Background adbanner
calendar

Sreda 2. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
NA SEDAM SPRATOVA! Evo kako izgleda mladenačka torta Aleksandre i Stevana! (FOTO) UMRO POZNATI GLUMAC! Porodila krila od javnosti, isplivali stravični detalji KLJUČA OD BESA, POKAZALA ĆERKIN TESTAMENT! Majka Ane Nikolić pobesnela i zapretila svima: “Tužiću sve koji namerno ističu da je ona MUŠKO” OVO JE ZNAK DA JE ŽENA IMALA BURNU NOĆ! Evo šta je pokazatelj kada žena nema intimne odnose! Konačno otkrivena misterija OVO JE NAJPOPULARNIJA POZA U S*KSU! Praktikuju je i mladi i stari, sve pršti od strasti ŠOK DETALJI! Đole Đogani:”Nisam ja bio taj zbog koga se desio razvod” MUŽ LEPE BRENE SASLUŠAN ZBOG NAVODNE PREVARE! Na teret mu se stavlja da je “zaradio” 600.000 evra u savezu sa još jednim licem MOŽETE DA DOBIJETE ASMU I KAO ODRASLA OSOBA! Doktor upozorava EKSKLUZIVNI HYPE PAPARAZZO! Milan Kalinić u JEKU priče o RAZVODU proveo noć OVDE?! (VIDEO) KRENULE SU GRADSKE PRIČE DA KALINIĆEVA ŽENA IMA DRUGOG!? Otkriveni novi detalji! Sve pikanterije KAKO DA SVE DOBIJATE NA TACNI KONAČNO OTKRIVENO! Manifestacijom do željenog cilja ŠOK FOTKE! BRESKVICA NIKAD PROVOKATIVNIJA! Crni sako, a ispod njega ništa – javnost ZANEMELA! (FOTO) ŠOK! EVO KAKO JE SORAJA VUČELIĆ IZGLEDALA PRE OPERACIJA! Ovo je njeno pravo lice (FOTO) ACA BULIĆ EKSKLUZIVNO ZA HYPE TV NAKON ŠTO JE POSTAO TATA! Evo koje ime su roditelji dali naslednici: “Srećan sam i zahvalan” SERGEJ SAOPŠTIO ĆERKAMA DA SU USVOJENE:”Ljudi, ukoliko želite da budete roditelji, nemojte da birate sredstva” “ČULA SAM…” Ana Ćurčić se oglasila za Hype TV nakon vesti da je Aca Bulić postao OTAC: Evo šta je poručila

VUČEVIĆ O ŠTRAJKU PROSVETARA: Predlog Vlade za povećanje plata korektan i konstruktivan

Objavio: RHT
02/10/2024 6:01 PM

VUČEVIĆ O ŠTRAJKU PROSVETARA

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je danas nastava u celosti organizovana u 48,32 odsto škola

FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/ nr

Predsednik Vlade Srbije Miloš. Vučević rekao je danas da je rad prosvetnih radnika posebno vrednovan i da je povećanje plata za. 12 odsto korektan i konstruktivan predlog kao i da se niko sa prosvetarima ne inati, već da za svako povećanje zarada mora da postoji ekonomsko pokriće.

Premijer je rekao da je u utorak imao četvrtu rundu sastanaka sa predstavnicima sindika prosvete.

– Kada predložite povećanje za ceo javni sektor osam posto, a onda kažete da posebno vrednujete rad vaspitačica, učiteljica, nastavnika i predložite povećanje za njih. 12 posto, rekao bih da je to konstruktivno i korektno – rekao je. Vučević povodom štrajka koji su organizovala četiri prosvetna sindikata.

Vučević je ocenio i da je u zemlji zavladao stav da novca ima neograničeno, te da svi treba da izađu na ulice.

– Ja sam i juče rekao sindikatima da to nije pitanje dobre volje. Niko se ne inati. Prošle godine smo imali povećanje plata pet odsto, zatim deset odsto početkom ove godine, ali je tad inflacija bila preko. 12 odsto – rekao je Vučević.

Prema njegovim rečima, inflacija ove godine neće preći 4,7 odsto, a rast BDP-a je projektovan između 3,8 i 4 odsto.

– U odnosu na to mi možemo više da ulažemo i u plate i u penzije i u projekte. Sad svima da kažem, bankrotiraće nam država ako nemamo ekonomsko pokriće kao kad. 2012. nismo imali za penzije – istakao je Vučević.

Četiri prosvetna sindikata organizovala su protestno okupljanje u Beogradu i obustavu rada u jednom broju škola, tražeći pored ostalog da se plate početnika u prosveti izjednače sa republičkim prosekom.

hypetv/Alo!

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner