Background adbanner
calendar

Četvrtak 13. Jun, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
DANAS SLAVIMO VAZNESENJE HRISTOVO, U NARODU POZNATO KAO SPASOVDAN Smatra se najsrećnijim danom u godini, evo šta nikako ne treba da radite! DA LI PAMETNI TELEFONI PRIVLAČE GROMOVE? Stručnjaci razrešili MISTERIJU da li da koristimo mobilni tokom OLUJE TUGA! SMRTNI SLUČAJ SLOMIO MILJANU KULIĆ! Ne može da dođe sebi od šoka, slomila se pred kamerama Stiže im VELIKI DOBITAK: Mars u Biku donosi priliv novca OVIM ZNACIMA HITNO OGLAŠAVANJE ASMINA! Uzeo stvar u svoje ruke, rešio da zapuši usta Siti i Jasmini! SITA I JASMINA NA APARATIMA! ANELI SVE PRIZNALA! Iznela detalje o Janjušu! Ovo je prava istina KEVIN SPEJSI DUŽAN MILIONE! Oskarovac briznuo u PLAČ usred emisije, izgubio kuću nakon optužbi za ZLOSTAVLJANJE! SVI DETALJI OTMICE, ANELI ZANEMELA! Nastao muk u rijalitiju, šokantni detalji lede krv u žilama EKSKLUZIVNO! “Mioni se GADI Ša! Katastrofa su!” Iva Grgurić razvezala jezik! (VIDEO) VUČIĆ JE SVE PREDVIDEO I TEK GA ČEKA BITKA ZA OPSTANAK SRBA! Bosanski ministar preti novom Olujom, brisanjem imena Republike Srpske i njenim pretvaranjem u “dva kantona”! “BILA SAM SA MILIONEROM!” Rialda PRIZNALA NAJVEĆU GREŠKU SA BOGATAŠEM! “Od njega ništa nisam dobila!” PRVI UČESNIK IMANJA! Brojimo sitno do najgledanijeg rijalitija “PEVALA SAM ZA 5 EURA!” Rialda Karahasanović o zaradi: “Bila sam i pretplaćena koliko sam pesama znala!” DEJAN DRAGOJEVIĆ PRUŽIO PODRŠKU PORODICI KOJA JE PROŠLA KROZ PAKAO! Strahinja ne može da dođe sebi od oduševljenja! KARLEUŠA NAKON HAPŠENJA DUŠKA TOŠIĆA snimljena kako ulazi u OVU zgradu sa NJIM?! Detalji skandala “MOJ BRAT LUKAS MI JE REKAO DA SE NIKADA NEĆU UDATI!” Dušica Grabović spavala pod Ostrogom, molila se samo za PRAVU LJUBAV!

Ministarka Grujičić najavila nova pravila: Na bolovanje bez komisije najduže dve nedelje!

Objavio: RHT
06/08/2023 1:00 PM
Ministarka zdravlja, Danica Grujičić, najavila izmene u Zakonu o zdravstvenom osiguranju. Prema tim izmenama, lekar opšte prakse će ubuduće moći da izda do dve nedelje bolovanja, dok će za period duži od toga biti potrebna odluka komisije.

Foto: Printscreen Instagram

– Mi smo, sem za onkološke (pacijente), sveže operisane i trudnice napisali jednostavno pravilo da će lekar opšte prakse moći da dâ samo dve nedelje. Svi ostali će morati da idu na komisiju. I evo poziv komisijama Fonda da dobro gledaju o kakvim se dijagnozama radi jer ima ljudi koji zaista imaju probleme sa kičmom, a 98 posto populacije u celom svetu nekada u životu ima problem sa kičmom – navela je Danica Grujičić.

Ona se nada da ćemo uspeti da sprečimo mogućnost zloupotrebe.

Grujičić je istakla da su već pripremili predlog izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju. 

Ona je istakla da će stvarna kontrola faktički biti na komisijama, osim u slučajevima onkoloških pacijenata koji su u procesu višemesečne terapije ili onih koji su nedavno izašli iz bolnice nakon zahtevne kardiohirurške operacije.

Upitana da li će ubuduće moći da se pojednostave odluke stručnih komisija, ministarka je istakla da će se voditi računa da novim zakonskim aktima postoji samo jedna komisija koja će odlučivati o lečenju pacijenata

Dodala je da će izmenama zakona i svi građani koji imaju boračke legitimacije automatski dobiti zdravstveno osiguranje, kao i članovi njihovih porodica, ukoliko nemaju drugi vid osiguranja, rekla je gostujući na RTS.

Foto: YouTube

– Da će se ona nalaziti u Ministarstvu ili u Fondu, videćemo. To će olakšati pacijentima i ubrzati procedure, pošto nema potrebe da se one dipliraju. Moramo ceo sistem da učinimo bržim i funkcionalnijim u korist pacijenata i kolega – objasnila je Grujičić.

Komentarišiću period od devet meseci koliko je provela na čelu Ministarstva zdravlja, istakla je da je nezadovoljna postignutim.

– Moglo je da bude mnogo bolje da sam imala slobode u radu. Nisam navikla da radim u sistemu koji je spor. Ja sam neurohirurg i u tom poslu se sve brzo radi – navela je ona. 

Navela je da joj je teško da se privikne da neki procesi traju.

– Bilo bi lepo kada bi za svaki pravilnik, svaku promenu u zakonu, postojala samo jedna osoba kojoj bismo mogli da se obratimo, i da sva mišljenja budu prikupljena za nedelju dana. Ovako sve traje dugo, mesec do dva. Ta sporost birokratskog sistema mi ne odgovara – rekla je ministarka zdravlja.

Grujičić je rekla da svojim najvećim dostignućem smatra usvajanje pravilnika o “of lejbl” lekovima, koji omogućava da se lekovi korišćeni za jednu bolest mogu propisati i za druge,  gde je dokazano da deluju.

(Hypetv.rs/Izvor: Informer.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner