Background adbanner
calendar

Subota 5. Oktobar, 2023

VELIKA AKCIJA HAPŠENJA! Uhapšeni državni sekretar Ministarstva prosvete Republike Srbije sa direktorima i dekanima obrazovnih institucija

Objavio: RHT
06/07/2024 4:05 PM

Velika akcija hapšenja

Foto: Pixabay

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA) i. Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon višemesečne predistražne aktivnosti, uhapsilo je osam osoba pod sumnjom za korupciju i zloupotrebu službenog položaja, saopšteno je iz ove institucije.

Osmoro osumnjičenih su u periodu od 1. decembra 2023. do 6. jula 2024. godine, u Beogradu i. Nišu, osumnjičeni jedan od njih, kao državni sekretar u Ministarstvu prosvete Republike. Srbije, zloupotrebio je svoj položaj kako bi posredovao u nelegalnim poslovima.

On je, koristeći svoj službeni položaj, zahtevao i primio poklone od osumnjičenog vlasnika eminentne kompanije iz Niša.

Vlasnik kompanije je ponudio i dao poklon državnom sekretaru u Ministarstvu prosvete Republike. Srbije, kako bi ovaj posredovao kod ostalih osumnjičenih, direktora i dekana obrazovnih ustanova u. Nišu, da izvrše radnje koje se inače ne bi smele izvršiti.

Osumnjičeni su, uz pomoć jednog zaposlenog u već pomenutoj eminentnoj kompaniji iz. Niša, pružali savete i uputstva za izvršenje krivičnog dela, te stavljali na raspolaganje sredstva za njegovu realizaciju.

Pod uticajem rukovodećeg osumnjičenog, drugi osumnjičeni zloupotrebili su svoj službeni položaj, favorizujući tu kompaniju u postupcima javnih nabavki, omogućavajući dobijanje poslova adaptacije obrazovnih ustanova bez konkurencije, čime su pribavili nezakonitu korist za iste.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Republike Srbije je od vlasnika kompanije primio poklone u vrednosti ne manjoj od 24.000 evra za trgovinu uticajem, čime su počinili pet krivičnih dela trgovina uticajem i zloupotreba službenog položaja. 

Svi osumnjičeni će u zakonskom roku biti privedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja.

hypetv/srbija danas

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner