Background adbanner
Background adbanner

Nakit Napoleonove ćerke prodat za 1,4 miliona evra

Objavio: RHT
14/05/2021 12:00 PM

Nakit Napoleonove usvojene ćerke prodat je u sredu na aukciji u Ženevi za 1,5 miliona švajcarskih franaka ili 1,4 miliona evra, čime je znatno premašio procenu kuće Kristi (Christie’s).

Nakit se čuvao u istoj porodici otkako ga je Napoleonova usvojena ćerka Stefani de Boarne dobila kao svadbeni poklon u palati Tijeri 1806. godine.

Na aukciji je bio ponuđen povodom obeležavanja 200. godišnjice Napoleonove smrti.

Foto:Printscreen

Devet komada nakita – dijadema, ogrlica, par minđuša, dva priveska i broševi, kao i prsten i narukvica, ukrašeni su safirima i dijamantima.

Dijadema, prodata za dvostruko veću cenu od oglašene, ukrašena je sa 38 safira iz Cejlona (današnja Šri Lanka)  izrađena je početkom 1800-ih.

Među istorijskim komadima nakita u sredu se našla i kruna portugalske kraljice Marije Druge (19. vek) s velikim safirom iz Burme (današnji Mjanmar) koja je prodata za 1,61 milion evra.

Spektakularnu cenu od 10 miliona dolara postigao je beli četvrtasti dijamant od 100,94 karata, koji se naziva „Spektakl“, izbrušen iz dijamanta pronađenog 2016. u Jakutiji u Sibiru.

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.

U TRENDU

NOVO

HOROSKOP

PRATITE NAS

FACEBOOK

Facebook Posts

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x