Porodica Kulić doživela stravičan napad obezbeđenja u Šimanovcu! Pretukli ih i vadili puštolje! Policija i Hitna pomoć izašli na teren! (FOTO) BILJA KRSTIĆ NIJE BILA NA SAHRAN BORE ČORBE! Sada se sestra preminule rok legende oglasila i posvetila bratu potresne reči! (FOTO) OPROŠTAJNA PORUKA MILOŠA BIKOVIĆA UZNEMIRILA PRATIOCE! Popularni glumac otvorio dušu, pa otkrio da ne može bez ovoga! (FOTO) VUČIĆ DUŽE OD 6 SATI ODGOVARA NA PITANJA GRAĐANA Predsednik Srbije ima važnu poruku za Rio Tinto (VIDEO) TEMPERATURA PADA NA 12 STEPENI! Ozbiljno zahlađenje kreće od ovog datuma! Jako nevreme nam dolazi za dva dana! DVA ZEMLJOTRESA POGODILA SRBIJU! Ovaj grad se tresao u razmaku od 12 minuta!

VUČIĆ ODGOVORIO VOĐI PROTESTA IZ KRUPNJA: “Hteo sam da podignemo rudnu rentu, iz Rusije mi na glavu skočili”

Objavio: RHT
07/09/2024 5:53 PM

Vučić odgovorio vođi protesta iz Krupnja

Vučić odgovorio vođi protesta iz Krupnja
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovara sa građanima o pitanju rudnika litijuma u Srbiji

Obratio se Štefika Dragoslav, inače vođa protesta u Krupnju. On je pričao o problemima koje je imao sa angažmanom u ovoj opštini, a pohvalio se i uspehom svoge grupe građana na lokalnim izborima.

Štefika se obratio predstavnicima RT, napomenuvši da u njegovom kraju nisu održali ni jednu javnu raspravu. On dalje tvrdi da se na Opštini Krupanj planiralo jalovište, što se na kraju nije desilo. Takođe tvrdi da izvesni postupci kompanije vezani za mehanizaciju nisu po zakonu.

On je postavio pitanje studije izvodljivosti, kao i visini rudne rente.

Vučić kaže da je dobio poruke u vezi sa stvarima koje je Štefika govorio, a koje mu se ne dopadaju, ali da je makar delimično u pravu.

– Govorili ste o visini rudne rente – počeo je Vučić.

– Da, ja sam želeo da podignemo rudnu rentu. Nisam to izmislio ja, nego neko pre mene. Nema ko mi iz Rusije na glavu nije skočio! Ticalo se našeg gasa i nafte. Vi stvarno mislite da je lako uzimati pare nekome? Što u Krupnju nisu uložili pare neki pre nas? Više ih je Vučić napravio, nego svi drugi pre 40 godina. A odakle te pare? Od ulaganja u fabrike – objasnio je Vučić, i dodao da niko neće da ulaže u fabrike ako ne može da napravi profit.

Predsednik kaže da će pokušati da podignu rudnu rentu, ali da to nije lak i jednostavan proces.

– Zašto neko drugi kopa litijum, a ne mi? Zato što ne znamo. Ne umemo, nemamo tu pamet i mašine, moramo da dovedemo nekoga sa strane – kaže Vučić.

Predsednik Srbije je upitao hoćemo li da propustimo još jednu šansu u svojoj istoriji. On je naveo nekoliko primera iz prošlosti kada je Srbija mogla da učestvuje u industrijskoj revoluciji, ali nije.

– To nije bilo dovoljno, nego smo 90-tih ispustili digitalnu revoluciju, pokrenuli je tek 2015. godine. Pa smo za 10 godina uspeli da drastično smanjimo razliku između nas i drugih zemalja što se tiče četvrte revolucije, automatizacije. Pa nemojte da propustimo još jedan voz, da ne uđemo u prvi vagon nego da sačekamo – kazao je Vučić.

Foto: Printscreen Alo!

On je dodao da je važno i pitanje Rađevine, jer je blizu Krupnja. 

– Mi o tome moramo da razgovaramo, to su za nas važne stvari. Kažete, hoće li biti turizma. Pa evo ga Bor, ima površinske kopove, ne izgledaju lepo. Ljudi su 2001. godine dobijali poruke od vlasti da prestanu da kopaju bakar, da s to desilo bio bi grad duhova, niko ne bi ostao. Našli smo strateškog partnera, Kineze. Oni su ulagali u tehnologiju i prečišćavanje vazduha, borili su se i mi smo ih terali, molili i primoravali. Oni danas imaju čistiji vazduh nego drugi gradovi, a prosečna plata je viša nego u Novom Sadu – napomenuo je Vučić.

– Vlada Srbije želi da kupi od NIS-a ono što je Milošević počeo na Crnom Vrhu, i blizina kopova nikakav problem ne pravi, ni tu ni u Brestovačkoj banji. Prelepo je. A to vam je od površinskog kopa 5-6 kilometara. Važno je da se odgovori na ova pitanja. Imamo najmanje 22 meseca, neće tu biti nikakvog popusta. Pozivate na javnu raspravu? Tražili su da dovedete prof. Ristića, a on o svemu ovome ništa ne zna! – kaže Vučić.

hypetv/Alo!

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner