Background adbanner
calendar

Utorak 26. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
OVAJ MIRIS KOD ŽENA IZAZIVA NAJJAČI ORGAZAM U KREVETU: Doživljavaju ga MOMENTALNO OVO JE STANIJINA “ZAMALO” SVEKRVA! Evo kako izgleda majka Marka Markovića (FOTO) Ćerka poznatog muzičara radi u kozmetičkom salonu: Tata joj ima milione, ali ona od svog posla ne odustaje ZAPOMAŽE NA SAV GLAS! Ša hitno želi da vidi Vanju Maja Marinković dala svoj sud o Janjuševom braku sa Enom, pa rekla da je on nikada neće prežaliti! DEČKO JE UPOZNAO SA MAJKOM, A ONA SE FRAPIRALA! Ima 34 godine i visoka je 91 cm. BEZ DLAKE NA JEZIKU! Anelina sestra osula rafalnu paljbu po Janjušu, ovo je rekla o njegovom ultimatumu! KURTIJEVI LJUDI SU SE GROHOTOM SMEJALI NAD UPUCANIM SRBIMA Petar Petković o tragičnim događajima na KiM NAŠA VODITELJKA RASKINULA VERIDBU SA 16 GODINA STARIJIM FUDBALSKIM TRENEROM PA STALA NA LUDI KAMEN KARLEUŠA OŠURILA PO MILICI I PRIJI: “Aleksandra je davna prošlost, Milica ima hit, ali SAMO sa mnom!” DESINGERICA LUPAO MAJI NA VRATA?! Haos ispred zgrade starlete, komšinica zvala i policiju! Poslednji Supermesec u 2023. izlazi ove nedelje: Na nebu će se pojaviti neverovatan prizor Pevačica Sara Reljić peva i povlači minić! Napravila POTPUNI HAOS! ŠOK IZDANJE EME RADUJKO! FUDBALSKE LOPTE NA GRUDIMA I PREZIME NA KOŽNOM MINIĆU (FOTO/VIDEO) ČUBURAC BI MOGAO DA ODE U ZATVOR! Diskvalifikovani učesnik ovo nikako nije smeo da uradi i kaže! (VIDEO) Olja Bajrami ZASIJALA U PROVIDNOJ HALJINI! Zapušila usta estradi: “Svako ko kaže da mu se ne sviđa Karleušin album laže!” (VIDEO)

SRBIJA PRED VANREDNIM IZBORIMA: Do raspisivanja može doći na ova DVA načina!

Objavio: RHT
18/09/2023 8:58 PM

Vučić sprema odgovor opoziciji

Foto: Milos Tesic/ATAImages

Narodna skupština koja je raspuštena vrši samo tekuće ili neodložne poslove, određene zakonom.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je da će uskoro odgovoriti na zahtev opozicije da se raspišu vanredni parlamentarni izbori, a kako je Ustavom i zakonima predviđeno, od dana raspisivanja do dana održavanja izbora potrebno je da prođe najmanje 45, a najviše 60 dana.    

Vučić je sinoć izjavio da će izaći u susret onima koji su tražili raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine, i da bi oni mogli da budu održani krajem februara ili početkom marta 2024. godine.    

Do raspisvanja vanrednih parlamentarnih izbora može doći na dva načina.    

Vlada može, kako je predviđeno Ustavom, podneti obrazložen predlog o raspuštanju Skupštine i o tome obavestiti javnost i predsednika Srbije koji u tom slučaju ukazom raspušta Skupštinu i raspisuje izbore što je primenjeno za aprilske izbore 2022. godine.   

Drugi način je da predsednik Vlade podnese ostavku Skupštini, a  predsednik Republike je u tom slučaju dužan da pokrene postupak za izbor nove Vlade.    

Foto: Milos Tesic/ATAImages

Ako Narodna skupština ne izabere novu Vladu u roku od 30 dana od dana kada konstatuje ostavku predsednika Vlade, predsednik Republike je takođe dužan da raspusti Skupštinu i raspiše izbore.    

Vlada ne može predložiti raspuštanje Narodne skupštine, ako je podnet predlog da joj se izglasa nepoverenje ili ako je postavila pitanje svoga poverenja.    

Istovremeno sa raspuštanjem Narodne skupštine predsednik Republike raspisuje izbore za narodne poslanike, tako da se izbori okončaju najkasnije za 60 dana od dana raspisivanja.    

Zakon o izboru narodnih poslanika predviđa da od dana raspisivanja izbora do dana glasanja ne može proći manje od 45 ni više od 60 dana.  

Odlukom o raspisivanju izbora određuje se dan glasanja, a dan glasanja mora da bude neradni dan.   

Narodna skupština koja je raspuštena vrši samo tekuće ili neodložne poslove, određene zakonom.

Izvor: srbija danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner