Background adbanner
calendar

Utorak 16. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
NAPADNUTA ŽENA IVANA MARINKOVIĆA! Evo ko je tukao i čupao za kosu! PAKAO ZA TURISTE KOJI KREĆU ZA GRČKU! Svi alternativni putevi zakrčeni! Čeka se minimum 2 sata Dnevni horoskop za utorak, 16. jul: Bikovi će imati problema u ljubavi, a Ribe čeka emotivni raskol DAČIĆ: HELIKOPTERI SA VATROGASCIMA KREĆU UJUTRU! Srbija šalje pomoć Republici Severnoj Makedoniji u gašenju požara ŠTA AKO NA LETOVANJU OSTANETE BEZ PASOŠA? Ovo je detaljna procedura ako vam neko ukrade dokumenta NEDELJNI HOROSKOP! OPREZ! Vodite računa, zvezde vas upozoravaju UNA ČOLIĆ SE SKINULA U TOPLES, PA POZADINU STAVILA U PRVI PLAN! Ćerka Zdravka Čolića šokirala objavom! (FOTO) OPA! PUKLA TIKVA! MC STOJAN DOBIO PEDALU!? Zorana šeta fudbalera!? Pevačicu sportista odveo na more TRAGIČNA SUDBINA! “MOJA MAJKA JE IZVRŠILA SUICID!” Pevačica Dragica Zlatić jecala u suzama tokom emisije: “OTAC JE TUKAO MAMU, GLEDALI SMO TO!” LUKA I SOFIJA ISKEŠIRALI 2.500.000 EVRA ZA STAN! Prve komšije im Đokovići, luks nekretnina se nalazi u Crnoj Gori na ovoj lokaciji! TANGICE SE UVUKLE, SVE PUCA! ZAPALILA MASU! Vrela, a tek od pogleda na grudi se diže pritisak! (FOTO) PRVO OGLAŠAVANJE MIONE:”Bila sam kod roditelja uzela sam svoje stvari” “ANITA NE VOLI ŽENE!” Ekskluzivno u D-Castu-u Milica Veselinović: “Mensur mi nije davao da nosim pocepane farmerke!” ZA SAMO JEDNU PESMU DOBILA POLA MILIONA EVRA! Pevačicu kitili zlatom, prizor od kog se zavrti u glavi NAJSKUPLJA KUĆA NA ESTRADI, ZASTAJE DAH OD POGLEDA! VILA NA DEDINJU, STILSKI NAMAŠTAJ, SKUPOCENE SLIKE! Uložila pola milona! Baškari se u luksuzu! (FOTO) “BAJI PUKAO ALBUM, PA HOĆE REKLAMU PREKO MENE!” Desingerica brutalno uzvratio Slobi Radanoviću “On i ja u duetu, to je samo SAN! I to KOŠMAR!”

OTKRIVAMO! Evo koji beogradski fakultet je izdominirao već prvog dana upisa! Sa diplomom zarađivaće 50 evra po satu

Objavio: RHT
21/06/2024 12:46 PM

Na koji beogradski fakultet je navala?

Juče je počeo prvi upisni rok na beogradskim fakultetima prijavljivanjem kandidata za osnovne akademske, integrisane i osnovne studije. A kako se moglo primetiti izgleda da je najveća navala bila na Filozofskom fakultetu, konkretno na smer Psihologija, na kom su kandidati stajali u redu i čekali nekoliko sati pre početka upisa.

FOTO TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

A zbog čega đaci hrle na psihologiju – pretpostavlja se zbog toga što su psiholozi potrebni u svakoj branši, a jedna njihova seansa košta 50 evra. Studijski program psihologije na Filozofskom fakultetu godinama unazad ima sufiks „najtraženiji“ na beogradskom Univerzitetu.

Iako su kvote ukupnog broja studenata povećane sa 88 na 116, od čega je njih 105 na budžetu, dok se 11 finansira samostalno. Konkurencija je velika, a za mesto se treba izboriti. A ove godine se za jedno mesto bori čak sedam kandidata. Time je psihologija na Filozofskom fakultetu na prvom mestu, dok su iza Fakultet organizacionih nauka, Stomatološki, Medicinski, Elektrotehnički…

Osim tradicionalnog zapošljavanja psihologa u sistemima zdravstva ili obrazovanja, sve veći broj njih opredeljuje se za kasnije usavršavanje za privatnu terapeutsku praksu. Kao i rad u popularnim kompanijama, pošto je poslednjih godina broj kompanija koje ih zapošljavaju sve vidljiviji na tržištu rada.

Zanimljivo je da je njihov spektar zapošljavanja veliki. Pored HR pozicija, diplomci psihologije mogu započeti karijeru u marketingu, prodaji, konsaltingu…

Na koji beogradski fakultet je navala?

U istraživanju Svetskog ekonomskog foruma o zanimanjima koja će biti u porastu do 2025. godine psiholozi, psihijatri i prihoterapeuti nalaze se odmah iza lekara, IT i stručnjaka za veštačku inteligenciju.

Juče je počela prijava, a kandidati prilikom konkursa moraju da uplate 9.630 dinara za polaganje prijemnog ispita. Za strane državljane ova cifra je nešto veća – 14.450 dinara.

Što se tiče prijemnog ispita, svi zainteresovani za Odeljenje psihologije polažu test iz opšte informisanosti i test iz psihologije. Test iz psihologije polaže se 25. juna u 10 časova, dok se opšta informisanost polaže sutradan, 26. juna u isto vreme.

Školarina na ovom smeru je 118.548 na osnovnim studijama, odnosno 226.519 za strane državljane. Kandidati koji steknu uslov za studiranje na Filozofskom fakultetu odnosno na Odeljenju psihologije, imaju na četvrtoj godini studija praksu.

Hypetv.rs/J.V.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner