Background adbanner
calendar

Utorak 16. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
DAČIĆ: HELIKOPTERI SA VATROGASCIMA KREĆU UJUTRU! Srbija šalje pomoć Republici Severnoj Makedoniji u gašenju požara ŠTA AKO NA LETOVANJU OSTANETE BEZ PASOŠA? Ovo je detaljna procedura ako vam neko ukrade dokumenta NEDELJNI HOROSKOP! OPREZ! Vodite računa, zvezde vas upozoravaju UNA ČOLIĆ SE SKINULA U TOPLES, PA POZADINU STAVILA U PRVI PLAN! Ćerka Zdravka Čolića šokirala objavom! (FOTO) OPA! PUKLA TIKVA! MC STOJAN DOBIO PEDALU!? Zorana šeta fudbalera!? Pevačicu sportista odveo na more TRAGIČNA SUDBINA! “MOJA MAJKA JE IZVRŠILA SUICID!” Pevačica Dragica Zlatić jecala u suzama tokom emisije: “OTAC JE TUKAO MAMU, GLEDALI SMO TO!” LUKA I SOFIJA ISKEŠIRALI 2.500.000 EVRA ZA STAN! Prve komšije im Đokovići, luks nekretnina se nalazi u Crnoj Gori na ovoj lokaciji! TANGICE SE UVUKLE, SVE PUCA! ZAPALILA MASU! Vrela, a tek od pogleda na grudi se diže pritisak! (FOTO) PRVO OGLAŠAVANJE MIONE:”Bila sam kod roditelja uzela sam svoje stvari” “ANITA NE VOLI ŽENE!” Ekskluzivno u D-Castu-u Milica Veselinović: “Mensur mi nije davao da nosim pocepane farmerke!” ZA SAMO JEDNU PESMU DOBILA POLA MILIONA EVRA! Pevačicu kitili zlatom, prizor od kog se zavrti u glavi NAJSKUPLJA KUĆA NA ESTRADI, ZASTAJE DAH OD POGLEDA! VILA NA DEDINJU, STILSKI NAMAŠTAJ, SKUPOCENE SLIKE! Uložila pola milona! Baškari se u luksuzu! (FOTO) “BAJI PUKAO ALBUM, PA HOĆE REKLAMU PREKO MENE!” Desingerica brutalno uzvratio Slobi Radanoviću “On i ja u duetu, to je samo SAN! I to KOŠMAR!” JEDINI MUZIČKI MENADŽER KOJI IMA MUZIČKO OBRAZOVANJE! Detalji iz života Saše Mirkovića koje niste znali a OVE REČI su njegova VODILJA KROZ ŽIVOT MILICA VESELINOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU O BIVŠOJ CIMERKI I AFERI:”Aleksandri je počeo da se sviđa Bilal, očima sam mu pokazala da skloni bubicu” ŠOK PRIZNANJE PEVAČICE:”Ja sam iz patika stala na štikle, nisam znala da hodam”

PRITVORENI SUDIJA BACIO MRAČNU SENKU NA VIŠI SUD U NIŠU: Dugovao novac, pa prisvojio više od 35.000€!

Objavio: RHT
01/06/2023 11:00 AM

Mračna senka nadvila se nad niško sudstvo nakon pritvaranja sudije Višeg suda I.B. koji je osumnjičen da je zloupotrebio svoj položaj.

Foto: Pinterest

Nema sudije, advokata, pripravnika koji danas ne komentarišu u Nišu jednu vrstu bruke, a o kojoj se do sada ćutalo. U pitanju je sumnja da je iznos od oko 35.000 evra sudija I.B. na najbrutalniji način prisvojio.

– Sumnja se da je on od 1. januara 2014. do 1. novembra 2019. godine, u vreme dok je vršio funkciju predsednika Višeg suda u Zaječaru izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je prekoračio granice svog službenog ovlašćenja, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Normalno, ovako šturo sročeno saopštenje nije bilo dovoljno niškoj javnosti tako da se samo nagađa za koje potrebe mu je bio potreban toliki novac.

Foto: Screenshot Youtube

Reč je, zapravo, o 12 krivičnih predmeta gde se zahtevalo od radnika računovodstva Višeg suda u Zaječaru da mu predaju novac iz sudskog depozita, a koji je bio privremeno oduzet u krivičnim predmetima. Obrazloženje je bilo da se novac preuzima iz razloga veštačenja ili vraćanja licima od kojih je oduzet, preneli su neki mediji.

Izvori tvrde da se u sudu priča da je on bio “dužan nekim osobama”, te da se pretpostavlja da je uzimao novac navodno za veštačenje.

– U sudu se najviše priča da je bio dužan nekim osobama koje su za “masnu” kamatu davale novac u zajam i to u Zaječaru. Kako nije mogao da im vrati novac, on je pretpostavlja se, uzimao taj novac navodno za veštačenje i vraćao kamatašima. Verovatno je računao da bolje biti uhapšen. Šta je sa tim novcem radio i zašto se uopšte pozajmljivao, to ovde u Nišu malo ko zna? Poznato je da je birao mlade kolege i koleginice iz advokature u Nišu, da ih je zvao privatno, a ne zbog nekog predmeta i da je pozajmljivao po 200 ili 300 evra. Uvek naglašavajući da mu je strašno neprijatno? To je jedan tih, povučen čovek koji se jedva i čuje dok priča. U poslednje vreme je pustio kosu i nije baš mnogo vodio računa o sebi – ispričali su nam pojedini u niškoj Palati pravde.

On je u Nišu poznat po tome što je presuđivao za veća krivična dela. Tako je u nedavnom slučaju ubistva jednog niškog privatnika, a za čije su ubistvo bila osumnjičena dva brata, jednog oslobodio krivice dok je drugog osudio na 20 godina i to bez ikakvog obrazloženja, bez ikakvog komentara.

On je pritvoren po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, a u zajedničkoj akciji pripadnika SBPOK i bezbednosne informativne agencije (BIA).

Kako je navelo tužilaštvo, on se tereti da je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 34.755 evra i 126.540 dinara.

policija - pixabay

Foto: Pixabay

Visoki savet sudstva je u odnosu na ovog sudiju doneo odluku o ukidanju imuniteta.

Osumnjičenom suddiji je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati nakon cega će uz krivičnu prijavu biti sproveden javnom tužiocu za organizovani kriminal.

hypetv.rs / kurir.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner