Background adbanner
calendar

Četvrtak 7. Decembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
BUJNA PLAVUŠA UŠETALA U TERETANU I NAPRAVILA TOTALNI KOLAPS (VIDEO) MAJA MARINKOVIĆ OTVORILA DUŠU! Priznala je da VOLI ovog cimera! PRIPITI OTAC OSTAVIO OVU STVAR SINU PREKO NOĆI ISPOD JASTUKA: Mali SE ŠOKIRAO kada je ustao, odmah je počeo da VIČE (VIDEO) Paris Hilton PRIZNALA zbog čega je unajmila SUROGAT MAJKU: „I dalje imam NAPADE PANIKE!“ NEMA NIJEDAN UKRAS, A PRAVO JE SAVRŠENSTVO Nećete verovati kako izgleda jelka Nataše Bekvalac (FOTO) MERIL STRIP SIJA I NAKON RAZVODA! Legendarna glumica se pojavila sa svojih četvoro dece, ćerke neverovatno LIČE NA NJU! “KOKOS” IZAZOV – NOVI TREND u intimnim odnosima! Šta on podrazumeva i kakav je užitak? “NEKO JE POKUŠAO DA MI NAUDI!” TAKIJU ZAPALJEN AUTO, VIDNO UZNEMIREN SE OGLASIO! KIPTI RAT IZMEDJU POPULARNOG REPERA I TIKTOKERA! SAJFER BESAN KAO RIS: “KRADETE NAM HLEB!” Hoćete da zadržite Windows 10? Moraćete da plaćate za ažuriranja Suzana Mančić zvanično postala PENZIONER, otkrila kolika joj je penzija: „MINIMALAC ALI…“ (VIDEO) “TO JE NJEGOVA SRAMOTA, NE MOJA!” Mirka Vasiljević o Vujadinovoj PREVARI, glumica oštra – On gubi, uradio je POGREŠNO! “JA MOGU DA IMAM KOJU HOĆU, A TOLIKO SAM PROPATIO!” Ša otvorio dušu o Vanji i razvodu! Vlasnica najseksepilnije guze i tela bez mane: “Američka lutka” je raj za oči (FOTO) KOLEGE SE OPRAŠTAJU OD LEGENDARNE GLUMICE Jelena Paunović Čvorović: “Bila je duhovita i inteligentna žena!” BRESKVICA VIŠE NE LIČI NA SEBE! Postala prava Merlinka, a za promenu zaslužan ovaj POLITIČAR! (FOTO/VIDEO)

MOĆNO ŠESTO ČULO Psi mogu da nanjuše trudnoću

Objavio: RHT
18/11/2023 6:12 PM

Iako profesori sa Fakulteta veterinarske medicine u Ohaju tvrde da psi ne znaju da li im je vlasnica trudna, ističu da svakako osećaju da je došlo do neke promene i da se zato drugačije ponašaju.

Foto: Pinterest

– Psi su iskusni posmatrači. Imaju odlično čulo mirisa i vida i nije čudno što osećaju da je nešto drugačije kada je žena trudna – objasnila je Meri Barč iz Američkog kinološkog saveza, dodajući da je prepoznala da mnogi psi primećuju trudnoću.

Trudnice prolaze kroz mnoge promene u telu koje mogu rezultirati promenom mirisa, a psi su poznati po svom jakom čulu mirisa. Barč navodi da su psi, međutim, stvorenja koja obučavamo da otkrivaju droge i eksplozive, a istraživanja su pokazala da psi mogu da otkriju zdravstvena stanja kao što su rak, migrene i epileptični napadi. – Osim što kroz čulo mirisa detektuju hormonalne promene, psi će možda moći da čuju i otkucaje srca fetusa – ističe Barč.

Iako nema mnogo formalnih istraživanja koja bi podržala ovu teoriju, mnoge majke tvrde da su njihovi psi osetili da su trudni. Neki psi žele da budu bliže svojim vlasnicima, pa često spavaju sa njima i maze se, dok drugi postaju zabrinuti i štite svoje vlasnike od svake pretnje, iako je to ponekad samo muž ili možda usisivač. Stručnjaci kažu da psi mogu čak i da osete kada je ona na porođaju, odnosno kada je ona u porođaju. Osećaju promenu raspoloženja i bol, tako da mogu delovati zaštitnički.

Psi su veoma osetljiva stvorenja i često imaju veoma jake reakcije na promene u okruženju i ljudima u svom životu, a znamo i koliko im je teško da dožive tugu nakon gubitka. Stoga nije iznenađujuće što mnogi vlasnici pasa navode da su primetili promene u svom ponašanju kada žena zatrudni. Neki ljudi čak tvrde da su psi i pre svojih vlasnika znali da je beba na putu. Kako bi se pas navikao na novog člana porodice, stručnjaci predlažu da ga upoznate sa mirisom dečijih stvari i nameštaja, kako bi shvatio da će doći do velike promene.

BONUS VIDEO:

hypetv.rs/alo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner