Background adbanner
calendar

Petak 19. April, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
“POČIVAJ U MIRU” Snajka Đokovića se oprostila od preminule voditeljke, uputila potresnu poruku: “Jako me je rastužila vest” RADA RADENOVIĆ VAN SEBE ZBOG SMRTI BOJANE JANKOVIĆ: Potpuno slomljena i kroz suze izustila samo ovo OGLASILA SE PORODICA BOJANE JANKOVIĆ: Mole samo za jedno, TRAGEDIJA! BLIZNAKINJE BOJANA I IVANA su bile popularne srpske voditeljke, a zatim su se iznenada povukle sa malih ekrana! Evo ko je voditeljka čije beživotno telo je pronađeno u stanu Oglasio se bivši muž Bojane Janković (46), član “Beogradskog sindikata”, nakon tragične vesti da je preminula TUŽILAŠTVO NAREDILO OBDUKCIJU TELA BOJANE JANKOVIĆ: Evo da li ima tragova nasilja PREMINULA VODITELJKA BILA U BRAKU SA ČLANOM IZ “BEOGRADSKOG SINDIKATA” Imali su dvoje dece, nakon toga ušao u vezu sa Milenom Radulović! “GLEDALA SAM U ČOVEKA KOJI MI JE UB*O DETE I NISAM IZDRŽALA” Majka Noe prvi put oči u oči sa ub*com UMRLA SRPSKA VODITELJKA! Bojana Janković pronađena mrtva u stanu u Beogradu, proslavila se u kultnoj emisiji! “ANĐELA I ZVEZDAN ĆE SE POMIRITI, ULAZE U RIJALITI! Ana Ćurčić nije mogla više da ćuti: “Aleksandra i Filip neće opstati” POSTAJE MAMA?! PREDSEDNIK GOST NACIONALNOG DNEVNIKA: “Neće biti lako, videćemo ko je prijatelj Srbije i međunarodnog prava” “TO NISU ŽRTVE! TO SU K*RVE I KLOŠARI!” Asmin Durdžić ZAGRMEO “FUKARE! Sve su to ista g*vna!” “KOD MENE SU PRONAŠLI 2,5gr OPIJATA, A U GARAŽI 50gr!” Ispovest Baneta Vidakovića: “Supruga je imala razloga da ode od mene” MAJA I MIONA TUČA?! Za sve je kriv Stanislav Krofak, voditelj ga potpuno RASKRINKAO, nastao haos u rijalitiju! LOŠE VESTI ZA ŠA IZ PORODIČNOG DOMA: Otkriveno šta se dešava sa njegovim ocem, potresne reči! MIRZA SELIMOVIĆ: U inat drugima sam uspeo! Razočarali su me pojedinci.

KAKO odgajati dete danas?

Objavio: RHT
25/03/2024 6:20 PM

Puno razgovora!

foto: facebook/ printscreen

Adekvatan pristup detetu je svakako polazna tačka da dete nije odrsatao čovek. Svet doživljava na sebi poseban način kao i na sve što ga okružuje. Veoma je bitno da se to uzme u obzir, jer kasnije nastaju konflikti i ne razumevanje kada je dete u odraslom dobu.

Puno razgovora! To je ključ dobrog odgoja.

Emotivne vrednosti su one koje učimo tokom odrastanja, kroz našu porodicu – u utočištu svoga doma. Roditelji su ti koji formiraju dete u početku. Ali, uticaj roditelja često je nedovoljan ili je konzervativan. Upravo do početnog razvoja zavisi da li će dete biti samostalno, sa karakterom, odlučno ili ne. Vaspitanje počinje u porodici; Najdelotvorinje vaspitavanje je do predškolskog uzrasta deteta. Moralni kriterijumi i pogledi porodice ukoliko su prisutni, prihvatiće ih i dete, a ako su loši – i njih će prihvatiti.

Naučite dete da bude zahvalno

Od rane mladosti potrebno je učiti dete šta je zahvalnost. To ujedno pomaže da mu izgradimo jak karakter.

Deca sve upijaju, kao sunđer. Oni sve moraju da nauče od početka, zato će pravilno usmeravanje, da se ljubazno ophode prema drugma, oplemeniti njihov karakter. Naučite dete da bude zahvalno. Razgovor o zahvalnosti, omogućiće detetu da postane svesno svoje važnosti, što podstiče da razvija zahvalnost.

Naučite dete da zapisuje stvari na kojima je zahvalno svaki dan i da nauči da objasni zahvalnost.

Istraživanja pokazuju da dobar odnos sa majkom sprečava problematično ponašanje dečaka, čak više nego kod devojčica.

Svi mi mislimo da najbolje vaspitavamo svoju decu. Dokazano je da deca čiji roditelji prilagođavaju stil roditeljstva njihovoj ličnosti duplo manje pate od anksioznosti i depresije od njihovih drugara sa veoma strogim roditeljima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner