Background adbanner
calendar

Četvrtak 3. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
NEOČEKIVANO! Udovica Bore Đorđevića stopirala projekciju dokumentarca o Ribljoj čorbi “Razumem PROSVETARE, REĆI ĆU JA SAM KRIV!” Vučić uporedio PLATU PROSVETARA u 2012. godini sa sadašnjom! “ISPAO MI JE TELEFON I TU JE BIO KRAJ!” Lazar Jeremić EKSKLUZIVNO ZA HYPE TV se oglasio nakon JEZIVE SAOBRAĆAJNE NESREĆE “Ogroman podsticaj saradnji i daljem razvoju između Mađarske i Srbije!” Vučić OBIŠAO ZAVRŠNE RADOVE na staničnoj zgradi! POTRESNE REČI NOVAKA ĐOKOVIĆA! Teniser skrhan zbog smrti trenera (FOTO) SKANDAL! SOFIJA I TERZA IMALI VRELU AKCIJU! Dok trudna Milica prolazi kroz PAKAO, oni pred kamerama podivljali i zatresli sve! (FOTO) “Danas je IZVRŠEN ATENTAT na mene”: Desingerica se oglasio i šokirao priznanjem, ovo su detalji… VUČIĆ SAOPŠTIO EKSKLUZIVNU VEST: “Svi znaju kako se troše pare, videli ste kakvih je bilo budala, tražili da se povećava sve živo” RADA VASIĆ PROMENILA PLOČU! Zapretila tužbama zbog svojih ćerki, pa angažovala advokata! DOJAVA O BOMBI U OSMOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI Prisutni hitno evakuisani TRADICIJA U SAVA CENTRU! Miroslav Ilić SLAVI ROĐENDAN, a spektakl SE PRODUŽAVA I SUTRADAN (VIDEO) PEVAČICA SE LEČILA OD ALKOHOLA GODINU DANA! Sve držala u strogoj tajnosti IMA SE – MOŽE SE! Rasta PROMENIO IMIDŽ I ODVEO DEVOJKU NA LUKS PUTOVANJE! Ovakav PROVOD bi svako poželeo (FOTO) ACA LUKAS NAJAVIO ŽURKU ZA PAMĆENJE U STOŽICAMA! Konačno otkriveno i koje dve pevačice će biti specijani gosti u Ljubljani (FOTO) NOVI DETALJI PREVARE SLOBODANA ŽIVOJINOVIĆA?! Evo gde je bila usidrena JAHTA od 300.000 evra zbog koje je SASLUŠAN Brenin muž?! PILOTI NE NOSE BRADU?! Objašnjeno zašto su UVEK OBRIJANI, šokantno!

“RAZREDNIM STAREŠINAMA PLATA 105.000 DINARA”: Poruka ministarke prosvetnim sindikatima! Šapić potvrdio: “Završena isplata đačke pomoći u vrednosti od 20.000 dinara”

Objavio: RHT
03/10/2024 10:06 AM

“RAZREDNIM STAREŠINAMA PLATA 105.000 DINARA”

Danas sve škole rade, juče nije bilo incidenata i dodala da je štrajk zakonom definisan, kao i da obustava rada nije štrajk. Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović pozvala je danas predstavnike reprezentativnih sindikata prosvete da nastave započeti dijalog o povećanju plata. I u narednoj kalendarskoj godini.

Foto: pixabay

“Početna plata danas je 76.000 za početnike, a ukoliko ima starešinstvo, plata je oko 93.000. Sa povećanjem od 12 odsto, ta plata će iznositi oko 105.000”, rekla je ona za RTS.

RAZREDNIM STAREŠINAMA PLATA 105.000

“U okviru finansijskih mogućnosti koje smo imali, procena je da svi mogu da dobiju osam odsto, jedino prosvetni radnici mogu da imaju povećanje od 12 odsto. Januarsko povećanje zaista ne može biti više jer nema više para”, rekla je ona.

Đačka pomoć u iznosu od 20.000 dinara isplaćena je svim beogradskim učenicima, odnosno za 193.302 deteta, a ukupna sredstva za ovu namenu iznose skoro 3,9 milijardi dinara. Izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Foto: M.A./ATAImages

Početkom septembra kada je krenula isplata, najavio sam da će biti najkasnije do sredine oktobra, ali uspeli smo da ipak završimo nešto ranije. Ima još samo nekoliko stotina neispravno datih računa na koje  još nije uplaćen novac. Te ljude kontaktiramo i čim dostave validne podatke novac će im biti uplaćen. Svesni smo koliko ova sredstva znače roditeljima, naročito na jesen, kada su troškovi oko polaska dece u školu veliki i kada oni značajno opterećuju porodični budžet – rekao je gradonačelnik.

Šapić je ponovio da će se, dokle god bude na mestu gradonačelnika, truditi da „đačka pomoć” bude standard svake godine. I da će roditelji sigurno moći da računaju na ovu vrstu novčane pomoći iz gradskog budžeta. 

Hypetv.rs/alo/rts/J.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner