Background adbanner
calendar

Ponedeljak 5. Avgust, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
HOROSKOP ZA PONEDELJAK, 5. JUL! Vodolije će imati probleme na poslu, Škorpije će morati što pre jednu stvar da urade! STEFAN KARIĆ PROSLAVIO ROĐENDAN SA NOLETOM! Rijaliti učesnik na terenu u Parizu sa Đokovićem ANA ĆURČIĆ NA INFUZIJI! Pozitivna na Koronavirus “Nemam miris ni ukus…” DESINGERICA POLIVA MLEKOM PUBLIKU I BACA IM SLADOLED U USTA! Haos na nastupu, umalo došlo do tuče! ŠOKANTNO! EVO DA LI STE ROĐENI POD SREĆNOM ZVEZDOM! Astrolozi otkrili, ovi znaci su najveći miljenici sudbine “LJUDI MOGU DA MI URADE NEŠTO LOŠE, ALI…” Otkriveno kako Dragana Mirković živi nakon razvoda IZNENADA UMRO GLUMAC STEFAN RADUSINOVIĆ! Preminuo u 47. godini, kolege neutešne NAŠA POZNATA VODITELJKA SE BAVI PROSTITUCIJOM! Procurili skandalozni detalji, evo šta je radila nakon snimanja emisija HYPE SAZNAJE! OGROMAN POŽAR NA BEŽANIJSKOJ KOSI: Deset vatrogasnih vozila, vatra “guta” sve pred sobom, STRAVIČNO! Plaćeni ub*ca Predrag Ratković bio je član obezbeđenja Darka Lazića, član je grupe Mirse Švicarca VEČERAS NAJAVLJENO RASKRINKAVANJE ANELI AHMIĆ! Oglasila se ova osoba i poručila da će je UNIŠTITI SKINULA SE VOJAŽEVA DEVOJKA I POKAZALA INTIMU! Nikad vreliji kadrovi, reper će doživeti slom kada vidi! ANITA STANOJLOVIĆ U POLICIJI? STRAVIČNE PRETNJE!? Hitna reakcija nadležnih organa! BEZBEDNOST JOJ JE OZBILJNO UGROŽENA? “ŽELIM U LOS ANĐELES” Novak Đoković nakon pobede: “Ovo je moj najveći uspeh u karijeri” MILENA RADULOVIĆ U SUZAMA! Oglasila se javno i otkrila razlog MILJANU KULIĆ VADE IZ MORA! Nije mogla ni da nasluti šta će joj se desiti, ŠOK!

TOP DESET NAJPRIVLAČNIJIH GRADOVA ZA INVESTITORE! Britanci svrstali Beograd, Leskovac, Kragujevac, Zrenjanin i Suboticu

Objavio: RHT
21/02/2024 1:38 PM

Top deset najprivlačnijih gradova za investitore!

Beograd je zauzeo visoko sedmo mesto na listi evropskih gradova i regiona budućnosti za 2024. godinu, a ovo je top deset najprivlačnijih gradova za investitore! Leskovac prvo mesto kao najprivlačniji mali grad za investitore! Svoje mesto u različitim kategorijama zauzelo je čak šest mesta iz Srbije. Tako u pomenutoj publikaciji čuvenog britanskog Fajnenšel tajmsa visoke ocene dobili i Kragujevac, Šimanovci, Zrenjanin i Subotica.

foto: youtube/printscreen

 Poboljšanje investicione klime i privlačenje direktnih investicija su glavni prioriteti vlade od 2012. Što rezultira time da Srbija postaje vodeća investiciona destinacija širom sveta. Navodi se u tekstu fDi i dodaje da je u poslednjoj deceniji Srbija privukla 34 milijarde evra direktnih stranih investicija. Podvlači se da su mnoge strane kompanije prepoznale prednosti Srbije. Izuzetan talenat i raspoloživost kvalifikovane radne snage. Konkurentnost operativnih troškova, jaku podršku vlade u realizaciji investicija, atraktivne finansijske i nefinansijske podsticaje…

 Napor da se poboljša investiciona klima je stalno prisutan u svim sektorima srpske privrede. Najistaknutiji primeri su usluge e-uprave, kontinuirane strateške investicije u javnu infrastrukturu. Brza pruga Beograd-Budimpešta jedna od najvećih infrastrukturnih projekata u ovom delu Evrope), unapređenje i usklađivanje zakona sa standardima EU. Takođe, Srbija ima izuzetan geografski položaj pošto se, kako je navedeno, nalazi na raskrsnici puteva između Istoka i Zapada. To čini idealnom lokacijom za kompanije koje žele da posluju na tržištima oba regiona.

Beograd je, zahvaljujući bogatoj kulturnoj sceni, zauzeo sedmo mesto u kategoriji ljudski kapital i stil života, dok je po efikasnosti troškova na devetom. U kategoriji poslovno okruženje pripalo mu je osmo mesto.

foto: youtube/printscreen

Leskovac je zauzeo prvo mesto kao najpovoljniji evropski mikrograd budućnosti po efikasnosti troškova. Što ga čini izuzetno atraktivnim za investitore koji traže ekonomično poslovanje. A očekuje se da će, uz razvijanje infrastrukture i dodatna ulaganja, privući još investitora.

Kragujevac je u kategoriji srednjih gradova na osmom mestu po efikasnosti troškova zbog povoljnih troškova života i poslovanja. Ima bogatu industrijsku tradiciju i razvijenu industrijsku infrastrukturu, što ga čini atraktivnim za investiranje u proizvodnju i automobilsku industriju. Uskoro u Kragujevcu počinje i izgradnja Inovacionog distrikta, koji će uz Data centar doprineti da se velike IT i inovacione kompanije razvijaju i u tom gradu.

U kategoriji lokalnih samouprava Šimanovci su po efikasnosti troškova zauzeli četvrto. Zrenjanin peto, a Subotica šesto mesto, jer pružaju podršku i olakšice za investitore, kao i obučenu radnu snagu.

Premijerka Ana Brnabić je istakla da je ovo veliko priznanje za Srbiju. Da će nam to pomoći da nastavimo s rekordima u privlačenju direktnih stranih investicija u našu zemlju. Ali da je to važno i za domaće investitore. Naša mikro, mala i srednja preduzeća, porodične firme, koji će postajati sve konkurentniji.

Ona je istakla da je ovo rezultat višegodišnjeg timskog rada između kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade.

Hypetv.rs/J.V./sd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner