Background adbanner
calendar

Četvrtak 5. Septembar, 2023

aktuelno ikonica Aktuelno
PREVENTIVNI PREGLEDI! U nedelju proverite koliko ste zdravi bez zakazivanja i knjižice! DŽENIFER LOPEZ I BEN AFLEK NA TAJNOM SASTANKU! Prvi put nakon objave razvoda viđeni su na ovom mestu! MUP NA NOGAMA, ANGAŽOVANI I HELIKOPTERI Oglasilo se ministarstvo i saopštilo detalje “POSTALA SAM VEGAN IZ STRAHA OD BOLESTI!” Jelena Đoković bez ove namirnice ne može da zamislim dan, u sve je dodaje! “VREME JE DA KAŽEM ISTINU” Melanija Tramp ne može više da ćuti, NAJAVILA DA ĆE OTKRITI SVAKI DELIĆ SVOG ŽIVOTA “BORA JE ZA MENE NAJVEĆI NA OVIM PROSTORIMA!” Miroslav Ilić otvorio dušu, pa progovorio o pokojnom frontmenu “Riblje Čorbe”! EKSKLUZIVNO TELO BORE ĐORĐEVIĆA STIGLO U ČAČAK! Rokeru će biti ispunjena poslednja želja (FOTO+VIDEO) JAVNE LIČNOSTI NA ROĐENDANU ĆERKE TAMARE MILUTINOVIĆ! Njihovo poziranje za fotografisanje nasmejalo sve! POPULARNI REPER PRONAĐEN MRTAV! Porodica potpuno slomljena, imao je samo 34 godine! BORA ČORBA NA VEČNI POČINAK BIĆE ISPRAĆEN UZ OVU PESMU! Ovaj hor otpevaće jednu od najpopularnijih pesama legende naše rok scene! BILALA I NJEGOVU VERENICU NAPALA GRUPA HULIGANA! Brajlović do detalja opisao šta se desilo u emisiji “Mlin sa Memom”! EKSKLUZIVNO! SKANDAL! OSVANULA INTIMNA FOTKA MUŽA GOCE TRŽAN! Potpuno nag, peškirom samo prekrio… STEFAN KARIĆ SE OGLASIO NAKON VENČANJA JOVANE LJUBISAVLJEVIĆ! Ovim je svima stavio do znanja šta misli o svemu! ŠOK! OVO JE MIONIN SKRIVENI PLAN! Evo zašto zapravo ulazi u rijaliti “TRUDIĆU SE DA SAČUVAM USPOMENE” Čorba van sebe nakon smrti Bore Đorđevića, potresna ispovest za Hype televiziju! (VIDEO) PEVAČICA I FUDBALER “PUKLI” VIŠE HILJADA EVRA NA ĆERKIN ROĐENDAN! Nisu štedeli ni dinara, detalji ostavljaju bez daha

MEGATRENDU ODUZETA DOZVOLA ZA RAD! OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Evo šta će biti sa studentima

Objavio: RHT
05/09/2024 6:54 PM

MEGATRENDU ODUZETA DOZVOLA ZA RAD! OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Evo šta će biti sa studentima

photo:printscreen/youtube/Megatrend univerzitet

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas da oduzima dozvolu za rad visokoškolskoj ustanovi – Univerzitet Megatrend, sa sedištem u Beogradu.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Ministarstvo prosvete, na osnovu člana 53. stav 8. Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik RS“, br. 88/2017, 73/2018, 27/2018 – dr. zakon, 67/2019 i 6/2020 – dr. zakoni, 11/2021 – autentično tumačenje, 67/2021 – dr zakon i 76/2023); (u daljem tekstu Zakona o visokom obrazovanju), obaveštava javnost da je dana 26. avgusta 2024. godine donelo Rešenje broj 612-00-01793/2024-06 o oduzimanju dozvole za rad visokoškolskoj ustanovi –Univerzitet Megatrend, sa sedištem u Beogradu, Bulevar oslobođenja broj 215, na osnovu dopisa Nacionalnog tela za akreditaciju i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju koje je obavestilo Ministarstvo prosvete da se odbacuje zahtev Univerziteta Megatrend za novu redovnu akreditaciju.

MEGATRENDU ODUZETA DOZVOLA ZA RAD!

Ministarstvo prosvete, na osnovu člana 53. stav 6.7. i 8. Zakona o visokom obrazovanju („Službeni glasnik RS“. Br. 88/2017, 73/2018, 27/2018 – dr. zakon, 67/2019 i 6/2020 – dr. zakoni, 11/2021 – autentično tumačenje, 67/2021 – dr zakon i 76/2023), koji propisuje sledeće: stav 6. Zakona o visokom obrazovanju propisano je da visokoškolska ustanova podnosi zahtev za novu akreditaciju najkasnije godinu dana pre isteka roka iz člana 23. stav 7. ovog zakona, a stavom 7. istog člana da. Ukoliko visokoškolska ustanova ne podnese zahtev za novu akreditaciju u roku iz stava 6. ovog člana. Važenje akreditacije prestaje narednog dana po isteku roka iz člana 23. stav 7. ovog zakona, stavom 8.člana 53. predviđena je dužnost Ministarstva prosvete da u roku od od 15 radnih dana od dana isteka roka iz stava 6. ovog člana donese rešenje o oduzimanju dozvole za rad i da objavi prestanak važenja akreditacije.

Zakonom o visokom obrazovanju („Službeni glasnik RS“, br. 88/2017, 73/2018, 27/2018 – dr. zakon, 67/2019 i 6/2020 – dr. zakoni, 11/2021 – autentično tumačenje, 67/2021 – dr. zakon i 76/2023) članom 14. stav 1. propisano je da radi obavljanja poslova akreditacije, provere kvaliteta visokoškolskih ustanova i jedinica u njihovom sastavu, vrednovanje studijskih programa i obezbeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju Vlada obrazuje Nacionalno akreditaciono telo.

Odredbom člana 23. stav 1. Zakona o visokom obrazovanju propisano je da se akreditacijom utvrđuje da visokoškolska ustanova i studijski programi ispunjavaju standarde iz člana 12. tač. 13) i 14) Zakona i da visokoškolska ustanova ima pravo na izdavanje javnih isprava u skladu sa ovim zakonom, dok je stavom 7. istog člana predviđeno da se postupak akreditacije sprovodi redovno, u roku od sedam godina, a ranije na zahtev visokoškolske ustanove.

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Evo šta će biti sa studentima

Članom 53. stav 8. Zakona o visokom obrazovanju predviđena je dužnost Ministarstva da u roku od 15 radnih dana od dana isteka roka iz stava 6. Ovog člana donese rešenje o oduzimanju dozvole za rad i da objavi prestanak važenja akreditacije.

U skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju član 53.stav 13. Propisano je da će ministar prosvete na predlog Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje u roku od 30 dana od dana prestanka rada ustanove. Doneti akt kojim se obezbeđuje završetak studija studentima ove visokoškolske ustanove.

Troškove završetka studija iz člana 53. stav 14. Zakon o visokom obrazovanju propisano je da za zatečene studente. U skladu sa uspostavljenim obligacionim odnosima između studenata i navedene visokoškolske ustanove. Snosi visokoškolska ustanova kojoj je oduzeta dozvola za rad.

Visokoškolska ustanova kojoj je oduzeta dozvola za rad može podneti zahtev iz člana 52. ovog zakona za izdavanje nove dozvole za rad po isteku roka od godinu dana od dana dostavljanja rešenja o oduzimanju dozvole za rad.

Hypetv.rs/M.K.

PRODAJA KARATA ZA KONCERT ACE LUKASA I EVROPSKU PREMIJERU FILMA “STRAVIČNO” KLIK OVDE

SVE VESTI O “IMANJU”, NAJVEĆEM RIJALITI FORMATU NA BALKANU, ČITAJTE KLIKOM NA OVAJ LINK

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

BONUS VIDEO:

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner