Background adbanner
Background adbanner

SI UPOZORIO BAJDENA! Jednu stvar nikako ne smete da uradite

Objavio: RHT
20/11/2022 9:23 AM

Kineski predsednik Si Đinping poručio je američkom kolegi Džou Bajdenu da je pitanje Tajvana crvena linija u odnosima Pekinga i Vašingtona, prenela je RIA Novosti.

Foto: Screenshot Youtube

Si je to rekao Bajdenu tokom nedavnog sastanka na marginama samita G20 u Indoneziji, objavio je sajt kineskog ministarstva spoljnih poslova.

“Kineski lider je jasno stavio do znanja da je pitanje Tajvana ključni interes Kine, politička osnova i glavna crvena linija koju niko ne može da pređe”, navodi se u saopštenju.

Situacija oko Tajvana eskalirala je početkom avgusta, nakon što je ostrvo posetila predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi.

Kina je osudila posetu, ocenjujući je kao podršku tajvanskom separatizmu, i nakon posete održala vojne vežbe velikih razmera u Tajvanskom moreuzu.

Peking ne priznaje suverenitet Tajvana, smatra ga svojom pokrajinom i insistira da se “politika jedne Kine” poštuje u celom svetu.

Izvor: Blic

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.

U TRENDU

CRNA HRONIKA

HOROSKOP

PRATITE NAS

FACEBOOK

Facebook Posts

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x