Background adbanner
calendar

Četvrtak 29. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
OBRAĆANJE VUČIĆA I MAKRONA: Izjave za medije (FOTO/UŽIVO) FRANCUSKE KOMPANIJE UČESTVUJU U IZGRADNJI METROA U SRBIJI OVO SU SAVETI KAKO DA PREŽIVITE “POMRAČENJE CRNOG LABUDA” Tog dana dolazi karma po svoje, jednu stvar IZBEGAVAJTE “NEĆU SNIMITI DUET SA DESINGERICOM” Gastoz šokirao sve priznanjem, a onda otkrio da ulazi u rijaliti?! SMRT U DOMU POZNATE VODITELJKE! Ona potpuno slomljena, oglasila se potresnim rečima: “Draga moja devojčice, hvala ti za sve…” STRAVA I UŽAS KOD LJUBOVIJE! Dve osobe izgorele u požaru, stradali dok su pokušavali da ugase vatru VUČIĆ OTKRIO O ČEMU RAZGOVARA SA MAKRONOM: “Sa iskrenim prijateljem i partnerom Srbije Emanuelom Makronom uvek ima mnogo važnih tema za razgovor” PAO PRVI AMERIČKI AVION F-16 U UKRAJINI! Evo kakve tvrdnje se šire! Dosad neviđeno na terenima u BiH: Golfom dvojkom ušao na teren pa prekinuo meč ZADOBIO POVREDU VRATA I U LOŠEM JE PSIHIČKOM STANJU! Evo kako izgleda Uroš Stanić nakon što je prebijen!  EKSKLUZIVNO! Hype uhvatio poznatog glumca u gaćama dok se trlja (FOTO) “ZNAČAJ VAŠE POSETE ZA NAS JE NEMERLJIV” Aleksandar Vučić poželeo dobrodošlicu Emanuelu Makronu Makron doputovao u Beograd, na aerodromu Nikola Tesla ga dočekao Vučić ŠOK! Tamara Kalinić započela TAJNO SNIMANJE EMISIJE U SRBIJI, ovo je čuvala u strogoj tajnosti GLUMICA O RAZVODU, KONAČNO IZNELA SVE DETALJE: “Čujem da žene ostaju u zajednici, zbog kako kažu dece, smatram da je to samo izgovor i slabost” MAKRON USKORO STIŽE U SRBIJU: Očekuju se sastanci od velikog značaja

UŽIVO ZAVRŠEN SASTANAK DVOJICE PREDSEDNIKA! Vučić: Ne tražimo bilo šta što drugi od nas ne žele! Nećemo ni na senku da vam stanemo

Objavio: RHT
10/07/2023 12:09 PM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je, svečanom ceremonijom ispred Palate Srbija, predsednika Crne Gore Jakova Milatovića koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Foto: Printscreen Instagram

11.20 – Sastanak dvojice predsednika završen, obraćanje predsednika Vučića

– Veliko mi je zadovoljstvo da ugostim Milatovića. Jačanje bilateralnih vez i tešnja saradnja od uzajamne koristi. Srbija i Crna Gora imaju veliku trgovinsku razmenu, imajući u vidu veličinu zemalja. Proporcionalno broju stanovnika rekao bih da imamo najveću u svetu. Crna Gora je važan partner ne samo zbog ekonomije, već i zbog tradicionalne bliskosti, povezanosti, velikog broja Srba koji živi u Crnoj Gori i obrnuto. Nama su to veoma važne stvari. Trudimo se da unapredimo naše odnose i da vidimo koji su to konkretni vidovi saradnje. Milatović je zatražio od nas najpovoljniju poziciju na EXPO 2027 u Beogradu, za predstavljanje Crne Gore pred celom Evropom i svetom. Obećao sam i razgovarao sam sa ministrom finansija da će CG svakako imati takvu poziciju. Razgovarali smo o svim drugim važnim pitanjima. O izgradnji auto-puteva u Srbiji i Crnoj Gori, za daljim povezivanjem pruge, povezivanjem u energetskom smislu. Analizirali smo tehnička neslaganja i probleme sa kojima se suočavamo kako bi ih što pre rešili. Najavu, da oni žele da naprave terminal za tečni gas u Baru. Srbija je zainteresovana da kupuje deo gasa. Razgovarali smo o geopolitičkim , ekonomskim, bukvalno svim temama. Imali smo veoma dug razgovor danas. Ne pada nam na pamet da od bilo koga tražimo ono što ovaj drugi ne želi. Ono u čemu želite da učestvujete učestvovaćemo, a ono u čemu ne želite, nećemo ni na senku da vam stanemo.

10.05 – Predsednici Vučić i Milatović započeli su razgovore u četiri oka iza zatvorenih vrata

Foto: Printscreen Instagram

Milatović je svečno dočekan ispred Palate “Srbija”, uz intoniranje himni dve zemlje, crveni tepih i gardu Vojske Srbije.

Dvojica predsednika predstavili su jedan drugome članove svojih delegacija, nakon čega je usledio tet-a-tet sastanak, a predviđen je i plenarni razgovor delegacija dve zemlje.

Prethodno je Milatović na svečanom prijemu u Crnogorskoj kući u Beogradu, poručio da, nakon poseta Evropskim institucijama i sedištu NATO u Briselu, dolazi u Beograd „u nameri da da doprinos revitalizaciji političkih odnosa dve zemlje“.

On je ranije rekao da je cilj posete jačanje političkih i ekonomskih odnosa dve države i unapređenje regionalne saradnje i da će u fokusu biti potpuna normalizacija odnosa sa Srbijom kao važnim ekonomskim partnerom.

Istakao je da će najvažniji segment posete biti ponovno postavljanje diplomatskih odnosa na nivou ambasadora, pošto ni Srbija nema ambasadora u Podgorici, niti Crna Gora ambasadora u Beogradu.

Milatović će se u Beogradu sastati i sa predsednikom Narodne skupštine Vladimirom Orlićem.

Najavljeno je i da će crnogorski predsednik položiti cveće ispred Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“, a u čast Milatovićeve posete Ambasada Crne Gore prirediće i svečani prijem u Crnogorskoj kući u Beogradu.

hypetv.rs / kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner