Background adbanner
calendar

Petak 19. April, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
RADA RADENOVIĆ VAN SEBE ZBOG SMRTI BOJANE JANKOVIĆ: Potpuno slomljena i kroz suze izustila samo ovo OGLASILA SE PORODICA BOJANE JANKOVIĆ: Mole samo za jedno, TRAGEDIJA! BLIZNAKINJE BOJANA I IVANA su bile popularne srpske voditeljke, a zatim su se iznenada povukle sa malih ekrana! Evo ko je voditeljka čije beživotno telo je pronađeno u stanu Oglasio se bivši muž Bojane Janković (46), član “Beogradskog sindikata”, nakon tragične vesti da je preminula TUŽILAŠTVO NAREDILO OBDUKCIJU TELA BOJANE JANKOVIĆ: Evo da li ima tragova nasilja PREMINULA VODITELJKA BILA U BRAKU SA ČLANOM IZ “BEOGRADSKOG SINDIKATA” Imali su dvoje dece, nakon toga ušao u vezu sa Milenom Radulović! “GLEDALA SAM U ČOVEKA KOJI MI JE UB*O DETE I NISAM IZDRŽALA” Majka Noe prvi put oči u oči sa ub*com UMRLA SRPSKA VODITELJKA! Bojana Janković pronađena mrtva u stanu u Beogradu, proslavila se u kultnoj emisiji! “ANĐELA I ZVEZDAN ĆE SE POMIRITI, ULAZE U RIJALITI! Ana Ćurčić nije mogla više da ćuti: “Aleksandra i Filip neće opstati” POSTAJE MAMA?! PREDSEDNIK GOST NACIONALNOG DNEVNIKA: “Neće biti lako, videćemo ko je prijatelj Srbije i međunarodnog prava” “TO NISU ŽRTVE! TO SU K*RVE I KLOŠARI!” Asmin Durdžić ZAGRMEO “FUKARE! Sve su to ista g*vna!” “KOD MENE SU PRONAŠLI 2,5gr OPIJATA, A U GARAŽI 50gr!” Ispovest Baneta Vidakovića: “Supruga je imala razloga da ode od mene” MAJA I MIONA TUČA?! Za sve je kriv Stanislav Krofak, voditelj ga potpuno RASKRINKAO, nastao haos u rijalitiju! LOŠE VESTI ZA ŠA IZ PORODIČNOG DOMA: Otkriveno šta se dešava sa njegovim ocem, potresne reči! MIRZA SELIMOVIĆ: U inat drugima sam uspeo! Razočarali su me pojedinci. POŽAR U MIRIJEVU! Gust crni dim kulja na sve strane (VIDEO)

ROZACEA- kako je LEČITI?

Objavio: RHT
25/03/2024 4:00 PM

Obavezno pročitajte!

foto;fb printscreen

Rozacea je hronično upalno oboljenje kože, koje se često može pogoršati tokom zimskog perioda, usled hladnoće i jakog vetra. Pacijenti se žale na osećaj zategnutosti, svraba, žarenja kože… Reč je o oboljenju koje zahteva stalnu negu i kontrolu, kroz duži vremenski period. Najteži oblici rozacee manifestuju se zadebljanjem kože, najčešće na nosu, koji je crven i uvećan. Sve ove uočljive promene na licu, nekada dovode do manjka samopouzdanja i emotivne preosetljivosti.

Bolest češća kod ljudi sa svetlijom puti i očima

Obavezno pročitajte!

Prve tegobe, kada je u pitanju rozacea, počinju između 40. i 50. godine, a stanje je češće kod žena. Klimatski faktori u znatnoj meri utiču na sliku bolesti, pa osobe koje pate od rozacee najviše tegoba prijavljuju u zimskom delu godine, kada je hladno i vetrovito vreme, ili tokom leta, kada je jako UV zračenje.

– Rozacea se uglavnom javlja na licu, retko se može zapaziti i na drugim delovima tela kao što su grudi, uši, koža glave i vrata. Etiologija ove bolesti nije sasvim razjašnjena. Mogući faktori koji utiču na pojavu rozece su nasledni, klimatski, psihološki, farmakološki, infektivni, imunološki, hormonski. Smatra, se ipak, da oko 30 do 40 posto članova nekih porodica ima predispoziciju za ovu bolest, koja je učestalija kod belaca svetle puti, sa svetlim očima.

Lekovite biljke koje pomažu:

Aloe vera: Gel iz unutrašnjeg lista biljke aloe vere deluje umirujuće i hidratantno na kožu lica. Takođe, ovaj gel može biti uspešan kao aktuelni lek za rozaceu.

Kamilica: Poput aloje, kamilica je uobičajena u hidratantnim proizvodima za kožu. Često se koristi lokalno u biljnom tretmanu za upalu kože. Mnoga istraživanja dokazala su blagotvorna dejstva kamilice na telo i kožu. Kupite hidratantni proizvod koji sadrži prirodnu kamilicu, najbolje je da to bude potpuno prirodni proizvod. 

Lečenje rozacee je individualno i zavisi od stadijuma oboljenje kože.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner