Background adbanner
Background adbanner

SAJBER NAPAD NA CECU?! Hakeri sa Tajlanda i Kambodže upali na zvaničan sajt Ražnatovićke, pa se njen tim hitno oglasio!

Objavio: RHT
20/07/2021 10:04 AM

Hakerska grupa iz Tajlanda i Kambodže upala je na sajt folk zvezde Svetlane Cece Ražnatović!

Svetlana Ceca Ražnatović-Foto:Printscreen Instagram

Naime, kad se pristupi njenoj zvaničnoj internet stranici ceca-official.com jasno se vidi da je onemogućen pristup njenom liku i delu već se na ekranu pojavljuju određene kladionice. Ako je suditi po sadržaju koji se nalazi na ovoj stranici, hakeri koji, kako se predpostavlja, pripadaju fudbalskoj mafiji, uspostavili su maksimalnu kontrolu nad sajtom koji od 2018. godine pripada pevačici. Međutim umesto fotografija sa Cecinih nastupa, ali i iz privatnog života, koje njen tim redovno servisira, nalaze se fotografije kladionica iz inostranstva. I to na tajlandskom jeziku.

Foto:Printscreen

Prema rečima izvora Kurira, na meti ovih hakera iz Tajlanda i Kambodže su se našli i sajtovi političara, ali i organizacije koje se bave turskim i islamsikim interesima. Šta je tačno motiv hakerskih napada baš na našu muzičku zvezdu koja ima preko milion pratilaca – nije poznato. Stručnjak za visokotehnološki kriminal Katarina Ostojić objasnila kako se vrši upad na internet stranice.

Svetlana Ceca Ražnatović-Foto:Printscreen Instagram
  • Pogledala sam i jasno je da je u pitanju hakovanje. Ovo je klasičan primer upada na sajt. Ceca treba da Fejsbuk i Instagram naloge odvoji od svog zvaničnog sajta. Zapravo, sve bi trebalo da bude na odvojenim nejlovima, a mejlove ne treba prikazivati u opisu profila. U tom slučaju, ako se prikaže mejl, hakerima je lakše omogućen pristup svemu. Kad se klikne na njen Fejsbuk profil i klikne na link koji je u opisu profila, izlazi nam nepoznata kladionica. Hakerim nije problem kada je sve povezano već im je u tom slučaju lakše da budu gosti i da sve obore. Evidentno je da sa sajtom koji ima taj link nešto nije u redu. Kad se uđe na njen sajt, treba da budu informacije o njoj, a ne o nekoj kladionici – objasnila je Ostojićeva, a oglasio se i PR tim Cece Ražnatović:
  • Upućeni smo u taj slučaj i sve je u redu. Ceca taj link ne koristi odavno, već ima drugi domen – poručeno je iz nje služve za medije.

Izvor: Svet i Skandal

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.

U TRENDU

CRNA HRONIKA

HOROSKOP

PRATITE NAS

FACEBOOK

Facebook Posts

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x