Background adbanner
Background adbanner

SAŠA MIRKOVIĆ O EVENTUALNOM UKIDANJU BEOVOZIJE 2022. GODINE: Žuta Olja sabotira odlazak Ace Lukasa na Evroviziju

Objavio: RHT
12/10/2021 12:19 PM

Radio-televizija Srbije potvrdila je svoje učešće na 66. pesmi Evrovizije, koja će 2022. godine biti održana u Torinu, u Italiji. Raspisan je i javni konkurs koji će trajati do 1. decembra 2021. kako bi se oni koji žele prijavili da učestvuju na našem takmičenju gde će žiri i publika odlučiti ko će nas predstavljati na prestižnom muzičkom takmičenju. Međutim, ovo će se izgleda promeniti.

FOTO: HYPETV

Olivera Kovačević, glavna i odgovorna urednica zabavnog i sportskog programa RTS-a, komentarisala je to što neki pevači, poput Ace Lukasa, već tvrde da su pobednici takmičenja.

“Svi su dobrodošli da se prijave na konkurs. Proceduru izbora ćemo obaviti prema evrovizijskom standardu i pravilniku, a jedino nepredviđene epidemijske mere nas mogu prisiliti da na drugi način izvršimo izbor. Konkurs je tek otvoren, o tome ko će biti predstavnik na Pesmi Evrovizije odlučivaće žiri i publika nakon takmičenja u februaru. Ili, u slučaju nemogućnosti održavanja takmičenja, odlučiće sam RTS”,  izjavila je Olivera.

instagram.com/kovacevicolivera

Estradni meadžer, producent i vlasnik produkcijske kuće Hajp, Saša Mirković imao je oštar komentar na mogućnost da Beovizija ne bude održana. Smatra da bi ovakav izbor predstavnika RTS sproveo očigledno uplašen Ace Lukasa, njegovog tima, kampanje i ogromne podrške koju ima u narodu.

“Poznajući Oliveru Kovačević ne mogu da razumem odakle joj stručni kvaliteti da uopšte odlučuje o zabavnom i sportskom programu RTS-a. Koliko sam upoznat sa njenim radom i poznavanjem muzike, tvrdim da je, što se muzike tiče, prvo – neobrazovana, drugo – nenadarena i gluva ko top da bi se razumela u muziku. Muzičku redakciju RTS-a pretvorila je u privatnu prćiju i sabotira Lukasa od samog početka“, govori Mirković za Alo!, i dodaje:

Da li je RTS ikada prenosio ili pustio Lukasov nastup od kada je na čelu muzičke redakcije gospođa žuta Olja? NIJE. Postavlja se pitanje zašto to Olivera radi? Zbog antagonizama prema Lukasovim političkim stavovima, pošto je poznato da je u ljubavnoj vezi sa Đilasovom perjanicom Borkom Stefanovićem, ili jer od Lukasa ne može da ostvari ličnu korist kakvu je ostvarivala u poslednjih godina šaljući na Evroviziju loše pesme i izvođače. Takođe se nameće i pitanje: zašto Oliveri nije stalo da Srbija ostvari dobar rezultat? Tim pitanjem treba da se pozabave državni organi jer ona, sabotirajući dobre pesme i izvođače, sabotira i državu, kojoj je uskraćeno da opet bude prestonica evropske muzike.”

Mirković se prisetio i svog odlaska na Evroviziju pre 14 godina, kada je sa Marijom Šerifović Pesmu Evrope doveo u Beograd.

“Nije tajna da sam ja i 2007. godine imao sličan problem sa Oliverom i njenim mentorom, pokojnim Tijanićem. Uz tešku borbu uspeo sam da odemo na Evroviziju i vratimo se ovenčani pobedom. I sada će oni pokušati sve da bi sprečili Lukasa i naš tim da odemo da časno predstavimo državu. Siguran sam da u tome neće uspeti, te da će morati da vrati ono što je nekome uzela da bi ga progurala , kaže Saša za Alo!, i navodi zašto bi Aca Lukas bio odličan predstavnik Srbije u Torinu.

“Lukas je naša najveća zvezda, ima sigurne glasove ogromnog broja država, kako iz okruženja tako i u Australiji. Lukasa podjednako vole i Srbi i Hrvati i Bošnjaci. To je najveća prednost koju on ima, pored muzičke genijalnosti. Kad bi svi stavili prst na čelo, shvatili bi da ne treba dozvoliti jednoj muzički nepismenoj ženi da uništava srpsku muziku i sprečava da Srbija bude na muzičkom krovu Evrope. Ja ovo imam pravo da kažem jer sam jedini producent koji ima uspeha na Evroviziji i zna kako se pobeđuje, jer sam to već uradio sa Marijom Šerifović. A zamislite koliko je sve to lakše sa Lukasom koji je mnogo veća zvezda i kompletniji muzičar. Siguran sam da će Olivera uprkos svoj njenoj moći koju crpi iz svoje funkcije ostati kratkih rukava jer ćemo pobediti i sve to njeno bahaćenje zbog Srbije, pesme i zbog sve naše dece”, zaključio je Mirković za Alo!.

Ekipa Alo! kontaktirala je s Oliverom Kovačević s pitanjem šta ima da kaže ovim povodom i da li, eventualno, želi da demantuje tvrdnje Saše Mirkovića, ali urednica RTS-a nije htela da komentariše.

“Nemam apsolutno nikakav komentar”, kratko je odgovorila Kovačevićeva i spustila nam slušalicu.

Izvor:alo.rs/hypetv.rs

 

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.

U TRENDU

NOVO

HOROSKOP

PRATITE NAS

FACEBOOK

Facebook Posts

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x