Background adbanner
calendar

Ponedeljak 7. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
DRAMA! IZBUŠENE GUME, UNIŠTENE TABLICE! Jutjuber NAPADNUT od strane nepoznate osobe! Krenula VAKCINACIJA PROTIV GRIPA! Ova kategorija je POVLAŠĆENA – prvi dobijaju CEPIVO HYPE TV PROGRAM za UTORAK, 8. OKTOBAR! Pogledajte POTRESNU ISPOVEST MAJKE čiji sin boluje od CEREBRALNE PARALIZE Ceo svet razočaran: Evo ko je naredni rival Novaka Đokovića u trećem kolu Šangaja “MILIONERI SMO, ali da nam je BOG PODARIO BAR JEDNO DETE…” Iza osmeha naše pevačice krije se OVA BOL: “Neko bi rekao DŽABA SVE” NEVIĐENI SKANDAL! Kačavenda otkrila protiv koga je podnela tužbu! A onda se oglasio on i potvrdio sve Pronađena NESTALA DECA IZ VRANJA! U ovom gradu prijavljen NESTANAK još jednog deteta RASKINULI MATIC REBEC I TEODORA DŽEHVEROVIĆ?! Nova objava košarkaša bacila sve u rebus, pa krenula lavina komentara! Evo šta je napisao! (FOTO) VELIKA TRAGEDIJA ZA SVET FUDBALA! Fudbaler poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći Dosta je mučenja! NAJBOLJE ĆETE SMRŠATI UZ OVE TRI NAMIRNICE! ANĐELO OVIM REČIMA BRUTALNO OSRAMOTIO ANITU!? Ranković ne prestaje da iznosi detalje raskida u javnost! Priznao da li ga je porodica naterala da je ostavi!? IZJAVA ZA MEDIJE PREDSEDNIKA SRBIJE: Vučić se obraća iz Hamburga VUČIĆ SE OGLASIO NAKON SASTANKA SA ŠOLCOM: Imali smo dug, otvoren i sadržajan razgovor CITY HYPE: Zorana Mićanović o pomirenju sa MC Stojanom! Ivana Krunić i Bane Čolak otkrili planove za svadbu “TVOJA ĆERKA JE I MOJA ĆERKA!” Jodžir poslao Darku Laziću nezaboravnu čestitku povodom rođenja deteta, pa sve objavio javno! (FOTO) POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJA! Otkriveno 1473 prekršaja samo za vikend! Evo o čemu je reč! (FOTO)

“ODRŽIVOST NIJE SAMO REČ” Vučića na Hamburškoj konferenciji dočekao Olaf Šolc

Objavio: RHT
07/10/2024 11:39 AM

“ODRŽIVOST NIJE SAMO REČ”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na hamburšku konferenciju o održivosti, na kojoj će se razgovarati o daljoj implementaciji zajedničkih procesa za postizanje ciljeva održivog razvoja UN.

Foto: Printscreen Instagram buducnostsrbijeav

Predsednika Vučića je dočekao nemački kancelar Olaf Šolc.

Konferenciju, koja se održava prvi put, otvoriće Šolc, a na prvom panelu će govoriti i predsednik. Svetske banke Adžaj Banga, predsednik Namibije Nangolo Mbumba i premijerka Barbadosa Mia Motlej.

Na skupu učestvuju šefovi država, predstavnici privatnog sektora, akademske zajednice, civilnog društva i međunarodnih organizacija.

Vučić će sutra govoriti na panelu “Pregovori o novoj alijansi – odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama”. 

Hamburška konferencija o održivosti, u vreme rastućih geopolitičkih kriza, promoviše multilateralnu razmenu, podstiče otvoreni dijalog i ima za cilj jačanje uloge i poverenja u međunarodna partnerstva. 

Tokom dva dana konferencije planirane su brojne diskusije koje su fokusirane na dizajn političkih okvira za zajedničko delovanje i stvaranje iskoraka za postizanje Ciljeva održivog razvoja do 2030. godine.

Hamburška konferencija o održivosti posebno ima za cilj jačanje uloge i odgovornosti privatnog sektora u novim savezima za održivost. 

Inače, Ciljeve održivog razvoja, usvojile su Ujedinjene nacije. 2015. godine kao univerzalni poziv na akciju za okončanje siromaštva, zaštitu planete i obezbeđivanje da do. 2030. godine svi ljudi uživaju u miru i prosperitetu.

Hamburška konferencija o održivosti je nastala kao inicijativa nemačkog. Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, Fondacije Mikel Oto i grada Hamburga.

Predsednik se oglasio iz Hamburga

Zahvalan ljubaznim domaćinima @bundeskanzler i @buergermeister.hamburg na toplom dočeku i srećan što danas predstavljam. Srbiju na izuzetno važnom i prestižnom globalnom događaju @hamburgsustainabilityconf kao ključnoj platformi za razgovor o najozbiljnijim pitanjima o budućnosti našeg sveta.

Održivost nije samo reč – to je izazov sa kojim se suočavamo svi zajedno i verujem da je vreme da preuzmemo odgovornost i da ubrzano počnemo da radimo na rešenjima.

Ova konferencija okuplja uticajne globalne lidere, stručnjake i aktiviste iz različitih oblasti, kako bismo razmenili ideje i iskustva o održivom razvoju i istražili mogućnosti za unapređenje politika koje će zaštititi našu životnu sredinu, ali i obezbediti ekonomski rast i socijalnu pravdu.

hypetv/Alo!

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner