Background adbanner
calendar

Četvrtak 7. Decembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
BUJNA PLAVUŠA UŠETALA U TERETANU I NAPRAVILA TOTALNI KOLAPS (VIDEO) MAJA MARINKOVIĆ OTVORILA DUŠU! Priznala je da VOLI ovog cimera! PRIPITI OTAC OSTAVIO OVU STVAR SINU PREKO NOĆI ISPOD JASTUKA: Mali SE ŠOKIRAO kada je ustao, odmah je počeo da VIČE (VIDEO) Paris Hilton PRIZNALA zbog čega je unajmila SUROGAT MAJKU: „I dalje imam NAPADE PANIKE!“ NEMA NIJEDAN UKRAS, A PRAVO JE SAVRŠENSTVO Nećete verovati kako izgleda jelka Nataše Bekvalac (FOTO) MERIL STRIP SIJA I NAKON RAZVODA! Legendarna glumica se pojavila sa svojih četvoro dece, ćerke neverovatno LIČE NA NJU! “KOKOS” IZAZOV – NOVI TREND u intimnim odnosima! Šta on podrazumeva i kakav je užitak? “NEKO JE POKUŠAO DA MI NAUDI!” TAKIJU ZAPALJEN AUTO, VIDNO UZNEMIREN SE OGLASIO! KIPTI RAT IZMEDJU POPULARNOG REPERA I TIKTOKERA! SAJFER BESAN KAO RIS: “KRADETE NAM HLEB!” Hoćete da zadržite Windows 10? Moraćete da plaćate za ažuriranja Suzana Mančić zvanično postala PENZIONER, otkrila kolika joj je penzija: „MINIMALAC ALI…“ (VIDEO) “TO JE NJEGOVA SRAMOTA, NE MOJA!” Mirka Vasiljević o Vujadinovoj PREVARI, glumica oštra – On gubi, uradio je POGREŠNO! “JA MOGU DA IMAM KOJU HOĆU, A TOLIKO SAM PROPATIO!” Ša otvorio dušu o Vanji i razvodu! Vlasnica najseksepilnije guze i tela bez mane: “Američka lutka” je raj za oči (FOTO) KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD LEGENDARNE GLUMICE Jelena Paunović Čvorović: “Bila je duhovita i inteligentna žena!” BRESKVICA VIŠE NE LIČI NA SEBE! Postala prava Merlinka, a za promenu zaslužan ovaj POLITIČAR! (FOTO/VIDEO)

OVO SU 8 ZNAKOVA DA STE OTIRAČ!

Objavio: RHT
19/10/2023 8:03 AM

Psiholog ističe da ovaj pojam ne treba da shvatimo kao uvredljiv.

Foto: Pinterest

Dr Lalitaa Suglani, psiholog iz Birmingema, drži kurseve o temama kao što su upravljanje anksioznošću, prevazilaženje straha i sindroma prevaranta…

Na društvenij mreži “Instagram” podelila je informacije tome šta znači biti “otirač” i kako to na vreme uočiti.

Napominje da je “važno napomenuti” da reč “otirač” ne treba da bude uvredljiva. Umesto toga, napisala je, termin se koristi da “istakne uobičajeni obrazac ponašanja gde često dopuštamo drugima da se ponašaju prema nama na način koji nas čini neprijatnim”.

U mnogim vezama, kaže, “nehotice preuzimamo ulogu otirača, dozvoljavajući drugima da nas gaze”.

Prema rečima doktorke, ova pasivnost može tiho da izgradi ogorčenost i frustraciju u nama dok mi ćutimo.

– Moramo da zapamtimo da su naša osećanja, potrebe i granice jednako vredni kao i bilo koga drugog. Od suštinske je važnosti da pronađemo svoj glas, izrazimo svoju zabrinutost i zauzmemo se za sebe na pun poštovanja i samopouzdanja – ističe doktorka, a prenosi “Dailymail.co.uk”.

Na ovih osam znakova treba da obratite pažnju.

1. Poteškoće da se kaže “ne” zahtevima.

2. Dajte prioritet potrebama drugih u odnosu na svoje, jer brinete da ćete ih uznemiriti.

3. Osećaj kao da nemaš kontrolu nad svojim životom.

4. Omogućavanje da se granice dosledno prelaze.

5. Često se osećate preopterećeno ili pod stresom zbog pristajanja na druge i prevelike posvećenosti.

6. Strah od zalaganja za sebe i govorenja svoje istine da biste izbegli sukobe.

7. Osećaj iskorišćenosti ili zadržavanje skrivene ozlojeđenosti.

8. Nisko samopoštovanje ili nedostatak samopouzdanja.

Prema dr Suglaani, “zdravi odnosi se grade na međusobnom poštovanju, razumevanju i otvorenoj komunikaciji.”

Prepoznavanje kada ste previše pasivni, kaže ona, znači da ste u mogućnosti da “radite na stvaranju uravnoteženijih, ispunjavajućih veza u našim životima”.

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner