Background adbanner
calendar

Subota 14. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
ELVIS PRISLI JE KLEKNUO ISPRED SLEPE DEVOJČICE NA BINI: Iza ove fotografije krije se srcecepajuća priča o legendi i čoveku OGROMNOG SRCA STIŽU RODE?! TEODORA DŽEHVEROVIĆ TRUDNA? Pevačica sa košarkašem želi porodicu! “IMAM TRAUME, JEDNOM SAM…” Naša pevačica šokirala priznanjem, evo zašto u autobus nije ušla 30 godina! “NIKO JOJ NEĆE POMOĆI, JA SAM I MAMA I TATA” Aneli Ahmić se slomila u emisiji, nije mogla da dođe sebi zbog ćerke UPS! 15 ZNAKOVA koji dokazuju da ste LOŠI U KREVETU! Da li pronalazite sebe? “ONA JE MENE PROGANJALA, A NE JA NJU!” Zvezdan Slavnić uzvraća Anđeli Đuričić “Javljali su mi da mi obilazi oko zgrade!” “DALILA JE NAJODVRATNIJA ŽENA IKADA” Ana Korać uživo u emisiji JAVNO ISPROZIVALA Mujićevu ĆERKA MELINE I HARISA NE PRESTAJE DA INTRIGIRA! Evo sa kim je sada “UHVAĆENA” NA RUČKU! ŠOK! (FOTO) OVO JE DIJETA JELISAVETE ORAŠANIN! Uz pomoć nje je liniju dovela do savršenstva “KAYA OSTOJIĆ JE JE*OZOVNA!” Bokser BACIO OKO na sveže udatu pevačicu: “Dobrodržeća je, prava ZVER!” ŠOK! JUČE PRETUKLA BIVŠEG, A DANAS NASKOČILA NA DRUGOG! Jelena Ilić ne prestaje da svojim šokantnim ponašanjem, uhvaćena u akciji sa učesnikom SKANDAL! EKSKLUZIVNI SNIMAK! Anđela Đuričić pljuje i vređa produkciju rijalitija! OVO DO SADA NIJE VIĐENO! ŠOK! POZNATA INFLUENSERKA SE ZAMONAŠILA! Pola miliona je prati, obrisala sve objave, nastao opšti haos! (VIDEO) GDE SE NALAZI TELO DANKE ILIĆ? Završena sva veštačenja u slučaju nestanka devojčice! ANA ĆURČIĆ OBJAVILA VIDEO SA ANĐELOM ĐURIČIĆ-Priznala je da je ZA SVE BILA U PRAVU? “Kada si lagala? Tada ili sada?” JODŽIR GRCA U SUZAMA! Nije mogao više da izdrži, influenser se potpuno slomio! (VIDEO)

TUŽNE VESTI! Umrla Vera Kunderova, udovica Milana Kundere

Objavio: RHT
14/09/2024 5:23 PM

Umrla Vera Kunderova

Photo: Hype TV

Vera Kunderova, udovica češkog pisca Milana Kundere, preminula je u Francuskoj u subotu ujutro u 89. godini.

Vera Kunderova je umrla 10 meseci posle smrti svog voljenog supruga čuvenog pisca Milana Kundere. Ona je bila njegov književni agent i pomoćnik. Njihov brak je počeo na nesvakidašnji način.

Oni su su se zavetovali na večnu ljubav 1967. godine, a na venčanju su imali samo dva svedoka.

Milan Kundera i Vera Hrabankova Kunderova živeli su u Parizu, a novinar Njujork Tajmsa je 1985. ih je posetio i tom prilikom zabeležio da bračni par živi u tihom delu Monparnasa, u preuređenom potkrovlju s pogledom na pariske krovove punih golubova.

Kako je Vera svojevremeno govorila, emigracija je najgora greška koju neko može da učinidok je povratak kući nakon revolucije 1989. bio nemoguć iz praktičnih razloga i uspona disidenata ka moći.

Živeli su u Parizu od 1975. godine, a onda je Vera shvatila 2008. da ne mogu da se vrate tako lako u Češku. Naime, pojavio se članak u kome se pisao da je Kundera bio doušnik komunističkih vlasti ranih pedesetih godina prošlog veka.

Žudeli su za kućom, a ona se osećala kao rob.

“Niko mu se nije izvinio!”, rekla je tada Vera, dodavši da je članak pogodio i nju i Milana i njegovo zdravstveno stanje.

Milan je obožavao svoju ženu. Jednom je, zbog njenog sna, sa polica svog doma u Parizu sklonio čak 3000 svojih knjiga. Svoju veliku kolekciju knjiga poklonio je biblioteci u Brnu, svom rodnom gradu.

Naime, Veri je u san došao pokojni američki pisac Filip Rot i šapnuo joj na uho tu ideju.

Par se, ipak, pomalo rastužio kad su police bile prazne, pa je Vera na njih poređala kestenje i neke sitnice koje je kupila u Pikasovom muzeju u Parizu.

Hypetv.rs/E.B.

PROČITAJTE JOŠ NA LINKU ISPOD:

Šokantno! U Eliti rijaliti igrači se utrkuju ko je ranije postao kriminalac! Ponosni na to što su počinjali da se kriminalom bave sa 11 godina!(VIDEO)

BONUS VIDEO:

“Zrtvovacu svoje telo za covecanstvo!” Marko Nikolic “Dobra dela pokrecu dobra dela!”

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

PRODAJA KARATA ZA KONCERT ACE LUKASA I EVROPSKU PREMIJERU FILMA “STRAVIČNO” KLIK OVDE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner