Background adbanner
calendar

Utorak 2. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
KAKO SE REŠITI DOSADNOG KAMENCA?! Ova dva sastojka sigurno imate u kući, a otkloniće i najtvrđu prljavštinu! “NE SEĆAM SE LJUBAVI PREMA NJEMU, TO JE VRSTA PREVARE!” Milena Ćeranić o Nemanji Stevanoviću! Pevačica OTVORILA DUŠU! GDE SE SAKRITI KADA POČNE GRMLJAVINA?! Na ovo mesto niko ne bi pomislio, a najbolja je zaštita! PREDSEDNIK VUČIĆ NA SVEČANOM PRIJEMU U AMBASADI SAD-a: Ambasador Hil nasmejao sve svojim govorom na srpskom! NINA ĐOGANI OBJAVILA VIDEO IZ TERETANE I ODUŠEVILA PRATIOCE! Komentari se samo nižu, a ovaj deo njenog tela su svi primetili! “BOLJE SINU DA ŠALJEM PAKETE U ZATVOR, NEGO..” Tara Simov razbesnela pratioce izjavom! INDI JE OVO PORUČIVALA ZORANU DOK JE BIO IZA REŠETAKA!? Marjanović nije gubio vreme, evo šta je uradio! KONAČNO PRAVA ISTINA! Jelena Karleuša LAŽNO PRIJAVILA Duška Tošića kako bi ZAŠTITILA SVOG J*BAČA Nikolu Jovanovića!? Evo šta se dogodilo zaista u kući porodične kuće Tošić-Karleuša ALEKS NIKOLIĆ MOKRA DO GOLE KOŽE! Objavila šok video nakon što je uhvatilo nevreme! NIKAD VIĐENA FOTKA DECE DRAGANE MIRKOVIĆ! Marko podelio Manuelinu objavu iz detinjstva, pratioci oduševljeni! EVO ŠTA DA RADITE AKO SE U AUTU ZAGLAVITE U VODI! Ovih pet koraka mogu vam spasiti život! “SRCE ME BOLI” Maca skrhan od bola, objavio potresne prizore nakon stravične oluje: “Pružite pomoć preživelima” OVO JE LUKSUZNI DOM MILOŠA BIKOVIĆA! Glumac ovde živi sa ženom i sinom, a ovaj detalj su svi primetili! NOVE CENE ZA REGISTRACIJU VOZILA Sve zavisi od nekoliko faktora, a ova dva su najbitnija, evo koliko će vas ubuduće koštati! ANJA BLA DOŽIVLJAVA LINČ NA MREŽAMA ZBOG RASKIDA SA BAKOM! Influenserka dobija stravične uvrede, sada se oglasila i zamolila samo jedno! OGLASIO SE RHMZ! Evo kada možemo da očekujemo smirivanje oluje!

SVE SE RADI ELEKTRONSKI: U Beogradu počinje prijavljivanje dece za upis u predškolske ustanove

Objavio: RHT
10/04/2023 4:30 PM

Prijava za upis dece u predškolske ustanove, čiji je osnivač Grad Beogradu, počinje danas, a roditelji mogu elektronskim putem na Portalu eUprava, da podnesu prijave do 12. maja. Preliminarne liste biti objavljene 5. juna.

U nekim sredinama u Srbiji, gde su konkursi počeli ranije, do sada je podnetu oko 13.800 prijava.

Foto: Printscreen Youtube

“Konkurs u Beogradu počinje danas, a roditelji prijave mogu da podnesu do 12. maja. Prijave se podnose na Portalu eUprave. Roditelji nisu u obavezi da prikupe nijedan dokument u papirnoj formi, već celu proceduru mogu da obave elektronski, putem usluge eVrtić”, rekla je za medije Biljana Marić, pomoćnik direktora Kancelarije za IT i eUpravu.

Prema njenim rečima, usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

Foto: Printscreen Youtube

“Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status lično u predškolsku ustanovu”, rekla je Marić.

Najavila je da će preliminarne liste biti objavljene 5. juna.

Foto: Printscreen Youtube

“Roditelji će se o rezultatima konkursa informisati u predškolskim ustanovama za koje su aplicirali na Portalu eUprave. Do 14. juna je podnošenje žalbi, a konačne rang liste za Grad Beograd se očekuju 24. juna”, rekla je Marić.

“Konkurs za upis dece u predškolske ustanove, neuključujući Grad Beograd, sve do danas otvoren je u 91 predškolskoj ustanovi, od čega je pet ustanova konkurs već zatvoren, a ukupno je podnetu oko 13.800 zahteva putem Portala. Osim za Beograd, danas konkurs kreće i za Brus i Požegu”, rekla je Marić.

hypetv.rs / alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner