Background adbanner
calendar

Utorak 3. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
MATORA U TEŠKOM STANJU!? Isplivali šokantni detalji SANJA KUŽET PREKINULA MEDIJSKU TIŠINU! Voditeljka se oglasila sa porodiljskog ima veliki razlog Naš pevač PLATIO ULAZ ZA SVOJ NASTUP: “Nisu me prepoznali!” KARAMBOL U DOMU JELENE ILIĆ! Procurio privatni snimak, morala hitno da napusti stan! “Izobličila sam se i UKOČILA! Kao da sam POKVARENA LUTKA!” Gocu Božinovsku je BOTOKS DOTUKAO: Otkrila ŠOK DETALJE HAOS! ZDRAVKO ČOLIĆ ŽESTOKO ISPALIO LEPU BRENU! Skandal na javnom mestu! Pevačica ostala u šoku! Ovo je razlog NOVI ESTRADNI RAT! VENDI OPLELA PO GOCI:”Goluždrava gugutka koja šišti i spominje Vidovdan kao sredstvo naplate” JELENA ĐOKOVIĆ U MINIĆU! Sve oči uprte u nju, prisutni ostali bez teksta (FOTO) ANITA SE HITNO OGLASILA! POSETILA DOKTORA! Evo šta je razlog, otkriveno stanje rijaliti učesnice (FOTO) “NE MOGU DA JE UŠIJEM, MNOGO SE POCEPALO!” Jeziva ispovest Marije Dimić iz porodilišta u emisiji “(NE)DOKAZANI” “BOLNICE SU ODBIJALE DA ME OPERIŠU I SPASU MI ŽIVOT! Nikome nije jasno KAKO SAM JOŠ UVEK ŽIVA!” Uznemirujuća ispovest mlade mame Marije Dimić koja je prošla PAKAO na POROĐAJU (PREMIJERA) “TO NIJE DOKTOR, TO JE ŽIVOTINJA! Zbog njegove GREŠKE, ja više NE MOGU PRIRODNO DA RODIM!” Marija Dimić skupila hrabrost, pa progovorila o HORORU koji je doživela tokom POROĐAJA! “NE ZNAM KAKO NISAM UMRLA OD SEPSE!” Marija Dimić: “Lekari su govorili da je sve u redu i da se ČISTI MATERICA!” ŽENA SERGEJA TRIFUNOVIĆA ZASIJALA! U savršeno uklopljenom stajlingu na crvenom tepihu IZDOMINIRALA! (FOTO) HARIS NA CRVENOM TEPIHU SVE ODUVAO! Evo šta je imao da poruči! Melina ima da poludi kada sazna DRAGANA MIRKOVIĆ ZASENILA SVE POJAVOM! Prošetala crvenim tepihom i istakla: “Zaljubljenik sam u ljude i svoju muziku”

VREMENSKA PROGNOZA ZA CEO SEPTEMBAR! Evo šta nas čeka ove jeseni

Objavio: RHT
21/08/2024 5:00 PM

Vremenska prognoza za ceo septembar

Foto: Pinterest/Printscreen YouTube,Instagram 192.rs,rhmz/Ilustracija hypetv

Vremenska prognoza za ceo septembar!

Do dvadesetak letnjih dana očekuje nas u septembru, imaćemo čak i temperature do 35 stepeni! Lepo, suvo i natprosečno toplo vreme čeka nas prvih dana jeseni, dok ćemo na neko ozbiljnije zahlađenje sačekati, prognozira meteorolog Slobodan Sovilj.

Meteorolog Sovilj kaže i da će ovo osveženje, koje imamo ovih dana biti kratkotrajno.

U pitanju je kratkotrajno osveženje, koje je uslovio i manji pad temperatura. Danas su maksimalne vrednosti od 28 do 34, sutra od 28 do 32, što je i dalje u granicama normale – kaže meteorolog Slobodan Sovilj.

Temperatura do kraja nedelje

Kako najavljuje, već krajem sedmice sledi novi porast temperature, pa ćemo tako u petak imati do 34, a u subotu i nedelju 36 stepeni i ponovno izdavanje narandžastog meteoalarma.

-Do kraja sedmice, tačnije do četvrtka nastavlja se ovaj period sa temperaturama od 28 do 32 stepena. Sutra ćemo još imati kratkotrajnu kiša ponegde u centralnoj i južnoj Srbiji, dok će na severu i zapadu biti suvo sa dužim sunčanim intervalima. Međutim, u petak, subotu i nedelju sledi nam novi porast temperature do 36 stepeni, u većini mesta će biti pretežno sunčano – najavljuje meteorolog Sovilj.

Ističe i da vazdušna masa neće biti u potpunosti stabilna, što znači da ćemo i planinskim predelima, pogotovo na jugu Srbije imati poneki kratkotrajan pljuska u popodnevnim satima.

-Slično će biti i početkom naredne sedmice. Ponedeljak, 35-36 stepeni u većini mesta. Utorak sledi manji pad temperature, ali od srede ponovo se zadržava toplo i uglavnom suvo vreme. Mi ćemo završiti ovaj avgust u znaku tropskih dana i intervalu od 30 do 35 stepeni Celzijusa – kaže meteorolog Sovilj i napominje da je velika verovatnoća da će ovaj avgust biti najtopliji u istoriji naših merenja.

-Ovo je bilo izuzetno toplo leto i jedno od najtoplijih koje smo imali do sada. U avgustu mesecu samo u prvih 20 dana srednja temperatura na području Požege bila je do 33 stepena, na području Ćuprije 36 – kaže meteorolog Sovilj.

Temperature su, napominje, više za 5 do 6 stepeni u odnosu na one koje su očekivane. Takođe, i temperatura mora je takva kakvu nikada u istoriji merenja nismo imali, napominje Sovilj.

– Izmerena je u intervalu između 28 i 29 stepeni i ta srednja vrednost nikada ranije u istoriji merenja nije zabeležena. Imamo veoma toplo Sredozemlje i vazdušnu masu, što je idealan rezervoar za grmljavinske oblake koji potencijalno mogu biti izraženi – kaže Sovilj.

Ovoga leta ne samo što su temperature ekstremnije, već su i nepogode ekstremnije nego ranijih godina.

Jesen i septembar

Kako najavljuje, mi ćemo u ovaj septembar ući sa tropskim danima.

– To znači da ćemo u prvim danima septembra imati maksimalne temperature između 30 i 35 stepeni u našoj zemlji, a kako bude septembar odmicao i dalje će biti dosta letnih dana s temperaturom preko 25 stepeni – kaže meteorolog Sovilj.

Očekuje se čak 20 stepeni letnjih dana, a padavine su češće u drugoj polovini septembra.

– Taj sušni period će biti u prvoj polovini meseca. Gledajući celokupnu jesen, ipak ćemo sačekati na neka ozbiljnija i zahlađenja. Isto, na one kišovite dane u nizu koje mnogi od nas i asociraju na jesen. Dok će ipak u septembru dominirati lepo, suvo i natprosečno toplo vreme – kaže meteorolog Sovilj za RTS.

Hypetv.rs/E.B./Blic

BONUS:

“Drzala sam svoju utrobu peskirom! Napao me je cim mu je istekla zabrana prilaska!” Dragana Krunic

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

PRODAJA KARATA ZA KONCERT ACE LUKASA I EVROPSKU PREMIJERU FILMA “STRAVIČNO” KLIK OVDE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner