Background adbanner
calendar

Ponedeljak 30. Feburar, 2023

Trikovi za savršenu i negovanu kosu

Objavio: RHT
20/01/2023 10:00 PM

Koja je tajna zdrave i guste kose?

Shutterstock

Nemaju svi tu sreću da im kosa bude jaka i gusta, ali ipak, postoje proizvodi koji će izvući maksimum iz vaše kose. Ipak, pre primene bilo kakvih trikova za duži efekat volumena, potrebna je dobra priprema. Ono što je posebno važno je da odredite dan ili dva tokom nedelje kada perete kosu, bilo bi sjajno da jedno pranje bude tokom vikenda kako biste mogli da držite masku više sati.

Dobra priprema kose i duboka hidratacija
Koristite adekvatan šampon na prirodnoj bazi koji će nežno čistiti kožu vaše glave, i balzam koji podjednako dobro hidrira. Tokom pranja kose, trudite se da nekoliko minuta masirate teme i koren kose, nakon što ste isprali kosu, stavite balo balzama, a fokus neka bude na krajevima. Kosu raščešljajte i sačekajte nekoliko minuta do ispiranja. Još jedna zanimljiva stvar je da je i više nego popularno ispiranje kose hladnom vodom. Hladna voda podstiče rast i ne isušuje kosu, ona neće biti puna vlage i primetićete da kosa kroz nekoliko pranja deluje zdravije. Neka ispiranje hladnom vodom bude uvod u trikove koji slede!

Redovno se šišajte
Pomisao na to da redovno šišanje kose odbacuje mogućnost da ona raste je pogrešna. Redovnim šišanjem kosu održavate i odstranjujete deo koji je oštećen. Ako želite da ima ultravolumen, onda je za vas idealna frizura bob i to sa razdeljkom na stranu. Kosa će tada vizuelno izgledati bujno.

Umesto klaišnog peškira koristite turban
Turbani su vrlo popularni u poslednje vreme, njihova svrha je da ne lome kosu i nisu grubi, za razliku od peškira. Po navici, nakon pranja, kosu uvijate čvrsto u peškir jer mislite da će tako da se iscedi. Upravo to
je pogrešan korak koji automatski sprečava pojavu volumena.

BONUS VIDEO:

hypetv.rs

Tagovi:

 • kosa
 • lepota
 • zdravlje
 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

  PRATITE NAS

  HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
  HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
  Background adbanner