Background adbanner
calendar

Nedelja 28. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
SVET JE OVO ČEKAO OD 2008. GODINE! Nadal zakazao meč protiv Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama “BAKA JE MOJ SAVEZNIK U GLUPOSTIMA” Tara Ristić: Moja porodica se navikla na popularnost! HYPE TV PROGRAM ZA PONEDELJAK, 29. JUL! Ekskluzivno u “D-Cast-u” Vuk M. Đuričić, NE PROPUSTITE! “ZOVITE HITNU I VATROGASCE AKO SE NE JAVIM” Kristina Spalević uznemirila objavom BIVŠA ŽENA DŽENANA LONČAREVIĆA NEPREPOZNATLJIVA NAKON RAZVODA: Uhvaćena u noćnom provodu, svi gledaju u njen dekolte! (FOTO) POČEO MEČ IZMEĐU SRBIJE I SAD! Orlovi na drim tim u meču koji prati cela planeta MIMA KARADŽIĆ SE SKINUO U 69. GODINI! Glumac šokirao sve, nastao opšti haos na društvenim mrežama! (FOTO) “Novak Đoković jedini promoviše PRAVE vrednosti” Tara Ristić: “Najlakše je dobiti pratioce i postati poznat preko noći” ISTORIJA SE PONAVLJA: Uhapšen sin NASILNIKA sa Vračara, majci naneo teške telesne povrede! DOKTOR UPOZORIO SVE! Nikada ne seckajte ove dve namirnice na istoj dasci! PREDSEDNIK VUČIĆ SUMIRAO PROTEKLU NEDELJU: “Važan korak ka boljoj budućnosti Srbije”! POTEZ AMERIKANCA RASPLAKAO BEOGRAĐANE! Prišao samohranoj majci u Knezu, a onda uradio ovo.. (VIDEO) UŽAS KOD POŽAREVCA! Utopila se jedna osoba u Velikoj Moravi STANISLAV RASKRINKAO MIONU POTPUNO UŽIVO U EMISIJI! Jovanovićeva se držala za glavu, pokazao sve poruke koje mu je slala! VOJAŽ NAPADNUT NA NASTUPU! Koncert momentalno prekinut, ovo su svi detalji “JOŠ SI DEBELA” Seka Aleksić pokazala koliko je SMRŠALA, a onda šokirala priznanjem! Evo kako sada izgleda (FOTO)

GRAD BEOGRAD DAJE PO 20.000 DINARA RODTELJIMA! Evo kada mogu da očekuju novac!

Objavio: RHT
28/07/2024 11:58 AM

GRAD BEOGRAD DAJE PO 20.000 DINARA RODTELJIMA!

Foto: Pinterest

Roditelji svih učenika na teritoriji grada Beograda dobiće u septembru „đačku pomoć” u iznosu od 20.000 dinara.

Akcija „đačka pomoć” prvi put je organizovana prošle godine. A s obzirom na pozitivni odjek prošlogodišnje akcije podele besplatnih udžbenika. Grad Beograd je ove godine odlučio da finansijski pomogne porodice koje imaju đake.

Grad Beograd je prošle godine za osnovce nabavio oko 130.000 kompleta udžbenika i za to je izdvojeno 1.637.000.890 dinara sa PDV-om. Za srednje škole nabavljeno je blizu 60.000 kompleta udžbenika i izdvojeno je 718.430.083,71 dinar sa PDV-om.

Prošle godine, podsetio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, svi osnovci i srednjoškolci u Beogradu prvi put dobili su besplatan komplet udžbenika. A ove godine napravljen je iskorak dalje.

GRAD BEOGRAD DAJE PO 20.000 DINARA RODTELJIMA!

„Toliko udžbenika, koje smo prošle godine nabavili, nikada do sada u jednoj školskoj godini nije nabavljeno. Naročito kada je reč o srednjoškolcima za koje dugi niz godina pojedini udžbenici uopšte nisu ni bili štampani. S obzirom na to da sada postoji ogroman broj udžbenika u našem obrazovnom sistemu, bilo bi šteta da ponovo novac dajemo na nove. Dakle, dajemo priliku da se udžbenici razmene ili naslede. A svaka porodica u Beogradu dobiće dvadeset hiljada dinara po detetu, koje ide u osnovnu ili srednju školu”naveo je Šapić.

„Roditelji svakako mogu da odluče i da kupe nov komplet udžbenika, uz mogućnost da to učine i na rate. Najskuplji komplet za krajnje razrede osnovne ili srednje škole iznosi oko 16-17 hiljada, a najjeftiniji oko 11,5 hiljada, tako da će novca biti dovoljno. Do cifre od 20.000 dinara došli su tako što su uzeli maksimalnu vrednost kompleta udžbenika i na to dodali 15 odsto.” Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda

Porodični budžeti u septembru su najviše opterećeni, jer roditelji školaraca imaju najviše finansijskih izdataka za knjige, pribor, garderobu i sve što je potrebno za početak školske godine. Porodice će za svakog osnovca i srednjoškolca dobiti po 20.000 dinara, a roditelji mogu da odluče za koje potrebe deteta će potrošiti novac.

Hypetv.rs/gradonacelnik.beograd.rs/M.K.

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

BONUS VIDEO:

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner