Background adbanner
calendar

Ponedeljak 1. Jul, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM! Velike gužve na granicama, kolone u nedogled! “Želim da mi se ćerka zove LONDON!” Trudna pevačica ŠOKIRALA: “Bivši su mi bili kao ŽENE!” (VIDEO) MARIJA KULIĆ VEČERAS ULAZI U RIJALITI! Pakao pred sami kraj, Miljana će doživeti nervni slom, ovo niko nije očekivao STRASTVENI I EKSPLOZIVNI! Ovi horoskopski znaci obožavaju drame! “CAR ĆE BITI DIVAN OTAC!” Ekskluzivno! Ivana Krunić podržala LJUBAV Filipa i Aleks! (VIDEO) RUSKI MEDIJI PRENELI VUČIĆEVE REČI: Zapad ne interesuju ni ukrajinske, ni ruske žrtve! OČEKIVANO! KONAČNI KRAJ MIONE I REPERA! Pevačica se odlučila za Stanislava Konstruktivan razgovor sa predstavnicima kompanije Milbauer: Unapređenje bezbednosnih sistema u izradi personalizovanih dokumenata! OVAJ LETNJI RUČAK MORATE DA NAPRAVITE! Krompir sa šunkom i pavlakom će vas ODUŠEVITI! OVA BILJKA PRIVLAČI BOGATSTVO KAO LUDA! Retki znaju tajnu ko je se dočepa ima da uživa u blagodetima “Aneli će POBEDITI?! Lažirala je TRUDNOĆU?!” Ekskluzivno! Ivka Numerolog URNISALA Ahmićevu! (VIDEO) Dejana Živković pokazala kako IZGLEDA BEZ ŠMINKE! ŽESTOKO POTKAČILA druge: “Razmislite kod kojeg doktora se obraćate za zahteve!” (VIDEO) SVAKI SAČUVAN ŽIVOT JE VELIKI USPEH: Ivica Dačić na promociji kampanje “Vozi odmoran”! VLADIMIR LUČIĆ: “Telekom posluje impresivno, konkurencija da se pozabavi svojim problemima” KIJANJE NIJE BEZAZLENO! Stručnjaci upozorili na JEDNO: Evo ko može biti u OPASNOSTI! POJAVIO SE NOVI SVEDOK U SLUČAJU DANKE ILIĆ! Ovo su ključne informacije

METEOROLOZI UPOZORAVAJU: U narednim satima stiže opasno ZAHLAĐENJE, ovi delovi Srbije su prvi na udaru!

Objavio: RHT
09/06/2024 3:17 PM

Meteorolozi upozoravaju

Foto: Pinterest/ilustracija hypetv, Meteorolozi upozoravaju

Narednih dana očekuje se i veoma sparno vreme

Već u 11 časova temperatura u mnogim predelima Srbije dostigla je 30°C, u Valjevu i 31°C. Iza nas je i veoma topla noć, dok je u urbanim sredinama na severu zabeležena i tropska noć, jer se minimalna temperatura nije spuštala ispod 20°C, u Beogradu ni ispod 24°C.

Pred nama je i tropski topao dan. Smenjivaće se sunčani i oblačni intervali.

Maksimalna temperatura biće od 31 do 35°C, u Beogradu do 33°C.

Očekuju se i veoma visoke vrednosti. UV zračenja, čak i u predelima sa visokom oblacima, a samo u oblastima sa srednjim oblacima ona može biti malo ublažena. Svakako, neophodna je adekvatna zaštita i nikako se ne izlagati suncu duže od desetak minuta bez nje.

Inače, tokom prethodne noći preko severa i istoka. Vojvodine premeštao se grmljavinski i olujni sistem sa obilnim pljuskovima, koji su se sa kratkotrajnom i prolaznom olujom obrušili na šire područje. Subotice i Kikinde, a potom je ovaj sistem nastavio put dalje prema istoku, odnosno prema. Rumuniji i do jutra se izmestio iznad Rumunije.

Kada je reč o današnjim padavinama, posle podne i pred kraj dana u brdsko-planinskim predelima i na jugozapadu Srbije očekuje se ponegde jači razvoj oblačnosti i pojava pljuskova sa grmljavinom.

U noći ka ponedelju lokalnih pljuskova sa grmljavinom biće ponegde ponovo u. Vojvododini, a u ponedeljak i širom severnih i istočnih predela Srbije.

Od utorka do četvrtka širom Srbije biće promenljivo oblačno i sparno, ali i sa sunčanim intervalima.

U utorak ujutro na severu Vojvodine, a posle podne i širom severne i zapadne. Srbije biće vrlo nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom.

Nestabilno vreme u ovim predelima Srbije očekuje se i tokom srede, a u četvrtak u većem delu zemlje.

Inače, u narednom periodu, uz pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom, biće idealnih uslova i za grmljavinske nepogode lokalnog i kratkotrajnog karaktera. One bi bile praćene jakim gromovima, gradom i vrlo obilnim pljuskovima, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo i više od. 20-30 litara kiše po kvadratnom metru.

Ovakve pojave uobičajene su u ovom delu godine u našim predelima. One su mogu danima unapred prognozirati za određeno područje, a sama lokacija sat do dva ranije. Što je i više nego dovoljno da ljudi potraže zaklon usled jačih nepogoda. Teba redovno pratiti i državne i nadležne slušbe kad je reč o upozorenjima.

Veoma toplo vreme očekuje se i u ponedeljak, uz temperature do. 35°C, a od utorka do petka očekuje se osveženje, pa će temperature opasti ispod. 30°C i u mnogim predelima biti i oko 25°C.

U petak se očekuje stabilizacija vremena, pa se narednog vikenda očekuje sunčano i toplije, uz porast temperatura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner