Background adbanner
calendar

Utorak 17. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Bivša rijaliti učesnica ponovo OTIŠLA POD NOŽ! ŠOKIRALA fotografijom, evo šta je sve radila (FOTO) “NISU HTELI DA REANIMIRAJU MOJE DETE! Na moje oči je umirala, dok mi je doktor IZJAVLJIVAO SAUČEŠĆE!” POČASTIO DEČKO: EKSKLUZIVNO! Ruža Rupić ugradila NOVE SILIKONE! Nakon Dubaija i ekskluzivnih poklona iskeširao 4.000 € na ove CICE! ĆERKA MELINE I HARISA BEZ BLAMA! Spušta helanka, oblizuje se sva znojava i snima grudi! EKSKLUZIVNO! Dragica Zlatić iznela sve datalje vezane za rijaliti! Pevačica se dotakla Zole i Miljane! Obeležava se 100 godina Beogradske nadbiskupije: Vučić se pojavio na SVEČANOSTI! “TRI OPERACIJE, TRIDESET ZRAČENJA I TRI HEMIOTERAPIJE” Marija Kulić prošla PAKAO u borbi za život MILJANA KULIĆ OTKRILA IME ZA BEBU! Ima posebno značenje, a evo na koga je podseća NIKAD VRELIJE IZDANJE JELISAVETE ORAŠANIN! Duboki šlic i silikonske grudi od kojih zastaje dah, napravila HAOS Umro član ČUVENOG BENDA! Bio je PAKLENI BUBNJAR! BOLESNO! ANĐELA ĐURIČIĆ slala GOLE FOTKE na više od 10 BROJEVA! Udala se ĆERKA JOVANA PERIŠIĆA! Pevač se OTVORIO za SLAVLJE, zapevala i Prija! VIDEO RASKINULI MIMA I GRUJA! Sve odzvanja od njihove svađe, pljušte pretnje i uvrede, učesnici u šoku! ŽENI SE ADAM ĐOGANI! Slavlje u Luninom domu, pokazao verenicu od koje zastaje dah, zaprosio je u Italiji (FOTO) TRIFUNOVIĆ SE OGLASIO PO IZLASKU IZ SUDA: “Možete li da me razmenite za Severinu?” HYPE TV PROGRAM ZA SREDU, 18. SEPTEMBAR 2024. godine! Šokantno “Trač kuvanje” sa Sarom Reljić!

PRATI SE VODOSTAJ DUNAVA! Novi Sad je u domenu redovne odbrane od poplave!

Objavio: RHT
17/09/2024 2:53 PM

Novi Sad je u domenu redovne odbrane od poplave!

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za POLJOPRIVREDU Vladimirom Galićem obišao je magacin Voda Vojvodine koji je spreman za odbranu grada od poplava. Pa tom prilikom rekao da je Novi Sad u domenu redovne odbrane.

FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIÆ/ bg

“Drago mi je da su oni kao vode Vojvodine spremni i da imaju mehanizaciju, da štite kritične tačke. Vidimo apokaliptičke slike u drugim državama, ali i premijer je juče rekao da to ne treba da nas brine. Novi Sad je u domenu redovne odbrane od poplava. Za jedan dan može da se montira sve što je potrebno“, rekao je Đurić. On je dodao i da bi problem mogli da budu ulični potoci sa sremske strane, te da oni moraju redovno da se čiste do pika koji je očekivan 24. septembra.

Direktor Voda Vojvodine Srđan Kružević rekao je da problem nastaje kada se spoji nekoliko talasa, ali da sada imamo jedan koji će se produžiti maksimum za dan, dva.

FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIÆ/ bg

Novi Sad je u domenu redovne odbrane od poplave!

“Mi na dnevnom nivou radimo analize i preseke. Bez obzira na apokaliptičke slike, mi smo bezbedni i nećemo ući u situacije na koje nismo navikli. Poslednji visok vodostaj je bio 2013, pa se ravnamo po prognozama sa severa“, kazao je Kružević. On je istakao i da se vanredne odbrane mogu desiti samo u Bezdanu i Apatinu, jer je po merenjima vodostaja pik u Mađarskoj 850, što znači da je za pola metra niži u odnosu na 2013. godinu.

“Imamo 63 kritična mesta koja su oštećena delovanjem životinja ili kamiona, ali nijedno nije toliko kritično, mi smo svakako spremni sa ljudima da reagujemo, 500 operativnih ljudi“, rekao je Kružević. Prema njegovim rečima, spremne su i mobilne brane, pumpe, čamci, terenska vozila, a sutra će biti organizovan i sastanak sa predstavnicima opština da ih upute kako da postupaju. U Novom Sadu najčešće plave nebranjeni delovi, poput Ribarskog ostrva i Kamenjara.

FOTO TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIÆ/ bg

“Slankamenska bolnica se nalazi u nebranjenom delu. Ne možemo branu da stavimo na Ribarac, a ne na bolnicu. Sve poplave su stigle kopnom, odnosno pucanjem nasipa negde u komšiluku“, zaključio je Kružević. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić dodao je i da pokrajina raspolaže budžetskom rezervom ukoliko bude problema sa Banoštorom, Beočinom, Slankamenom i Južnim Banatom.

“Ne pratimo situaciju samo osam dana već poslednjih osam godina. 38 milijardi dinara je uloženo u vodne i vodozaštitne objekte. Ako to ne radite u kontinuitetu, zastari tehnika“, kazao je Galić.

Hypetv.rs/tanjug/J.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner