Background adbanner
calendar

Subota 1. April, 2023

REKORDNA ZAPLENA KOKAINA: Zaplenjena podmornica sa tri tone kokaina kod obala Kolumbije!

Objavio: RHT
16/03/2023 9:13 AM

Podmornica sa dva beživotna tela i skoro tri tone kokaina zaplenjena je u Tihom okeanu kod obala Kolumbije, saopštila je danas mornarica te zemlje, javlja srpska novinska agencija SIA.

Video printscreen

Na plovilu su pronađena i dva preživela „slabog zdravlja”, kojima je ukazana prva pomoć, prenosi Si-Bi-Es.

„Loše zdravstveno stanje ovih ljudi verovatno je posledica udisanja toksičnih isparenja izazvanih problemima sa gorivom u čamcu”, rekao je kapetan mornarice Kristijan Andres Guzman Ečeveri.

Podmornica duga oko 15 metara nosila je nešto više od dve i po tone kokaina, vrednog više od 87 miliona dolara, saopštili su zvaničnici.

Naveli su da je brod trebalo da zaplovi ka zemljama Centralne Amerike i da je zaplenom, više od šest miliona doza kokaina ostalo van tržišta.

Prošle godine kolumbijska mornarica zaplenila je polupotopni brod sa četiri tone kokaina vrednog oko 150 miliona dolar, navodi Si-Bi-Es.

Dodaje se da te podmornice ponekad stignu sve do Severne Amerike, kao i da je  2019. američka obalska straža zaplenila podmornicu koja je nosila oko pet tona kokaina vrednog više od 165 miliona dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner