Background adbanner
calendar

Subota 19. Oktobar, 2024

aktuelno ikonica Aktuelno
Donald Tramp razgovarao sa Netanjahuom nakon napada dronom na rezidenciju u Cezariji! Evo šta je poručio SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD NA IZRAELSKU AMBASADU U BERLINU! Evo od koga su Nemci dobili dojavu “NAS DVOJE ZNAMO KAKO SMO TO REŠILI KOD KUĆE” Mirka Vasiljević nikad iskrenije o Vujadinovoj navodnoj PREVARI! (VIDEO) HAOS U DOMU STANIJE DOBROJEVIĆ! Starleta ne može više da izdrži: “Koliko ljudi treba da ISPREBIJAM!” ŠOK! “MASNOKOSA” Trudna Milica brutalno isprozivala ljubavnicu Sofiju, zadala joj nikad žešći udarac! (FOTO) “POREMEĆEN JE I BOLESTAN” Majka Aneli Ahmić URNISALA KARIĆE, iznela šokantne optužbe na Stefanov račun, NAJAVILA HAOS SUTRA TELEFONSKI RAZGOVOR VUČIĆA I PUTINA! VILA OD NEKOLIKO MILIONA EVRA! U ovoj kući je odrasla Katarina Grujić, raskoš i luksuz na sve strane! (FOTO) FILIP SE DIREKTNO OBRATIO ANITI! Ovo niko nije očekivao, Stanojlovićeva BRUTALNO UZVRATILA, ŠOK! (FOTO) “NISAM UPOZNALA OCA!” Bol Mirke Vasiljević: “Nastradao je tokom mamine trudnoće, pre nego što sam se ja rodila!” Glumica otvorila dušu! “Teška vremena su naterala sokola da spava sa kokoškama, ali ga nisu naterala da KLJUCA G*VNA SA NJIMA po dvorištu” Zola poslao TAJNU PORUKU Miljani? DA LI STE SPREMNI ZA MUZIČKU MAGIJU? Uskoro spektakularni koncerti Miroslava Ilića, dve nezaboravne noći koje ne smete propustiti! TRUDNA MILICA PRELOMILA, GOTOVO JE! Ne može više da ćuti, odluku saopštila javno i slomila se UŠTEDITE I DO 50 EVRA NA RAČUNU! Kreće grejna sezona, a ovo je TRIK kako da smanjite troškove “DABOGDA TO STRAŠILO NAPUNILI SLAMOM” Majka Aneli Ahmić iznela stravične uvrede na račun Ene Čolić, SKANDALČINA! “6 MESECI SAM MOLILA ZA LEKARA U RIJALITIJU” Tara Simov progovorila: “Od mojih srčanih problema sam padala u NESVEST, a oni su pravili SPRDNJU”

OVAJ DAN ĆE BITI NAJTOPLIJI SLEDEĆE NEDELJE! Temperatura čak i do 24 stepeni, a evo kada se očekuje MRAZ

Objavio: RHT
19/10/2024 5:58 PM

Ovaj dan će biti najtopliji sledeće nedelje

FOTO TANJUG

Ovaj dan će biti najtopliji sledeće nedelje

Nastavlja se uticaj snažnog anticklona nad našom zemljom. Srbija će i narednih 10 dana biti pod uticajem visokog vazdušnog pritiska, pa će vreme biti stabilno, suvo i uglavnom vedro.

Današnji dan doneo je i najjače udare košave. Nakon hladnog jutra, tokom dana bilo je toplije, uz temperature oko 20 stepeni.

Drugog dan vikenda košava će biti u slabljenju, a od ponedeljka će i prestati da duva.

Maksimalna temperatura sutra biće u većem delu Srbije od 15 do 20 stepeni.

Vedro i stabilno vreme očekuje se u Srbiji i sledeće sedmice.

Slaba strujanja, visok vazdušni pritisak i vreme bez oblaka, biće idealni za veće izračivanje atmosfere, pa se očekuju veoma hladne noći i jutra, naročito u predelima južnije od Save i Dunava.

Minimalne jutarnje temperature kretaće se u većini predela od 0 do 5°C, na području Beograda do 7-8°C.

U mnogim predelima očekuje se i pojava prizemnog mraza, uz temperature od -2 do 0°C.

U južnim i jugoistočnim predelima Srbije i u kotlinama zapadne i jugozapadne Srbije očekuje se i pojava mraza na 2 metra iznad tla, uz temperature i ispod 0°C.

Ipak, tokom dana biće relativno toplo, uz maksimalne temperature u većini predela oko 20 stepeni.

foto: pixabay

Najtopliji dan sledeće sedmice biće utorak. Maksimalna temperatura biće od 19 do 24°C, u Beogradu do 22°C.

S obzirom na to da se očekuju vrlo hladna jutra, a topli dani, biće prisutna i velika temperaturna razlika između dnevnih i jutarnjih temperatura, negde i oko 20 stepeni, što je uobičajena pojava u ovom delu godine, ali i tokom proleća, pri stabilnim i vedrim danima.

S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za ovo doba godine od 16 do 20 stepeni, one će narednih dana biti oko ili malo iznad prosečnih vrednosti, u utorak i za tri do pet stepeni više od napomenutog proseka.

Temperaturna inverzija

U mnogim predelima od nedelje, a naročito od ponedeljka ujutro se očekuje i magla, naročito u nizijama, dolinama i kotlinama. U pojedinim predelima, pre svega u kotlinama i nizijama, magla bi se mogla zadržati i duže tokom prepodneva, pa bi u tim predelima bilo i hladnije.

Istovremeno, na višim planinama bilo bi vedro, pa čak i toplije.

Ova pojava naziva se temperaturna inverzija. U tom sloju umesto tempeatura da opada sa nadmorskom visinom, ona raste, pa je toplije na planinama i u višim predelima, nego u nižim.

U tom sloju preovladava i magla, a često je i izraženo zagađenje, koje će biti aktuelno od nedelje. Ovih dana vazduh je i više nego čist, zahvaljujući jakoj košavi.

Temperaturna inverzija uobičajena je pojava u hladnijem delu godine.

Prema trenutnim prognozama, stabilno, suvo i prijatno toplo vreme zadržalo bi se u Srbiji i do kraja meseca.

Do tog perioda ne očekuju se ni padavine.

Pred sam kraj meseca očekuje se pad temperatura na vrednosti od 13 do 17 stepeni, što su ujedno i prosečne maksimalne temperature za to doba godine.

Inače, za takvu vremensku situaciju biće odgovoran visok vazudušni pritisak i anticklon nad našim područjem, koji će predstavljati blokadu za prodor oblačnih i padavinskih sistema u sklopu ciklona sa Atlantika i Mediterana.

Ako se prognoze ostvare, sam kraj meseca ili prelaz ka novomebru mogao bi doneti promenu vremena, jače pogoršanje, ali i pad temperatura vazduha, a do tada potpuni stabilno i suvo vreme i bez jačeg zahlađenja, uz hladna i maglovita jutra i umerno tople dane.

Hypetv.rs/E.B.

BONUS VIDEO:

Deniz Dejm DEPORTOVANA jer se bavi “najstarijim zanatom”?! GRCA U SUZAMA NA AERODROMU?!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

PRODAJA KARATA ZA KONCERT ACE LUKASA I EVROPSKU PREMIJERU FILMA “STRAVIČNO” KLIK OVDE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner