Background adbanner
calendar

Ponedeljak 30. Feburar, 2023

OGLASILO SE MINISTARSTVO ZDRAVLJA: Podnete prekršajne prijave protiv odgovornih!

Objavio: RHT
19/01/2023 4:15 PM

Nakon izvršenog vanrednog inspekcijskog nadzora u GAK “Narodni front” povodom greške nastale prilikom vakcinacije dece BCG vakcinom, na osnovu utvrđenog stanja i podataka iz izveštaja Komisije za proveru kvaliteta stručnog rada, nadležni zdravstveni inspektor je podneo prekršajne prijave nadležnom sudu protiv odgovornih medicinskih sestara.

Foto: Pinterest

Do 18. januara ukupno je vakcinisana 615 beba, među kojima 522 u Beogradu i 93 van glavnog grada. Za vakcinaciju je ostalo još 61 dete (54 iz Beograda i 7 van Beograda). Privremene kontraindikacije imalo je 28 beba. Roditelji 29 beba još uvek nisu zakazali ponuđene termine. Napominjemo da deca mogu biti vakcinisana ovom vakcinom sve dok ne napune godinu dana – saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Podsećamo, prvog dana mandata ministarka zdravlja Danica Grujičić obelodanila je da je u “Narodnom frontu” 600 beba, rođenih u periodu od 16. septembra do 17. oktobra 2022, umesto BSG vakcine dobilo fiziološki rastvor.

hypetv.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner