Background adbanner
calendar

Nedelja 13. Oktobar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
EVO KAKO JE NIKOLIJA IZGLEDALA PRE OPERACIJA! Pevačica otkrila i šta je sve uradila na sebi AKCIJA KIKI STAR I KRISTIJANA GOLUBOVIĆA! Skinula ga i priuštila mu užitak za pamćenje, gledaoci u šoku! “SVAŠTA SE PRIČALO O NJOJ…” Skandalozni detalji o trudnoj Milici, njene TAJNE ISPLIVALE NA VIDELO?! RASTE BROJ RANJENIH U NAPADU NA SEVER IZRAELA! Evo šta je Hezbolah večeras saopštio VREMENSKA PROGNOZA ZA DVE NEDELJE! Otkriveno kada je moguć PRVI SNEG, šok preokret! ŠOK! MAJA ISKRENO O POMIRENJU SA FILIPOM CAREM! Spomenula i TRUDNOĆU, evo da li se raduje ulozi MAJKE “NAKON JEDNOG ILI DVA PIĆA IMA NENORMALNE S*KSUALNE NAGONE I NASKAČE NA SVE”Mijatov otkrio jezive detalje UČESNICA RIJALITIJA SE NE KUPA DANIMA! Cimeri izneli skandalozne detalje, na stubu srama zbog nehigijene MATORA POKAZALA NOVU DEVOJKU! Bila je sa fudbalerom, pršte poljupci na sve strane (FOTO) UTOPILO SE DETE! Stravična tragedija kod Niša UMRLA BEBA KOJA JE PALA SA ČETVRTOG SPRATA U NOVOM PAZARU! Dečak podlegao povredama na putu za Bograd OSUJEĆEN TREĆI POKUŠAJ ATENTATA NA DONALDA TRAMPA! Nova drama uoči izbora ŠOK POTEZ MARIJE KULIĆ! ZOLA VIŠE NEĆE SMETI NI DA PRIĐE MILJANI! Evo šta mu sledi BEZ CENZURE! “NIKO NE SME DA PRIČA! Znala sam da će NEKO VIDETI MOJ POZIV U POMOĆ” Nakon što je rijaliti učesnik otišao u POLICIJU, Silvija PRVI i JEDINI put nakon diskvalifikacije (PREMIJERA) ŠOK FOTKE ASMINA DURDŽIĆA IZ PROŠLOSTI! Evo kako je izgledao pre veze sa Aneli, javnost ZANEMELA! (FOTO) “PRODUKCIJA LIMENKE OBLEPI SELOTEJPOM, INJEKCIJOM MOŽE DA SE UBRIZGA SVAŠTA” Rijaliti učesnici u POLICIJI

NAJVAŽNIJA JE BEZBEDNOST DECE NA PUTU OD ŠKOLE DO KUĆE!

Objavio: RHT
30/08/2022 9:45 AM

Prošle godine u neposrednoj blizini školskih ustanova bilo je oko 18.000 prekršaja. Damir Okanović za Alo! savetuje roditelje, vozače i pešake šta je najvažnije da ne dođe do saobraćajnih nezgoda

Foto: youtube

Do početka školske godine ostalo je još samo dva dana, a kao i prethodnih godina, od 1. septembra u zonama škola biće pojačano prisustvo saobraćajne policije za vreme dolaska i odlaska učenika, kao i u toku velikog odmora. U kontroli će koristiti video-nadzor i prvacima će držati predavanja o bezbednosti u saobraćaju.

Prošle godine tokom septembarske akcije u blizini škola je otkriveno oko 18.000 prekršaja.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja u izjavi za Alo! kaže da prvaci nisu najugroženiji u saobraćaju, već su to trećaci i učenici petog i šestog razreda.

– Najugroženiji su đaci trećeg razreda jer u većini slučajeva samostalno idu u školu, i to im je prešlo u rutinu, a ta rutina smanjuje oprez, dok petaci i šestaci počinju intenzivnije da se kreću van zone škole. Oni odlascima u parkove, tržne centre, bioskope izlaze iz standardne šeme i zbog toga dolazi do nezgoda – objasnio je Okanović.

U poslednjih pet godina nijedan učenik nije stradao u zoni škole, zato je najvažnije i kad prođe septembar i ne bude policije u blizini školskih objekata, voziti po svim saobraćajnim propisima.

Okanović savetuje roditelje da uče decu da gledaju levo i desno sve dok ne pređu ulicu, a ne samo kad započinju prelazak.

– Nemali broj dece stradao je kad pređu jednu ili dve trake, zbog toga ih treba učiti da gledaju do poslednjeg koraka dok ne dođu na trotoar – apeluje Okanović.

– Vozači treba da imaju na umu da svako prekoračenje brzine iznad 30 km/h u zoni škola, drastično smanjuje šansu detetu da preživi sudar sa vozilom, a vozačima da izbegnu saobraćajnu nesreću.

Okanović je apelovao na odrasle da u blizini dece, bez obzira što ih ne poznaju, ne prave prekršaje i da vode računa kako prelaze ulicu.

– Samo će tako školarcima dati dobar primer – rekao je Okanović.

– Prema našem porodičnom zakonu, deca mogu biti bez roditeljskog nadzora kad krenu u školu, znači već od sedme godine, ali na svakom roditelju je da proceni kad je mališan spreman sam da ide u školu – zaključio je Damir Okanović.

Pedagog Milica Milkić za Alo! je rekla da svaki roditelj samostalno odlučuje kad će dete pustiti da samo ide u školu i vraća se iz nje.

– To pre svega zavisi od toga koliko su ih roditelji spremili za to. U manjim sredinama đaci već od prvog razreda idu sami, to je i logično jer ima manje saobraćaja, u većim gradovima je postao trend da ih voze ili vode do četvrtog razreda, što je po meni prekasno. Smatram da bi od drugog razreda mogli da idu sami – objasnila je Mikićeva.

Izvor: alo.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner