Background adbanner
Background adbanner

U ČEMU JE TAJNA? Evo zašto žene lude za muškarcima koji ne mogu da se pohvale standardnom lepotom!

Objavio: RHT
27/09/2022 3:00 PM

Francuski glumac Vensan Kasel bi na bilo kom takmičenju lepote verovatno završio daleko iza Breda Pita, a ipak milioni žena širom sveta izgube dah kad ga ugledaju. U čemu je tajna?

Vensan Kasel, Timoti Šalame, Šon Pen, Sil, Džef Goldblum… Svi ovi poznati glumci važe za zavodnike svetske klase i imaju armije obožavateljki širom sveta, koje im ne bi rekle “ne” ni da ih iznenada zaustave na ulici i pitaju da provedu noć s njima.

Foto: UPI / Alamy / Alamy / Profimedia

Ipak, oni se ne uklapaju u holivudske standarde lepote i nisu tipični zavodnici – na kraju krajeva, ne mogu ni da priđu lepotanima kao što su Bred PitPol Njumen, Marlon Brando... Jeste da je lepota u oku posmatrača, ali oni nemaju savršene crte lice, nemaju telo prekriveno mišićima, nemaju skoro ništa što bi ih učinilo tipičnim holivudskim lepotanom. Šta je onda to što žene vuče njima i daje im status neodoljivih muškaraca?

Foto: Youtube printscreen

Kako je pokazalo jedno istraživanje, muškarci prosečnog izgleda postaju privlačniji ukoliko se kod njih oseti maštovita iskra. Nažalost, sa ženama to nije slučaj jer je jedna studija utvrdila da manje privlačne žene smanjuju verovatnoću da će osvojiti partnera ako ispolje istu ovu crtu.

 Čini se da su kreativne žene s manje atraktivnim licem na neki način kažnjavane od strane društva – smatra Kristofer Votkins, psiholog na Univerzitetu “Abertej” u Škotskoj, koji je bio na čelu tima koji je sproveo ovo istaživanje.

Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Votkins i njegovi saradnici su grupi dobrovoljaca pokazivali fotografije muškaraca i žena i zamolili ih da ih ocene isključivo na osnovu izgleda. Drugoj grupi volontera oni su potom pokazali iste fotografije, ali sa zahtevom da ocene jesu li ljudi na njima kreativni.

Rezultati su, nakon niza zanimljivih eksperimenata, pokazali da su manje atraktivni muškarci daleko popularniji ako se utvrdi da su maštovitiji.

– Kreativni momci s manje privlačnim licem bili su skoro identični po privlačnosti s muškarcima koji su izgledali lepše, ali nisu bili toliko imaginativni – objasnio je Votkins.

Najbolje rangirani su bili oni muškarci za koje je procenjeno da imaju i jedno i drugo – i fizičku lepotu i izraženu kreativnost.

Ipak, istraživanje koje se odnosilo na žene pokazalo je da ne samo što maštovitost ne povećava privlačnost ne tako fizički atraktivnih žena nego je čak i smanjuje.

Zašto žene vole kreativne muškarce?

Foto: Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia


Votkins veruje da ovo potiče iz evolucione biologije, odnosno skrivenih kriterijuma koji nas teraju da tragamo za najboljim partnerom kako bismo osigurali zdravo potomstvo i njegov opstanak.


 Žene su u proseku selektivniji pol kada je u pitanju izbor romantičnih partnera – ističe Votkins. – Kreativnost se smatra signalom da pojedinac može da uloži vreme i trud u određeni zadatak i vidi stvari na nov način, koji može biti koristan za preživljavanje.

BONUS VIDEO:

Izvor: glossy

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.

U TRENDU

CRNA HRONIKA

HOROSKOP

PRATITE NAS

FACEBOOK

Facebook Posts

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x