Background adbanner
calendar

Četvrtak 7. Decembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
BUJNA PLAVUŠA UŠETALA U TERETANU I NAPRAVILA TOTALNI KOLAPS (VIDEO) MAJA MARINKOVIĆ OTVORILA DUŠU! Priznala je da VOLI ovog cimera! PRIPITI OTAC OSTAVIO OVU STVAR SINU PREKO NOĆI ISPOD JASTUKA: Mali SE ŠOKIRAO kada je ustao, odmah je počeo da VIČE (VIDEO) Paris Hilton PRIZNALA zbog čega je unajmila SUROGAT MAJKU: „I dalje imam NAPADE PANIKE!“ NEMA NIJEDAN UKRAS, A PRAVO JE SAVRŠENSTVO Nećete verovati kako izgleda jelka Nataše Bekvalac (FOTO) MERIL STRIP SIJA I NAKON RAZVODA! Legendarna glumica se pojavila sa svojih četvoro dece, ćerke neverovatno LIČE NA NJU! “KOKOS” IZAZOV – NOVI TREND u intimnim odnosima! Šta on podrazumeva i kakav je užitak? “NEKO JE POKUŠAO DA MI NAUDI!” TAKIJU ZAPALJEN AUTO, VIDNO UZNEMIREN SE OGLASIO! KIPTI RAT IZMEDJU POPULARNOG REPERA I TIKTOKERA! SAJFER BESAN KAO RIS: “KRADETE NAM HLEB!” Hoćete da zadržite Windows 10? Moraćete da plaćate za ažuriranja Suzana Mančić zvanično postala PENZIONER, otkrila kolika joj je penzija: „MINIMALAC ALI…“ (VIDEO) “TO JE NJEGOVA SRAMOTA, NE MOJA!” Mirka Vasiljević o Vujadinovoj PREVARI, glumica oštra – On gubi, uradio je POGREŠNO! “JA MOGU DA IMAM KOJU HOĆU, A TOLIKO SAM PROPATIO!” Ša otvorio dušu o Vanji i razvodu! Vlasnica najseksepilnije guze i tela bez mane: “Američka lutka” je raj za oči (FOTO) KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD LEGENDARNE GLUMICE Jelena Paunović Čvorović: “Bila je duhovita i inteligentna žena!” BRESKVICA VIŠE NE LIČI NA SEBE! Postala prava Merlinka, a za promenu zaslužan ovaj POLITIČAR! (FOTO/VIDEO)

SAN SE PRETVORIO U JAVU: Od Novog Sada do Budimpešte za samo dva sata! Ovo je DETALJAN SPISAK STAJALIŠTA nove brze pruge

Objavio: RHT
19/11/2023 10:44 AM

Politika predsednika i Vlade Srbije nastavlja da jača i stvara bolje uslove za građane.

Foto: ATAImages

Radovi na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta su u punom jeku, a jedan od najvećih poduhvata je rušenje postojećeg i izgradnja novog podvožnjaka u centru Subotice. Podvožnjak se nalazi na jednom od najfrekventnijih putnih pravaca, koji povezuje zapadni i istočni deo grada.

Redakcija portala Srbija Danas nedavno je obišla gradilišta brze pruge koja povezuje Novi Sad i Suboticu, gde smo se uverili da radovi uveliko teku prema planu.

U trenutnoj fazi izgradnje, radnici su fokusirani na završne radnje na pojedinim deonicama, dok se ostatak projekta odvija sinhronizovano i efikasno.

Cilj je da projekat bude završen do kraja 2024. godine.

Kada deonica brze pruge Beograd – Budimpešta u našoj zemlji bude završena, put od Subotice do Novog Sada trajaće 40, a do Beograda nešto više od sat vremena. Subotica je bila i ostala važno železničko čvorište, pa u skladu sa tom činjenicom u proteklom periodu su obnovljeni pružni pravci prema Segedinu i Senti, i sve to zajedno predstavlja jedan ogroman potencijal.

Srbija iz godine u godinu ulaže sve više novca kako bi što više izgradila puteve, mostove, pruge i ostale saobraćajnice i tako olakšala i ubrzala put našim državljanima, ali i strancima koji su u tranzitu kroz našu državu ili u trajnijoj poseti.

Pravljenje brze pruge Novi Sad – Kelebija, još više će ojačati odnose dve države, jer će na taj način direktno povezati Beograd i Budimpeštu. Pruga koja povezuje dve prestonice, iznosila bi oko 350 kilometara, od čega bi se 184 kilometara nalazilo na teritoriji Srbije. Srbija iz godine u godinu ulaže sve više novca kako bi što više izgradila puteve, mostove, pruge i ostale saobraćajnice i tako olakšala i ubrzala put našim državljanima, ali i strancima koji su u tranzitu kroz našu državu ili u trajnijoj poseti.

Brza pruga se pravi u dve deonice: Beograd – Stara Pazova, gde su angažovani kineski graditelji i Stara – Pazova – Novi Sad, koju je izgradila ruska kompanija. 

Na deonici puta od Novog Sada do mađarske granice, predviđeno je da voz stane na devet stanica: Salajka, Kisač, Stepanovićevo, Zmajevo, Vrbas, Naumovićevo, Bačka Topola, Žednik i Subotica.

Pruga Beograd – Novi Sad, u okviru međunarodne pruge Beograd – Budimpešta, puštena je prošle godine u saobraćaj, a u prvom brzom vozu na toj relaciji nazvanim “Soko” bili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Mađarske Viktor Orban i članovi Vlade Srbije.

Voz na ovoj deonici ide maksimalnom brzinom od 200 kilometara na čas, i iz Beograda do Novog stigne se za  33 minuta.

Izgradnja pruge Novi Sad-Kelebija duge oko 108 kilometara, u okviru projekta brze pruge Beograd-Budimpešta, počela je 2021. godine u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta. Na deonici puta od Novog Sada do mađarske granice, predviđeno je da voz stane na devet stanica: Salajka, Kisač, Stepanovićevo, Zmajevo, Vrbas, Naumovićevo, Bačka Topola, Žednik i Subotica.

– Od Novog Sada ćete biti za dva sata i pet minuta u centru Budimpešte – ponosno je istakao tada predsednik Vučić.

Investicija za izgradnju ovog projekta iznosi 943 miliona evra, što je dovoljna ilustracija koliko Srbija želi da obnovi svoju infrastrukturu i saobraćajnice, koji su godinama bili ignorisani od strane prethodnih vlasti. Ovaj projekat biće finaisran iz kredita koji je dala kineska Eksim banka.

(Hypetv.rs/Izvor: SD.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner