Background adbanner
calendar

Sreda 6. Decembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
TRIO FANTASTIKO: “SVOG MUŽA DELIM SA DEČKOM” Bizarna trojka šokirala svet NEĆE JOJ BITI DOBRO KAD SAZNA: Sanjin Horvat se vraća u “Elitu”, a za Kačavendu je spremio SPECIJALNO IZNENAĐENJE! ANITA NAPUŠTA RIJALITI: Matora joj saopštila šta je čeka napolju, Stanojlovićeva SPREMILA PAKLENI PLAN KRV JOJ JE LILA IZ OČIJU ZBOG OVE GREŠKE (VIDEO) Sada je sve JASNO! Isplivao snimak iz njihovog doma: EVO KAKO SE FILIP CAR PONAŠA PREMA O TRUDNOJ ALEKSANDRI! VIŠE NIJE MOGLA DA IZDRŽI: Matora je ZBOG OVOGA NAPUSTILA Belu kuću! Anita u AGONIJI Fanovi zabrinuti! “Ne liči na sebe” a bila je NAJLEPŠE LICE HOLIVUDA! (VIDEO) SALE TROPIKO ŠOKIRAO PRIZNANJEM: “Ja se tek sad palim!” OPTUŽEN ZA SE*SUALNO ZLOSTAVLJANJE DECE! Glumac iz serije “Igra Prestola” saslušan u Los Anđelesu Jelena Karleuša uputila saučešće porodici ubijene Vanje: “GLASAM ZA UVOĐENJE SMRTNE KAZNE!” Ovaj muški atribut privlači sve žene: Kao magnet je! Mirka Vasiljević: “Žene sportista moraju da trpe njihov stil života – nije im lako!” (VIDEO) PEVAČICA ŠOKIRALA POTEZOM: Prošetala ulicama u pidžami i papučama – “Kao beskućnik sam” KALIOPI PODELILA INTIMNA SEĆANJA: Prvi put na radiju je bio čaroban trenutak koji i dalje nosim sa sobom! BILA JE MILJENICA U “OPERACIJI TRIJUMF” Mesec dana bila zaglavljena na kruzeru, doživela porodičnu tragediju, a evo kako danas izgleda i čime se bavi Barbara Bobak otkrila jezive detalje sa nastupa: “VRTEO JE PIŠTOLJEM ISPRED MENE!”

Poslednji Supermesec u 2023. izlazi ove nedelje: Na nebu će se pojaviti neverovatan prizor

Objavio: RHT
25/09/2023 10:00 PM

Mesecu će se, u petak 29. septembra, na nebu pridružiti dve najveće planete našeg Sunčevog sistema, Jupiter i Saturn, i njegova najmanja, Merkur.

Foto: YAMIL LAGE / AFP / Profimedia

Septembarski pun mesec, poznat kao Žetveni mesec, izaći će u petak, 29. septembra, a na nebu će se pojaviti poseban prizor.

Ne samo da će to biti četvrti uzastopni Supermesec 2023. godine, već je to i poslednji Supermesec u 2023., čime se označava kraj veoma “supermesečnog leta”.

Prikladno za tako poseban Supermesec, Žetvenom mesecu će se pridružiti i parada planeta na nebu, uključujući najveće planete Sunčevog sistema, Jupiter i Saturn, kao i njegov najmanji, Merkur.

Iznad Njujorka, potpuno osvetljen Mesec će izaći oko 18:33 po lokalnom vremenu i zaći sledećeg dana oko 06:52,kako navodi In the Sky.

Nakon punog Meseca, lunarno lice će se povući, proces koji astronomi nazivaju “opadanjem“. Nakon toga, Zemljin prirodni satelit će krenuti ka svojoj sledećoj intrigantnoj fazi, pretvarajući se u potpuno mračan mlad mesec 14. oktobra, što će označiti početak novog lunarnog ciklusa od 29,5 dana.

B92

BONUS VIDEO:

hypetv.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner