Background adbanner
calendar

Sreda 18. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“On je VELIKI PREVARANT I NARKOMAN!” Poznati pevači OSULI PALJBU po uhapšenom Đovaniju! (VIDEO) CITY HYPE! Dragica Zlatić priznala ko joj je simpatičan sa javne scene! Ivan Gavrilović nikad iskrenije o Desingerici! Mara Carica priželjkuje da stane na ludi kamen! (video) PRONAĐENA BOMBA KOD SKUPŠTINE SRBIJE! Teška oko 250 kilograma – na licu mesta hitne službe PREDSEDNIK VUČIĆ SUTRA NA RADNOM RUČKU! Ursula fon der Lajen je pozvala lidere Zapadnog Balkana u Brisel TUGA! Preminula glumica iz popularne serije “Selo gori, a baba se češlja” MUŽ JU JE DROGIRAO i DAO DA JE SILUJE 50 MUŠKARACA DOK ON SNIMA! Pronađeno 20.000 fotografija i 100 snimaka monstruoznog ČINA PRVA ŽENA DOKTOR NAUKA U SRBIJI! Kseniju Atanasijević su ISMEVALI jer je bila žena koja se bavi naukom! Zbog doktorata prošla kroz pakao, a na kraju joj je oduzeto čak i GROBNO MESTO! EVO ŠTA SVE HRVATSKA POLICIJA TRAŽI! Glumac se odrekao prava na žalbu! Đovani “kralj bakšiša” otkrio: “Sada ne koristim drogu, ne koristim ništa” (VIDEO) Oglasila se supruga Sergeja Trifunovića! Isidora samo izustila: “Dva dana ne spavam, ovo je jezivo, advokatici u Splitu niko ne odgovara na dopise” “REZAĆU SE OPET! DAJTE MI LEKOVE!” Horor uživo u programu! Rijaliti učesnica (19) preti SAMOPOVREĐIVANJEM? OSUĐEN SERGEJ TRIFUNOVIĆ! Svi detalji drame, ovo je konačna presuda CIFRE OD KOJIH MOŽE DA VAM SE ZAVRTI U GLAVI! Godina na YALU 70 000 dolara! Oni se nalaze u top 10! NAJNOVIJA VEST! Uhapšen srpski pevač tokom racije u noćnom klubu LEJDI DI OPLELA PO TERZI! “On je debilčina koji ne misli na trudnu MIlicu” VRELA AKCIJA MATEJE I ANELI! Pijani ZABORAVILI NA KAMERE, letele gaće po sobi (FOTO)

DANAS je VELIKI PRAZNIK! Evo kako možete da OTERATE NESREĆU!

Objavio: RHT
18/09/2024 8:31 AM

DANAS je VELIKI PRAZNIK!

Vernici SPC na današnji dan obeležavaju praznik roditelja Svetog Jovana Krstitelja – Svetog proroka Zaharija i njegove supruge, pravedne Jelisavete.

Foto:Printscreen Youtube Ognjen Stanković

Sveti prorok Zaharija poreklom je iz plemena Aronova. Bio je načalnik sveštenika iz roda Avijeva koji je držao služenje u hramu u Jerusalimu. Žena mu se zvala Jelisaveta i bila je ćerka Sovije, sestre Svete Ane, majke Svete Bogorodice.

Prema predanju, u vreme cara Iroda, Zaharija je služio jednoga dana. Prema svojoj čredi, u Jerusalimskom hramu. Javio mu se u oltaru anđeo Božji, od koga se Zaharija uplašio. A anđeo mu reče: Ne boj se, Zaharija.

Usledila je objava anđela. Rekao je Zahariji da će mu žena Jelisaveta roditi sina, prema molitvama njihovim, iako su oboje bili stari. Zaharija nije mogao da veruje rečima nebeskog vesnika. Vesnik mu je rekao potom: Ja sam Gavril što stojim pred Bogom.

Potpuno je bio nem Zaharija i progovorio je tek nakon što mu se sin rodio, Sveti Jovan Krstitelj. Napisao je na daščici: Jovan mu je ime.

DANAS je VELIKI PRAZNIK!

Tada mu se otvoriše usta i on veličaše Boga! Pokušali su potom da ga ubiju.

Videći vojnike Jelisaveta je uzela Jovana u ruke, koji je tada imao godinu i po dana. Pobegla je s njim od kuće. Kada je videla vojnike, gde je gone, ona povika gori: “Goro Božja, primi mater s detetom!” I otvori se stena i sakri u sebi majku i dete. Irod je bio razjaren što Jovan nije bio posečen. Naredio je da poseku Zaharija pred oltarom, što su oni i učinili.

SMRT

Krv Zaharijina prosula se po mermeru i stvrdnula se kao kamen, i ostala tako kao svedočanstvo zločina Irodova.

Na današnji dan običaj kaže da je dobro da se pomolite svecu sledećim rečima, jer se veruje da ćete tako oterati nesreću:

Obučen u svešteničke odežde, premudri, po zakonu Božijem žrtve paljenice si blagougodno prinosio, proroče Zaharije, i bio si svećnjak i svedok tajni. Znamenja blagodati u tebi si nosio, svemudri, i mačem si bio ubijen u hramu Božijem, Hristov proroče, sa Pretečom moli da se spasu duše naše.

Hypetv.rs V.M./Alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner