Background adbanner
Background adbanner

ŠUTIRAJU PATIKE U PLAFON, UDARAJU DRUGOVIMA GLAVU O STO: Nastavnici veoma zabrinuti ponašanjem dece u školi!

Objavio: RHT
27/09/2022 9:00 AM

Na društvenoj mreži Tviter nastala je prava pometnja nakon što je jedan nastavnik objavio tvit u kome je napisao da su on i njegove kolege zabrinute zbog svakodnevnog prijavljivanja incidenata đaka.

Foto: Printscreen/Youtube

– Za nepune dve nedelje nastave obavio sam razgovore sa devet roditelja. Razgovori sa učenicima svaki dan: vređanje, udaranje, guranje, šutanje, šutanje patika u plafon, udario druga glavom u sto, oduzet leptir (nož) – roditelj se pravda da je to samo igračka jer nije naoštren. Peti razred – napisao je autor.

Zatim je dodao:

– Koleginice i kolege mi svaki dan prijavljuju nove incidente. Nismo ni pola meseca u nastavi, ovakvu situaciju nisam imao za 20 godina rada. Iskreno, hvata me panika – poručio je nastavnik.

Ovaj tvit podstakao je i druge nastavnike da napišu kakve su probleme imali sa učenicima na samom početku godine.

– U našoj školi su petaci prvo tukli prvaka, baš ga šutirali i udarali pesnicama u rebra, a sledećeg dana bacali kamenje kroz prozore učionica u prizemlju na drugu decu. Ne znam šta se dešava sa decom, da li su toliko vaspitno i emotivno zapuštena ili – piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

– Koleginica mi kaže da je na dopunskoj tek videla koliko su željni nečije pažnje i vremena. Tako da emotivno sigurno a samim tim u velikoj meri i vaspitno;

– Sve su gori i gori, u vrtiću u dve mlađe grupe (54) niko ne zna da kaže “hvala”, “molim”, samo da narede znaju: “Daj, obuci me” , prevrću ocima kad im se obratis, kaže ti “šta je”, jedan udara i decu i nas, a imaju tri godine;

– Istina. Pogledajte roditelje ispred vrtića, niko ali niko ne kaže “dobar dan”, svi su nešto besni, bitni, nervozni. Takvu su i deca – glase neki od komentara.

Mnogi su prokomentarisali da su to pak porodične, tradicionalne i pravoslavne vrednosti te i da ih deca nose od kuće.

– Prošla su vremena kada su učenici poštovali profesore, kada je postojalo kućno vaspitanje, kada su deca bila deca, a ne Inasilnici, koji se takmiče ko će veću glupost da napravi, a roditelji pravdali – navodi se u jednom od komentara.

Izvor: alo.rs

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.

U TRENDU

CRNA HRONIKA

HOROSKOP

PRATITE NAS

FACEBOOK

Facebook Posts

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x