Background adbanner
calendar

Petak 7. Februar, 2025

aktuelno ikonica Aktuelno
Javnost besna zbog venčanja grčkog princa Nikolaosa: Ne mogu da prebole bivšu, MILJENICU NARODA I ĆERKU JUGOSLOVENA EVA RAS PODRŽALA INTIMNI ČIN PRED KAMERAMA! Glumica zgrozila sve svojim priznanjem iz mladosti! KO ĆE DA MU KAŽE? “Sviđa mi se što Anđela NE PIJE ALKOHOL I NE SLIKA SE PROVOKATIVNO!” Stanislav Krofak o ulasku u vezu sa Đuričićevom Danas slavimo Svetog Grigorija Bogoslova: Bio je ZAŠTITNIK je MUDRIH I UČENIH LJUDI, proslavilo ga je ovo delo VRELE FOTKE MILICE JOKIĆ O KOJIMA SVI BRUJE! Svi komentarišu samo jednu stvar! KANJE VEST OTKRIO BOLNU ISTINU! Dijagnostikovan mu je bipolarni poremećaj, a ovo su problemi sa kojima se susreće Hitna pomoć noćas intervenisala 100 puta! Muškarac lakše povređen u saobraćajnoj nesreći u Beogradu SAŠA MIRKOVIĆ NA NAJPOZNATIJOJ LISTI FILMSKE I TV INDUSTRIJE: Vlasnik Hype produkcije osvanuo u globalnoj bazi podataka “Internet Movie Database (IMDb)” Vremenska prognoza za petak najavljuje povratak PRAVE ZIME! HOROSKOP ZA PETAK, 7. JANUAR! Blizanci će imati problema sa INSOMNIJOM, a evo koji znak ima rizik od BANKROTA! Recept za VRUĆE LEPINJE sa KAJMAKOM – Najukusniji doručak na stolu za par minuta DOKTORKA APELUJE: “Ne cedite voće, tako se gubi vitamin C, dosta je osetljiv!” Evo kako da ojačate imunitet u dva koraka “STANIJA I MAJA SU DEVOJKE ZA KLUB, A ANĐELA ZA…” Stanislav Krofak NIKAD BRUTALNIJI “Devojku procenim ZA ŠTA SLUŽI za 5 minuta!” Sve o bolesti od koje je preminuo Branislav Jovanović, sin Mire Banjac: Upala pluća može da ima ozbiljne komplikacije – od gnojenja do otkazivanja ENA ČOLIĆ TRUDNA? Mislila da je KAMERE NE SNIMAJU, pa ŠAPUTALA Peji srećne vesti! Dogodilo se na današnji datum, 7. februara

“Medeno srce” – najlepša poslastica, a priprema nikad lakša: Oduševite ukućane već danas

Objavio: RHT
07/02/2025 2:27 AM

“Medeno srce” – najlepša poslastica, a priprema nikad lakša: Oduševite ukućane već danas

Sigurno će oduševiti vaše goste i zauzeti posebno mesto na vašoj trpezi.

Torta “Medeno srce” je jedan od onih poslastica koje mame osmijeh na lice svakog ljubitelja slatkiša. Ovaj klasik srpske kuhinje prepun je bogatih, toplih ukusa meda, cimeta i kremaste teksture, što je čini savršenim izborom za sve prilike – od porodičnih okupljanja do prazničnih proslava.

Ako želite da oduševite svoje goste nečim posebnim i autentičnim, torta “Medeno srce” je pravi izbor!

Medeno srce Čokoladni kolač foto:Pixabay
Čokoladni kolač foto:Pixabay

Sastojci
Za biskvit
4 jaja
200 g šećera
200 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
2 kašičice meda
1 kašičica cimeta
100 ml mleka
100 g margarina
Za krem:
500 ml mleka
4 žumanca
150 g šećera
50 g brašna
100 g čokolade za kuvanje
100 g maslaca
Za preliv:
150 g šećera u prahu
2 kašičice meda
2 kašičice vode

Priprema torte

Prvi korak – priprema biskvita

U velikoj činiji umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasta. Dodajte med, mleko, rastopljeni margarin, cimet i prašak za pecivo, pa sve dobro sjedinite. Postepeno dodajte brašno, mešajući da se ne stvore grudvice. Smesa treba da bude glatka i tečna.
Smesu izlijte u prethodno podmazan i pobrašnjen kalup za tortu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Biskvit je gotov kada čačkalica uđe suvo. Ostavite biskvit da se ohladi, a zatim ga pažljivo isecite na dva sloja.

Drugi korak – priprema kreme

U manjoj činiji umutite žumanca sa šećerom i brašnom.
U šerpi zagrejte mleko, a kada počne da se zagreva, u njemu rastvorite čokoladu i dodajte smesu od žumanaca. Kuvajte krem na srednjoj vatri, neprestano mešajući, dok se ne zgusne. Kada se krem zgusne, sklonite ga sa vatre i dodajte maslac, dobro promešajte dok se ne rastopi. Ostavite krem da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Treći korak -sastavljanje torte

Na prvi biskvitni sloj nanesite pripremljeni krem i poravnajte. Stavite drugi biskvitni sloj na krem i pritisnite lagano da se slojevi dobro spoje. U maloj šerpi pomešajte šećer u prahu, med i vodu, pa zagrejte dok se ne rastopi. Ovim prelivom prelijte celu tortu, pazeći da ravnomerno pokrije površinu. Ostavite tortu da se ohladi i upije sve ukuse, najbolje je da je stavite u frižider na nekoliko sati, pa čak i preko noći, kako bi dobila punu teksturu.

Kako ukrasiti tortu “Medeno srce”

Za dodatnu dekoraciju možete koristiti šlag, orahe ili čak suvo cveće, što će tortu učiniti još atraktivnijom. Imajte na umu da je jednostavnost najlepša – torta „Medeno srce“ sa svojim bogatim kremom i prelepim prelivom sama po sebi dovoljno lep ukras za svaku priliku.

Saveti za uspešnu tortu

Biskvit je najbolje peći u manjem kalupu, kako bi torta imala lep oblik i bila dovoljno visoka. Krem treba da se ohladi pre nego što ga nanesete na biskvit, kako bi imao savršenu teksturu. Preliv od meda ne samo da daje lep izgled, već i dodatno obogaćuje ukus torte.

Zašto probati tortu “Medeno srce”?

Torta “Medeno srce” nije samo običan desert – to je prava ljubavna poruka u formi torte! Sa svojim toplim ukusima meda, cimeta i kremastim slojevima, predstavlja savršen izbor za svaku priliku, od proslava do porodičnih okupljanja.

Treći korak -sastavljanje torte

Na prvi biskvitni sloj nanesite pripremljeni krem i poravnajte. Stavite drugi biskvitni sloj na krem i pritisnite lagano da se slojevi dobro spoje. U maloj šerpi pomešajte šećer u prahu, med i vodu, pa zagrejte dok se ne rastopi. Ovim prelivom prelijte celu tortu, pazeći da ravnomerno pokrije površinu. Ostavite tortu da se ohladi i upije sve ukuse, najbolje je da je stavite u frižider na nekoliko sati, pa čak i preko noći, kako bi dobila punu teksturu.

Kako ukrasiti tortu “Medeno srce”

Za dodatnu dekoraciju možete koristiti šlag, orahe ili čak suvo cveće, što će tortu učiniti još atraktivnijom. Imajte na umu da je jednostavnost najlepša – torta „Medeno srce“ sa svojim bogatim kremom i prelepim prelivom sama po sebi dovoljno lep ukras za svaku priliku.

Saveti za uspešnu tortu

Biskvit je najbolje peći u manjem kalupu, kako bi torta imala lep oblik i bila dovoljno visoka. Krem treba da se ohladi pre nego što ga nanesete na biskvit, kako bi imao savršenu teksturu. Preliv od meda ne samo da daje lep izgled, već i dodatno obogaćuje ukus torte.

Zašto probati tortu “Medeno srce”?

Torta “Medeno srce” nije samo običan desert – to je prava ljubavna poruka u formi torte! Sa svojim toplim ukusima meda, cimeta i kremastim slojevima, predstavlja savršen izbor za svaku priliku, od proslava do porodičnih okupljanja.

 

ČITAJTE NAS I NA HYPETV KANALIMA WHATSAPPVIBER I TELEGRAM.

Čitajte Hypetv.rs portal, najbrži portal u Srbiji i regionu sa najvećim rastućim rezultatima i ekskluzivnim vestima. Zapratite nas i na InstagramuFacebookThreads!

PRIJAVE ZA AUDICIJU ZA “HYPE ZVEZDE”

Prijavljivanje kreće od 15.2. I kandidati se prijavljuju za audicije u Beogradu, Nišu, Šapcu, Sarajevu, Banja Luci, Zagrebu, Skoplju, Podgorici.

Audicije se održavaju u pomenutim gradovima od 15.4. do 1.6.

PRIJAVITE SE ZA “HYPE ZVEZDE” KLIKOM OVDE

 

SVE! SAD! VAŠ HYPE TV

Hypetv.rs/SrbijaDanas/M.A/N.A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ZABRANJENO PREUZIMANJE BEZ NAVODJENJA IZVORA I AUTORA

PRATITE NAS

HYPE TELEVIZIJA JE DOSTUPNA ZA KORISNIKE MTS IRIS TV, M:SAT TV NA POZICIJAMA 146 I 295, I BROJU 46 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE, KAO I NA APLIKACIJI ARENA CLOUD. HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE U CRNOJ GORI KORISNICIMA M:TEL KABLOVSKE MREŽE NA KANALU 173 I M:SAT NA POZICIJI 54. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE TELEVIZIJA DOSTUPNA JE NA MREŽI M:TEL NA POZICIJI 43, KAO I IPTV NA KANALU 606.
HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE ZA KORISNIKE MTS IRIS TV NA KANALU 604, KAO I NA BROJU 702 ZA KORISNIKE SUPERNOVA KABLOVSKE TELEVIZIJE. U BOSNI I HERCEGOVINI HYPE 2 TELEVIZIJA DOSTUPNA JE KORISNICIMA M:SAT MREŽE NA POZICIJI 60.
Background adbanner