Background adbanner
calendar

Sreda 16. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
OGNJEN NIKAD EMOTIVNIJI! Evo šta je uradio za suprugu! GORE MREŽE! Oglasio se predsednik SRBIJE POSLE POTPISIVANJA UGOVORA o solarnim elektranama! “ZA 5 GODINA IMAĆETE KATASTROFU U REGIONU ZBOG STRUJE” “IMAO SAM TUMOR NA MOZGU” Mateja Matijević nikad iskrenije o zdravstvenom stanju: “Od sedme godine pijem terapiju” PAPRENE KAZNE ZA VLASNIKE PASA! Komunalna policija u civilu “češlja” parkove! RANI RADOVI SOFIJE! SKANDALOZNI DETALJI, ŠOK! Terza ne veruje šta vidi, opet je prevaren!? Kejt Mos zagrmela na pisti! U 50. godini prošetala izazovan donji veš, a tek da vidite njenu ćerku (FOTO) ZEJNA GA JE KRILA OD OČIJU JAVNOSTI! Isplivali svi detalji o njenom emotivnom partneru SUTRA JE DAN “D” O KOME SVI PRIČAJU! Da li će Kosta Kecmanović otkriti najveću tajnu svoje porodice?! ŽIVELA JE U VILI, PA OTIŠLA U PODSTANARE! Pevačica iznenadila razlogom napuštanja porodičnog gnezda PORODILA SE EMILIJA MILOJEVIĆ! Čestitke dolaze sa svih strana Sutra tačno u 13.26 časova stiže neverovatan događaj! Pun Mesec menja vaš životni pravac! ŠOK ODLUKE! ŠOK I NEVERICA! Mateja Matijević otišao na hitnu operaciju! Evo o čemu je reč Pi Didi se prvi put oglasio iz zatvora! Kontroverzni reper poslao poruku, društvene mreže se usijale! GLUMICA PROGOVORILA O TEŠKOM PERIODU I VELIKOM ZDRAVSTVENOM PROBLEMU! A onda spomenula terapiju koja je vratila u život TUGA! SUZE! BOL NE PROLAZI! Prošlo je 17 godina od smrti Tošeta Proeskog!  ŠOK! REŠILA DA UKRADE TERZU SOFIJI! Svi detalji paklenog plana, skandal u najavi! Milica i atraktivna plavuša na aparatima

OBJAVLJEN DETALJAN SPISAK SNEŽNIH DANA U SRBIJI! Proverite koliko će snega biti u vašem mestu!

Objavio: RHT
16/10/2024 9:01 AM

OBJAVLJEN DETALJAN SPISAK SNEŽNIH DANA U SRBIJI!

Kako najavljuju meteorolozi, sneg ove godine možemo da očekujemo u novembru, a najviše snega u januaru i februaru. Najviše snežnih dana imaće Moravički okrug, a najmanje Beograd, Zapadno-bački, Južno-bački, Kolubarski, Podunavski i Sremski.

foto: Pixabay

Dugoročna vremenska prognoza za jesen i zimu 2024/2025. u Srbiji podseća na prognoze od pre 10 i više godina kada su temperature i padavine bile u skladu sa kalendarom, a prema orjentacionoj prognozi prof. dr Aleksandra Valjarevića i meteorologa Ivana Ristića, ove godine biće znatno više snežnih padavina nego prethodnih godina, a prve pahulje očekuju se u drugoj polovini novembra, piše Blic. 

Valjarević i Ristić su napravili mapu sa brojem dana pod snegom po okruzima, i ona prikazuje da će najviše dana sa snegom južnije od Beograda:

Moravički okrug – 30
Jablanički i Pećki – 28
Pčinjski i Zlatiborski – 27
Nišavski, Pirotski, Toplički – 26

Raški, Zaječarski – 25
Borski, Moravički, Rasinski, Pomoravski – 24
Braničevski, Severno-banatski – 19
Severno-bački, Srednje-banatski, Mačvanski – 18
Beograd, Zapadno-bački, Južno-bački, Kolubarski, Podunavski, Sremski – 17

Koliko će biti snežnih dana na planinama?

OBJAVLJEN DETALJAN SPISAK SNEŽNIH DANA

foto: pixabay

Procena je da će skijaški centri za razliku od prošle sezone biti pod snegom znatno više dana:

Goč – 30+
Stara planina – 30-40
Zlatibor – 35+
Golija – 35+
Kopaonik – 45+

Prvi sneg u novembru, najviše snega u januaru i februaru

Prema dugoročnoj prognozi, prve snežne padavine će biti u drugoj polovini novembra, najverovatnije krajem tog meseca pogotovo južnije od Beograda, ali i u Beogradu. U decembru će biti dve – tri snežne epizode, dok će najviše snega biti u januaru i februaru. Karakteristika ove zime je da će dominirati Azorski i Sibirski antickloni, ali i Mediteranski ciklon. On donosi to da kada dođe hladan vazduh iznad nas bude dosta snega. Dakle, hladan vazduh sa severa i severoistoka Evrope i vlažni mediteranski vazduh obrazuju polarni front sa snegom. Polarni, ponekad i artički front, će povremeno talasati iznad Srbije.

Kraj zime i otopljenje stižu nam krajem februara i početkom marta. Ova zima bi mogla da bude najhladnija u poslednjih 10 godina.

Hypetv.rs/alo/J.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner