Background adbanner
calendar

Utorak 13. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
Koje kolege ŽESTOKO PROZIVA ĐANI?! Oni su pevali na PROSLAVI OLIMPIJACA? “Lucifer” OPASNO UDARA: Evo kolika je temperatura izmerena u 10 ujutru! “PRETUKLA JE DESETORO LJUDI” Bojana Pavlović se oglasila nakon što je Anita najavila TUŽBE: “Neka to nabije u…” Koja su ČETIRI HOROSKOPSKA ZNAKA kojima planete pripremaju USPEŠAN ZAVRŠETAK GODINE: Ljubav, energija, novac – ovo im PRIPADA! Pevaču RODITELJI BILI U ZATVORU, STRIC GA FIZIČKI NAPADAO kao dete: “Oprostio sam mu, ali nisam zaboravio!” Milica Todorović pevala BOGDANOVIĆU NA UVCE, pa mu DALA MIKROFON! “Ajde, možeš ti to” (FOTO, VIDEO) Đani PONIŽEN NA DOČEKU OLIMPIJACA?! Folker BESNI: “Izvinjavam se braći, ali NIJE FER!” Danas TEMPERATURA VIŠA od 40 stepeni! Stručnjaci izdali hitno SAOPŠTENJE! HOROSKOP ZA UTORAK, 13. AVGUST! Evo šta treba Lavovi da urade podhitno, Vodolije će imati ove probleme sa zdravljem OVO JE BIO NJEN JELOVNIK! Dijeta uz koju je najlepša glumica na svetu smršala 27 kila “Nikad nisam koristila zaštitu!” PROSTITUTKA VIDA RODILA DESETORO DECE, OČEVI SE NE ZNAJU (VIDEO) OVAJ NAPITAK SVAKODNEVNO PIJE NAJLEPŠA TURSKA GLUMICA! Priprema se za par minuta, a kožu čini blistavom GLUMICI VERENIK PUCAO U GLAVU, PA DIGAO RUKU NA SEBE! Prošla kroz pakao, jedva se oporavila, a evo kako danas izgleda! NA OVO JE BABA VANGA UPOZORAVALA! Dva predmeta koja odmah treba da izbacite iz kuće POSLEDICE MOGU BITI OPASNE! Ove lekove nikad ne treba piti zajedno sa kafom RHMZ I “BATUT” POPALILI SVE MOGUĆE ALARME! Evo kakav PAKAO nas očekuje sutra, Srbija će biti najtoplija u Evropi

POTVRĐENO: Svih 5 putnika iz podmornice Titan su mrtvi!

Objavio: RHT
23/06/2023 6:34 AM

Kompanija OCeanGate Expeditions, u čijem je vlasništvu podmornica Titanic, tvrdi da je svih pet putnika u toj podmornici mrtvo. Kompanija je rekla da tuguje zbog gubitka života i radosti koju su doneli svima koje su poznavali za života.

Video screenshot

Poznati stručnjak za Titanik, svetski rekorder avanturista, dva člana jedne od najbogatijih porodica Pakistana i izvršni direktor kompanije koja je predvodila ekspediciju do najpoznatijeg brodoloma na svetu, poginuli su na podmornici Titan, koja je eksplodirala u Atlantskom okeanu ove nedelje.

Britanski biznismen Hamiš Harding je živeo u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. „Action Aviation”, kompanija za posredovanje u avionima u kojoj je Harding bio predsednik, navela je da je on bio jedan od stručnjaka za misiju, koji je platio odlazak na ekspediciju.

Harding je bio milijarder avanturista koji je držao tri Ginisova svetska rekorda, uključujući najduže trajanje na punoj dubini okeana na brodu sa posadom. U martu 2021. on i istraživač okeana Viktor Veskovo zaronili su na najnižu dubinu Marijanskog rova. U junu 2022. otišao je u svemir na raketi New Shepard kompanije „Blue Origin”.

U objavi na Fejsbuku u subotu, Harding je rekao da je „ponosan” što je deo misije.

„Zbog najgore zime u Njufaundlendu u poslednjih 40 godina, ova misija će verovatno biti prva i jedina misija na Titaniku 2023. godine”, objavio je on. „Prozor za vremenske prilike se upravo otvorio i mi ćemo pokušati da zaronimo u nedelju”, dodao je.

Otac i sin Šahzada i Suleman Davud bili su članovi jedne od najistaknutijih pakistanskih porodica. Njihova porodica je u izjavi rekla da su obojica bili na brodu.

Njihova firma, „Davood Hercules Corp.”, sa sedištem u Karačiju, bavi se poljoprivredom, petrohemijom i telekomunikacionom infrastrukturom.

Šahzada Davud je takođe bio u odboru poverenika kalifornijskog SETI instituta koji traga za vanzemaljskom inteligencijom. Davudovi su živeli u Velikoj Britaniji, navodi SETI.

Šahzada Davud je takođe bio član Globalnog savetodavnog odbora u dobrotvornoj fondaciji, koji je osnovao britanski kralj Čarls Treći da bi se bavio nezaposlenošću mladih. Diplomirao je na Univerzitetu Bakingem u Ujedinjenom Kraljevstvu i Univerzitetu Filadelfija (sada Univerzitet Tomas Džeferson) u SAD.

Pol Anri Nargole je bio bivši oficir francuske mornarice koji je smatran stručnjakom za Titanik nakon višestrukih putovanja do olupine tokom nekoliko decenija. Bio je direktor podvodnog istraživanja za E/M Group i RMS Titanic Inc., izvršio je 37 ronjenja do olupine i nadgledao je pronalaženje 5.000 artefakata.

Bio je vođa ekspedicije na tehnološki najnaprednijem zaronu na Titanik 2010. godine, koji je koristio sonar visoke rezolucije i 3D optičko snimanje na Titanikovom pramcu i krmi, kao i na polju krhotina.

Dok je bio u Francuskom institutu za istraživanje i eksploataciju mora, vodio je prvu ekspediciju za oporavak na Titaniku 1987. godine.

Ekspediciju Titana organizovala je kompanija Oušn Gejt Ekspedišn, što je bilo treće takvo putovanje do olupina Titanika, koji je udario u santu leda i potonuo 1912. godine, kada je preživelo samo oko 700 od otprilike 2.200 putnika i članova posade.

Stokton Raš je osnovao Oušn Gejt 2009. godine kako bi obezbedio podmornice sa posadom za podvodne istraživače, navodi se na veb stranici kompanije. Raš je bio pilot Titana.

Privatna kompanija sa sedištem u Vašingtonu počela je da dovodi turiste na Titanik 2021. godine kao deo svojih napora da zabeleži sporo propadanje olupine.

U intervjuu za CBS njuz prošle godine, Raš je branio bezbednost svoje podmornice, ali je rekao da ništa nije bez rizika.

On je postao najmlađi pilot na svetu sa 19 godina 1981. godine, a na koledžu je upravljao komercijalnim avionima, prema biografiji njegove kompanije.

Pridružio se kompaniji McDonnell Douglas Corp. 1984. kao inženjer za testiranje letenja. Tokom proteklih 20 godina, nadgledao je razvoj više uspešnih poduhvata u oblasti intelektualne svojine.

Američka obalska straža je danas saopštila da nema preživelih nakon katastrofalne implozije duboko u severnom Atlantiku, prenosi Asošiejted pres.

Potraga za podmornicom i njenim putnicima, kao i bilo kakvim tragovima koji bi objasnili šta se dogodilo pod vodom, bila je u toku nakon što je dubokomorski robot pronašao krhotine u blizini olupine Titanika.

Prijavljeno je da je Titan kasnio u nedelju uveče, oko 700 kilometara južno od Sent Džonsa u Njufaundlendu, prema kanadskom Zajedničkom spasilačkom centru za koordinaciju, što je podstaklo očajničke međunarodne spasilačke napore. Spasioci su se borili protiv vremena jer se strahovalo da bi zalihe kiseonika mogle da nestanu do četvrtka oko 6 sati ujutro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner