Background adbanner
calendar

Nedelja 29. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
VADILI SU MU JEZIK, PENA KRENULA NA USTA? Tužba za Kristijana Golubovića nakon BRUTALNOG NAPADA “PRODUKCIJA ME JE PUŠTALA DA IZLAZIM KUĆI TOKOM RIJALITIJA!” Otkrivene strogo čuvane tajne UGAŠENOG formata (VIDEO) “JURILA ME JE LUJKA, REKAO SAM DA JE PSIHOPATA” U medijima NASTAO HAOS oko SLIČNOSTI Mace Diskrecije i Elene Kitić, a evo šta je Mile Kitić rekao o VANBRAČNOM DETETU “DOBILA SAM POZIV DA UĐEM, BILA SAM NA RAZGOVORU!” Povratak rijaliti zvezde na male ekrane PROPAO “Nisu ispunili moje uslove” PROGOVORILA O SILOVANJU U RIJALITIJU! Izabela Alijoski je bila pod kamerama 24 SATA VLADIMIR TOMOVIĆ PONOVO U RIJALITIJU? Kršni Crnogorac objavio FOTOGRAFIJU IMANJA OVO JE ŽENA KOJA JE UNIŠTILA PAF DEDIJA! Bivša devojka Kesi ga tužila zbog zlostavljanja i sil*vanja, a onda je klupko krenulo da se odmotava! FANOVI ANITE I ANĐELA U ŽALOSTI?! Skandalozne poruke saučešća preplavile društvene mreže! ŠOK! (FOTO) “PRODUKCIJA MI JE DALA NEKE TABLETE U ZATVORU! Imala sam EPI NAPADE! Odmah su me odveli u URGENTNI” Sara otkrila PRAVU ISTINU ANĐELO RANKOVIĆ POBEGAO IZ BEOGRADA! Nakon istine o raskidu sa Anitom rešio da se povuče u potpunosti!? (FOTO) “JEDAN JEDINI MIROSLAV ILIĆ!” Mira Škorić emotivnom objavom rekla svima koliko joj znači saradnja sa legendom narodne muzike! (FOTO) VANREDNO UBACIVANJE! “TI SI ONAJ ŠTO VARA TRUDNU ŽENU” Sramno predstavljanje u rijalitiju! Kome je ovo smešno? “MIONA MI VIŠE IDE UZ STANISLAVA!” Iva Grgurić brutano iskrena o ljubavi Jovanovićeve i Ša EKSKLUZIVNO za Hype TV! “TADA SAM BILA LJUBAVNICA!” Gabrijela Pejčev priznala kako je povredila ženu Semira Džanković EKSKLUZIVNO u emisiji “Pretres”! “Da li ti je OTAC PREMINUO NA RUKAMA?” Pevačica u PRETRESU ispričala detalje iz PORODICE: Majka je bila više posvećena nama!” PROCURILA FOTKA MILANA STANKOVIĆA IZ KREVETA! Povukao se, pa sada sve šokirao! Morao hitno da se oglasi, a razlog je tajanstven! (FOTO)

MUP SE OGLASIO ZBOG OGROMNOG NEVREMENA U EVROPI! Poznato šta je naloženo službama

Objavio: RHT
16/09/2024 4:49 PM

MUP se oglasio zbog nevremena u Evropi

Photo: Printscreen Instagram/mupsrbije

MUP se oglasio zbog nevremena u Evropi

Vanredna sednica Republičkog štaba za vanredne situacije, kojoj su prisustvovali predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, održana je danas u zgradi Vlade Srbije radi blagovremenog preduzimanja preventivnih i eventualno operativnih mera svih činilaca u sistemu zaštite i spasavanja, prateći situaciju sa poplavama u centralnom i istočnom delu Evrope, saopštili su iz MUP-a.

Trenutno nema mesta panici

Na osnovu izlaganja i analiza predstavljenih na sednici, stanje na vodotokovima koje su predstavila vodoprivredna preduzeća, kao i hidrometeorološke najave RHMZ-a, pokazuju da trenutno nema mesta panici. Ali da se preduzimaju sve mere, stavljaju na snagu sva raspoloživa sredstva. Ljudstvo i oprema u stanje pripravnosti do potpune stabilizacije vremenskih prilika i hidrološke situacije na svim slivovima.

Republički štab za vanredne situacije doneo je adekvatne zaključke kojim se obavezuju ministarstva, javna preduzeća, posebne organizacije i druge institucije koje su u sastavu ovog štaba, da u skladu sa svojim nadležnostima i operativno-planskim dokumentima, sagledaju ljudske i materijalne kapacitete. Isto tako, izvrše adekvatnu pripremu za efikasan odgovor na pojavu ekstremnih vremenskih uslova sa posebnim težištem na opasnost od poplava.

Evo šta je naloženo RHMZ-u

Takođe, posebno se nalaže Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije i javnim vodoprivrednim preduzećima da pojačano prate situaciju u skladu sa svojim nadležnostima i hidrološkim i meteorološkim prognozama. Takođe, da obezbede efikasan odgovor kako bi se potencijalne štete svele na najmanju meru.

Donetim zaključcima pozivaju se svi upravni okruzi (24) i jedinice lokalne samouprave da neprekidno prate hidrološku i meteorološku situaciju. Isto tako i stanje na svojoj teritoriji. Preduzimaju sve preventivne i operativne mere u cilju zaštite stanovništva i materijalnih dobara od posledica izazvanih poplavama.

Sednici su prisustvovali svi ministri u Vladi Republike Srbije i direktori javnih preduzeća i relevantnih institucija koji su članovi Republičkog štaba za vanredne situacije.

Potpisan Sporazum o uspostavljanju procedure za prenos hitnih informacija

Nakon sednice, potpisan je Sporazum o uspostavljanju procedure za prenos hitnih informacija građanima u slučaju najave ili pojave opasnosti od elementarne nepogode ili tehničko-tehnološke nesreće, između Ministarstva unutrašnjih poslova, JVP „Srbijavode“, JVP „Vode Vojvodine“, Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije i Republičkog seizmološkog zavoda.

Elektronska platforma za prenos hitnih informacija građanima u slučaju najave ili pojave opasnosti od elementarne nepogode ili tehničko-tehnološke nesreće zvanično je počela sa radom 15. septembra 2024. godine.

BONUS VIDEO:

Gledaoci traze da se Andjela Djuricic hitno odvede u psihijatrijsku ustanovu!? STRAVICAN VIDEO?!

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

PRODAJA KARATA ZA KONCERT ACE LUKASA I EVROPSKU PREMIJERU FILMA “STRAVIČNO” KLIK OVDE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner