Background adbanner
calendar

Subota 1. April, 2023

TEŠKI PREGOVORI U OHRIDU U toku trilateralni sastanak, očekuje se obraćanje (VIDEO)

Objavio: RHT
18/03/2023 8:51 PM

Kako je najavljeno, najpre će se održati odvojeni bilateralni sastanci sa Vučićem i Kurtijem, jedan za drugim, nakon čega će uslediti zajednički sastanak sa Boreljom i posrednikom EU Miroslavom Lajčakom.

Foto: screenshot Instagram

Nova runda dijaloga na najvišem političkom nivou održava se danas u Ohridu, gde je glavna tema evropski plan za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. U njoj učestvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prištinski premijer Aljbin Kurti, šef evropske diplomatije Đuzep Borelj i izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak.

U ohridu su prvo održani odvojeni sastanci između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika Evropske unije, Žosepa Borelja i Miroslava Lajčaka. Borelj i Lajčak zatim su održali sastanak sa Kurtijem, nakon čeka je počeo i trilateralni sastanak – Beograd-Priština-Brisel.

Pregovori su ušli u sedmi sat. Trilateralni sastanak nastavljen je oko 17 časova, nakon pauze. Po završetku pregovora očekuje se obraćanje medijima.

Eskobar: Fokus nije na potpisivanju

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, izjavio je danas u Ohridu da očekuje finalizaciju aneksa za sprovođenje Sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Kako je rekao, pregovori u Ohridu nisu fokusirani na potpisivanje sporazuma.

Izvor: alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner